"محمدکریم عابدی" در گفتگو با روزنامه خراسان جنوبی اظهار داشت: در شبکه استان باید هستههای فکری تشکیل شود مثل کارگروهها که من اسم آن را گذاشتهام «هستههای فکری» و این هستهها به دنبال حلقههای مفقوده در جامعه و بخشهای مختلف مثل جوانان، اشتغال، صنعت، کشاورزی و بهداشت و درمان و حوزههای مختلف باشند. این هستههای فکری که مثل مشاور هستند و پولی هم دریافت نمیکنند هفتهای یک بار جلسه داشته باشند. این هستهها باید از بین جوانان، حوزویان، دانشگاهیان، دانشجوها و اقشار مختلف باشند و حتی از بین دانشآموزان و کودکان که خوشفکر هستند و پیشنهادهای بسیار خوبی دارند. خودم نوهای دارم که حرفهای بسیار خوبی را بیان میکند.
وی افزود: این هستهها که میتوانند ده یا بیشتر باشند باید در بین آنها افرادی از بخشهای مختلف جامعه مثل شهرها، مناطق محروم، عشایر و روستاها حضور داشته باشند به دنبال حلقهها مفقوده و مشکلات میگردند و آنها را مطرح میکنند. مثلاً همیشه استکبار جهانی آمریکا و انگلیس در کشور ما به دنبال ایجاد تفرقه بودهاند و بحثهایی مثل ده بالا و پایین، این هستهها علتیابی میکنند و مشکلات را به مردم نشان میدهند و دستهای پلید را رو میکنند و همه این اقدامات در صدا و سیما و شبکه استانی باید اتفاق بیفتد. صدا و سیما مثل یک آیینه تمامنما و تمام قد و چند بعدی باید باشد و حقایق را ببیند و موشکافی کند و نشان دهد.
این نماینده مجلس اظهار داشت: باید دقت کرد که صدا و سیما در انحصار گروهی خاص نیفتد. مثلاً لازم نیست که یک گوینده 10سال در یک جا باشد. باید جا به دیگران هم برای کار کردن و یادگیری داده شود. این جوری نباشد که افراد با رانت بیایند و در رسانهها مثل شبکه استانی جا بگیرند.
عابدی با بیان این که شبکههای تلویزیونی بسیار مهم هستند، افزود: حضرت امام(ره) فرمودند که تلویزیون یک دانشگاه بزرگ است. در حال حاضر بیشترین آسیبی که جامعه و کشور ما میخورد از هجمه رسانههای تصویری و صوتی بیگانگان است و مقلم معظم رهبری از این هجمه به عنوان شبیخون فرهنگی یاد کردهاند که باید با آن مقابله شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: بخش دیگری که باید شبکه استانی روی آن کار کند و برنامه بسازد فرهنگسازی است. مثلاً برنامههایی را روی گناهان کبیره که از آنها به عنوان 18 پل یاد شده، بسازند و به مردم آموزش بدهند. باید در این شبکه به مردم استان بگویند که کسی دروغ نگوید چراکه دروغ ورود به گناهان دیگر است. باید آموزشهای لازم برای دوری از این 18 پل داده شود. اینها مهم هستند و حتی برخی از روحانیون بزرگ هم در برخی از این گناهان و مسائل مشکل داشتند و گیر کرده بودند، چیزهایی مثل حسد، به خصوص روحانینماها که هرگز نتوانستند عبور کنند.بنابراین ما باید در این رسانه مسیر صحیح را با چراغ روشن به جوانان نشان دهیم و در پخش برنامهها و تولید آنها عدالت داشته باشیم. باید حتی در دوربین عدالت داشته باشیم. یک تصویربردار باید در زمان تصویربرداری به همه توجه و عدالت داشته باشد و همه جمع را ببیند و نه، تنها آنهایی که در جلوی جمع نشستهاند.
نماینده فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شبکه استانی باید به روستاها و نزد مردم محروم برود، اظهار داشت: در روستاها سنتهای بسیار خوبی داریم که باید اینها به دیگران معرفی شوند. در برخی روستاها سنتهایی را دیدهام که اصلاً قبل از این ندیده و نشنیده بودم. مثلاً در روستایی به من گفتند ما تنها دو بار در سال عروسی میگیریم. اینجا رسم است که چند جوان با هم و در یک شب عروسی میگیرند تا اگر کسی مشکلات اقتصادی دارد اذیت نشود و پولی هم که جمع میشود بین تمام عروس و دامادها تقسیم میشود. خب این اقدامات خیلی خوب است و باید معرفی شود و این کار رسانهای مثل شبکه استانی است.
