این نماینده مردم تهران در گفتوگو با ایسنا، در ارزیابی از لایحه 1553 کنگرهی آمریکا مبنیبر اجازه انجام هرگونه تحرکات رژیم صهیونیستی اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران اظهارداشت: مسالهی مهمی که دکتر احمدینژاد اخیرا به آن اشاره کرد، این است که دشمن درصدد اجرای سناریویی در منطقه خاورمیانه است و اساس آن هم از یک فشار سیاسی نشات میگیرد که بتواند ایران را نسبت به این مساله به عکسالعمل واداشته و ایران از خود تحرک خاصی نشان ندهد.
وی ادامه داد: اصل این ماجرا هم به مسالهی فلسطین و اعمال برخی فشارهای سیاسی و نظامی به کشور لبنان برمیگردد که نتیجه آن طی سه روز گذشته در ملاقات ملک عبدالله و بشار اسد و رییسجمهور لبنان مشاهده شد که این نهایت ماموریتی بود که آمریکا به برخی اعراب منطقه داده بود.
این نمایندهی مجلس، این اتفاقات را تازه ندانست و گفت: حمله به کشور ایران نیاز به تایید کنگره و یا مجلس و کسی ندارد و اگر بخواهند این کار را انجام دهند، انجام میدهند. مگر مشاهده نکردید آنها در مساله حمله به عراق و افغانستان چگونه عمل کردند؟
وی این اقدامات را بیشتر یک ترفند سیاسی دانست و گفت: ما از نظر نظامی به آن اندازه قدرت داریم که از خود دفاع کنیم و کشورهای غربی هم به خوبی واقف هستند که ایران لقمه چرب و نرمی برایشان نیست، ولی آنچه از هر مسائل دیگری مهمتر است اینکه اقدام نظامی علیه ایران چه تاثیری دارد؟ اینکه تعدادی از تاسیسات هستهای ایران را بزنند آیا با این اقدام، فعالیت هستهای ما خاموش خواهد شد. در حالی که آنها خود میدانند اینگونه نیست.
نوباوه با تاکید بر اینکه این مساله صرفا یک ترفند سیاسی است و قصد دارند از قدرت نظامی بهره بگیرند، گفت: تاکنون این مساله در هیچ جای دنیا به این شکلی که وجود داشته، نتیجهبخش نبوده است و حتی اگر به وضعیت عراق نگاه کنید با وجود آن همه منابع عظیم انرژی، نفت و گاز، هنوز هم آمریکا برآنجا هیچ تسلطی ندارد و یا مسالهی افغانستان برای آمریکا یک جنبهی بسیار حیاتی و استراتژیک دارد.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به پروژهی ایرانهراسی دشمنان در منطقه، تصریح کرد: این هم یک سیاست تازهای نیست. مشاهده کنید همیشه در برابر این سوال که آیا آمریکا درصدد بهبود روابط خود با ایران است و یا خیر؟ این پاسخ وجود دارد که در بهبود روابط آمریکا با جمهوری اسلامی چه سودی برای آمریکا حاصل میشود؟ .
وی ادامه داد: در حالی که اگر پروژهی ایرانهراسی همیشه احیاء و زنده شود، از میزان فروش تسلیحات نظامی آمریکا به اعراب، شاید دهها برابر سود عایدش میشود و پروژه اینکه همیشه ایران به عنوان یک لولوی منطقه و قدرتی که اعراب باید از آن بترسند و کشورهای همسایه از آن هراس داشته باشند، حداقل 30 سال است که آمریکا آن را پیگیری میکند، لذا پروژهی ایرانهراسی امر تازهای نیست. در حالی که وضعیت اقتصادی آمریکا تا حد زیادی به ویژه در امور فروش تسلیحات نظامی به بحران خورده و آنها برای فروش تسلیحات تازه و هواپیماهای جدید و تانکهای پیشرفته خود به کشورهای عربی نیاز به پروژهی تازه دارند.
به نظر نوباوه علت کلیدخوردن این پروژه این است که بیش از گذشته کشورهای حوزهی خلیجفارس نسبت به ایران به عکس وا داشته شوند.
این نماینده اصولگرای مجلس در ارزیابی از واکنش ایران بهویژه دستگاه دیپلماسی در برابر رفتارهای آمریکا و دیگر دشمنان کشورمان، خاطرنشان کرد: سیاستی که کشور ما دارد سیاست استقلال و پیشرفت در جهت ایجاد ارتباطات گسترده با کشورهای جهان است که میتوانیم در بعد دیپلماتیک پیگیری کنیم.
وی تصریح کرد: اصول سیاست خارجی ما در قضیهی رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم تجاوزگر، احیاء حقوق فلسطینیان بوده و به عنوان یک بحث اصولی و اساسی است که باید این مساله پیگیری شود. همچنین مسالهی عزت و مصلحت هم همیشه در کشور ما مطرح بوده است. ما درصدد جنگ با هیچ کشوری نیستیم و در تاریخ حداقل 30 سالهی انقلاب هیچ تجاوزی از سوی ایران علیه کشور خارجی دیگری ثبت نشده است.
نوباوه در پایان تصریح کرد: این مسائل امر تازهای نیست، اما پافشاری و ایستادگی بر سر اصولمان بسیار مهم بوده و حتما بایستی آن را با قدرت پیگیری کنیم و تصور میشود همین سیاستی که در حال حاضر در پیش گرفتهایم، سیاست منطقی است و نباید از اصولمان به هیچ عنوان دست برداریم.