"محمدرضا سجادیان" در گفتگو با هفته نامه شهرآرا با بیان این مطلب گفت: با توجه به بادخیز بودن منطقه و وزش بادهای 120روزه مشابه بادهای سیستان از سال 1384 با وزیر وقت وزارت نیرو وارد مذاکره شدم و آقای فتاح نیز برای بررسی امکان ساخت نیروگاههای بادی در منطقه سنگان خواف همکاری و مساعدت لازم را انجام داد.
رئیس کمیته معدن کمیسیون صنایعومعادن مجلس شورای اسلامی همچنین در این باره افزود: در ابتدای کار وزیر نیرو دستور بررسی و مطالعه برای این پروژه را صادر کرد که به همین منظور مشاوری برای پروژه تعیین شده و عملیات اجرایی آن از سال 1385 آغاز شد.
سجادیان با اشاره به سیاستهای اصل 44 قانون اساسی درباره این پروژه توضیح داد: از همان ابتدای کار بنده به عنوان نماینده مردم با افراد مختلفی جلسه و تبادلنظر کردم تا برای اجرایی شدن این پروژه سرمایهگذار پیدا شود. در نهایت تلاش من و همکارانم نتیجه داد و 2 سرمایهگذار برای اجرایی کردن نیروگاههای بادی سنگان خواف وارد کارزار شدند.»
این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: «در فاز اول هر یک از این نیروگاههای بادی تولید 100 مگاوات برق برنامهریزی شده است.»
سجادیان با اشاره به هزینههای سرمایهگذاری و راهاندازی این نوع از تولید برق از روشهای جدید گفت: «برای تولید هر مگاوات برق به روش نیروگاههای بادی سرمایهای معادل 2میلیارد تومان لازم است و همین جا لازم است به مردم خواف و رشتخوار این نوید را بدهم که سرمایهگذار نخست، مجوزهای لازم را اخذ کرده و در حال انجام عملیات اجرایی است.»
نماینده مردم خواف و رشتخوار تأکید کرد: با توجه به اینکه بحث تولید گندلههای آهن در سنگان خواف مطرح است و این کار و کارخانه فولاد آن نیاز به 600 تا 700 مگاوات برق دارد سرمایهگذاری در تولید چنین نیروگاهی صرفه اقتصادی دارد و ما در حال رایزنی با سرمایهگذار دوم هستیم و سرمایهگذار دوم نیز در حال اخذ مجوز برای ورود به منطقه است.
سجادیان همچنین توضیح داد: محل ساخت نخستین نیروگاه بادی در سنگان مشخص شده است و ما برای تعیین دومین محل در حال رایزنی هستیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی به اجرایی شدن قانون هدفمندکردن یارانهها اشاره کرد و افزود: تصور ما بر این است که با کمک دولتمردان و مسئولان استانی تحول خوبی در خواف و رشتخوار با این نوع سرمایهگذاری ایجاد خواهد شد و از آنجایی که قرار است از تولید برق با سوختهای فسیلی فاصله بگیریم و به نقطه تولید 25هزار مگاوات برق هستهای و انرژیهای نو برسیم از این طریق به اهداف برنامه پنجم و چشمانداز 20 ساله کشور نیز نزدیک خواهیم شد.
سجادیان به تولید یک هزار تا 1500 مگاوات برق از طریق این دو نیروگاه بادی در منطقه خواف اشاره کرد و توضیح داد: این نیروگاهها از نظر اشتغالزایی و رونق اقتصادی منطقه ما بسیار حائز اهمیت خواهند بود.