عابدی افزود: باید صدا و سیما کارشناسان و افراد اهل فن و هنر را شناسایی کند و نه اینکه افراد با پارتی وارد شوند. افراد کاربلد را باید خودمان برویم دنبالشان و آنها خودشان نمیآیند. ما باید برویم و آنها را بیاوریم.
وی یادآور شد: صدا و سیما و رسانهها باید آگاهی و بصیرت عمومی مردم را بالا بیاورند تا کشور پیشرفت کند. باید ورزش کردن را تبلیغ کند نه اینکه تنها به پخش ورزشهای قهرمانی بپردازد. پخش و توسعه ورزشهای همگانی بسیار مهم است. صدا و سیما باید نشاط و شادابی را در جامعه ارتقا بدهد تا سلامت روانی و جسمی کشورتضمین شود. صدا و سیما باید مسئولین و حتی رؤسای قوا را نقد کند. بارها پشت تریبون مجلس هم گفتهام مثلاً در بخش مفاسد اقتصادی مسئولان چه کردهاند، اینها حکم دارند برای اقدام اما ما هنوز در خم یک کوچه هستیم. صدا و سیما باید جایی باشد تا مردم مسئولین را نصیحت کنند و به آنها پیشنهاد بدهند. حتی مقام معظم رهبری هم بارها گفتهاند که از دریافت پیشنهادها خوشحال میشوند و این آموزهها در نهجالبلاغه هم آمده است.
این نماینده مجلس در ادامه گفت: البته از طرفی هم باید توجه کرد که صدا و سیمای ما هم مظلوم است و هجمه بیگانگان روی کشور بسیار زیاد است. صدا وسیما در این شرایط دارد کار میکند. البته قرآن فرمودهاند که اگر در جهت درست حرکت کنید من یک نفر شما را بر 10، 10 نفر را بر100 و 100 نفر را بر 1000 نفر غالب میکنم. باید رسانه ما جاذبه داشته باشد تا مردم نروند بیگانگان را نگاه کنند. باید در رسانهها الگوسازی و شجاعت خودمان را داشته باشیم. وقتی ما صیادها و خرازیها را در کشور داریم باید به جوانان معرفی کنیم و الگوسازی کنیم در رسانهها تا جوانان به دنبال الگوهای مفسده رسانههای استکباری نروند. می گویند 80 درصدخانوادهها در کشور ماهواره دارند، باید صدا و سیما به مردم اعلام کند که ما کشوری مظلوم در برابر هجمه استکبار جهانی هستیم و مبارزهای بیامان در پیش داریم و از مردم بخواهند که خودشان را عضو جامعه صداوسیما بدانند.
عابدی افزود: صدا و سیما باید منعکسکننده درد دل همه باشد، بقال کوچه هم حرفها و درد دلهایی دارد. همه باید خود را عضوی از صدا و سیما بدانند و نباید این رسانهها تنها در دست وکیل و وزیر و شخصیتهای مشهور باشد.
عابدی اظهار داشت: بحث دیگر روحیه بسیجی است. باید صداو سیما روحیه بسیجی را حاکم کند و همه بدانند که سربازان امام زمان(عج) هستیم. مردم باید بدانند که ما امنترین کشور خاورمیانه و یکی از امنترین کشورهای جهان هستیم و ما مردم بسیار هوشیاری داریم. این روحیه بسیجی را باید در بخشهای مختلف حاکم کرد؛ مثلاً مردم کالاهای خارجی مصرف نکنند و تنها کالاهای خارجی را بخرند که مهر استاندارد داخلی دارند در حالی که برعکس است و مردم خرید اجناس داخلی را بر خارجی ترجیح نمیدهند. همه باید لباس سربازی امام زمان را به تن بکنیم و بدانیم که در این راه نقش مهمی را داریم و این روحیه را صداوسیما در سطح ملی و در سطح استانها و مناطق باید بالا ببرد.