"محمدرضا حسیننژاد" سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با روزنامه خراسان شمالی ضمن بیان این مطلب گفت: در ماده 100 قانون شهرداریها که مصوب سال 1344 است، اعضای کمیسیون ماده یادشده شامل 3 نفر بود؛ نماینده وزارت کشور، نماینده قوهقضائیه و نماینده شورای شهر. حال مطابق اصلاحیه اخیر مجلس شورای اسلامی به اعضای کمیسیون ماده 100 دو عضو دیگر افزوده میشود.
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصلاحیه کمیسیون عمران و رأی نماینده در صحن افزود: در صورت تأیید شورای نگهبان و با افزوده شدن نماینده سازمان مسکن و شهرسازی تعداد اعضا به 4 نفر میرسد که در این صورت با 3 رأی موافق تصمیمات آن قابل اجراست.
رئیس مجمع نمایندگان خراسانشمالی همچنین درباره چگونگی ورود نماینده سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری توضیح داد: تبصرهای در این اصلاحیه افزوده شد که در صورت دارا بودن بافت تاریخی در یک شهر باید در کمیسیون ماده 100 نماینده سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیز حاضر شود. در این حالت تعداد اعضا به 5 نفر افزایش مییابد که با 4 رأی موافق تصمیمات آن قابل اجرا خواهد بود.
حسین نژاد افزود: اصلاحیه ماده 100 قانون شهرداریها در جلسه علنی 30 تیر 89 مجلس شورای اسلامی مطرح شد و نمایندگان درباره آن به بحث و تبادلنظر پرداختند. براساس مصوبه مجلس، نماینده سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در شهرهای دارای بافت تاریخی در کمیسیون موضوع ماده 100 قانون شهرداریها عضویت خواهد یافت. بر این اساس، تبصره 1 ماده 100 قانون شهرداریها به تشکیل کمیسیونی برای مطرح کردن مشکلاتی همچون تأسیسات و بناهای خلاف، مشخصات مندرج در پروانه، احداث ساختمان بدون پروانه یا شروع به احداث بدون پروانه اشاره دارد.
وی در ادامه گفت: در لایحه اصلاحی مذکور آمده بود که به این کمیسیون، نماینده سازمان مسکن و شهرسازی استان نیز افزوده شود و همچنین از این پس جلسات این کمیسیون با حضور کلیه اعضا رسمیت یافته و تصمیمات اتخاذ شده با سه رأی موافق قابل اجرا باشد. همچنین در شهرهای تاریخی یا دارای بافت تاریخی، بنا به تشخیص و اعلام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، نماینده سازمان یاد شده در کمیسیون موضوع تبصره یک این ماده عضویت مییابد.