«نصرالله کمالیان» به روزنامه خراسان شمالی گفت: اگر تلویزیون استانی به خوبی و خوشی اتفاق بیفتد سطح آگاهی از وضعیت و اتفاقات داخل استان بالا میرود و طبیعی است که با این اتفاق سطح توقع مردم همه شهرهای استان برای داشتن امکانات بالاتر میرود و از طرفی بخشهایی هم که شاید زیادهخواهیهایی داشته باشند این زیادهخواهیها هم کم میشود و در عوض سطح توسعه شهرهای دیگر استان بالا میرود و از این نظر راهاندازی شبکه استانی بسیار مهم است. از طرف دیگر مردم مشکلاتشان را مطرح میکنند و مسئولین مشکلات آنها را در برنامهها میبینند و باید جوابگو باشند و به رفع مشکلات بپردازند.
وی با اشاره به اینکه برای پرکردن فضاهای آنتن شبکه استانی یکی از منابع، نمایندگان هستند و شبکه استانی میتواند در این زمینه همکاری خوبی را داشته باشد، افزود: این شبکه فرهنگ جامعه را به خصوص جامعه بومی و مناطق بومی را به مردم استان و سایر استانها نشان میدهد. مثلاً ما در سطح استان چهار قوم مهم و بزرگ با آداب و سنتهای بسیار جالب تاتی، کرد، ترک و ترکمن را داریم که اصیل و قدیمی هستند و در کنار هم با وحدت زندگی میکنند. هرکدام از اینها فرهنگ، مراسم خاص و سنتهای خاص خودشان را دارند و شبکه استانی میتواند به معرفی آنها بپردازد و باعث شود که گردشگران به استان بیایند.
کمالیان معتقد است که طبیعتاً شبکه استانی از لحاظ برنامهسازی بیشتر بین مردم مختلف سطح استان میرود و مردم از آثار طبیعی و تاریخی خودشان، کارخانههایشان و صنایع، مفاخر فرهنگی ادبی و ملی و شهدایشان و بزرگان میگویند و مردم شهرهای دیگر آشنا میشوند. این میتواند باعث جذب گردشگر و سرمایه در شهرهای مختلف شود و وقتی مراجعهکنندگان بیشتر شوند مسئولین هم به دنبال گسترش زیرساختها میروند.
او همچنین در مورد نشریات و روزنامهها اظهار داشت: در حال حاضر متأسفانه یک روزنامه در سطح استان خراسان شمالی به صورت مستقل نداریم. روزنامه خراسان است که ویژهنامه خراسان شمالی هر روز در آن منتشر و توزیع میشود ولی روزنامه مستقل به معنی واقعی نداریم که تمام کارهایش در سطح استان انجام شود و مطالبش، گفتوگوها و گزارشهایش تمام در سطح استان و شهرها و روستاهای مختلف استان تهیه شود. در صورتی که با توسعه رسانهها و کار خبرنگاران و افزایش کار خبرنگاران بحثهای جدید در سطح استان شکل میگیرد، گفتوگوها شکل میگیرد و مشکلات مردم بیشتر برای مسئولان مطرح میشود. به واقع میشود گفت خبرنگاران مثل گلبولهای قرمز هستند که اکسیژن را به ارگانها میرسانند.
این نماینده مردم خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی گفت: اسم استان ما در سطح روزنامههای سراسری خیلی کم است. مثلاً باید دو سه ماه به دنبال اسم شیروان درروزنامههای سراسری بگردی تا اسمی از آن ببینید. آن هم زمانی که وزیری برای افتاح پروژهای به این جا سفر کرده است اسمی از شیروان برده میشود و این در حالی است که شیروان خود کلی خبر دارد. فرهنگ و رسوم مردمش خبر است و اتفاقهایی که در آن میافتد. باید این کار برای معرفی مناطق محروم انجام شود.
او با اشاره به اینکه باید زیرساختها هم توقویت شود در استان خراسان شمالی ادامه داد: پوشش کامل صداو سیما را در شهر فاروج نداریم. گاهی شده به عنوان نماینده مردم این قسمت با رادیوی خراسان شمالی مصاحبه داشتهام و از مشکلات و اقدامات گفتهام در حالی که صدایم به همشهری خودم نرسیده است. در حال حاضر اگر یکی از مسئولین پیامی داشته باشد باید بین مردم برود و یا در مجلسی و مسجدی سخن رانی کنند. این کمبودها مهم هستند و باید مسئولین کشور، استاندار و مسئولین بخشهای مختلف مثل ارشاد آنها را رفع کنند.