نماینده مردم ارومیه در مجلس با انتقاد از وضعیت فعلی دریاچه ارومیه، گفت: تنها راهکار احیای دریاچه عملیاتی کردن بودجه میلیاردی مصوب سال 94 برای دریاچه ارومیه است.

عابد فتاحی در گفت‌ وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت، در توضیح آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و عملکرد ستاد احیای این دریاچه، گفت: ستاد احیای دریاچه ارومیه در سال‌های اخیر اقدامات پژوهشی مناسبی انجام داده اما وضعیت دریاچه ارومیه در حال حاضر به گونه‌ای نیست که ستاد ادعایی در خصوص تثبیت‌ آن داشته باشد.

 

اقدامات ستاد احیا دریاچه ارومیه موثر نبوده است

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقدامات ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکنون چشمگیر و موثر نبوده، تصریح کرد: در سال جاری تنها بارش‌های جوی در ارومیه، دریاچه را در وضعیت مساعدتری قرار داد اما متاسفانه با وجود بررسی‌ها و پژوهش‌های بسیار مباحث مختلفی چون انتقال آب از رودخانه ارس یا دریاچه وان به دریاچه ارومیه هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

وی افزود: در حال حاضر انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه نیز مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته و به نظر می‌رسد اقدامات عملیاتی هم صورت گرفته اما تغییری در وضعیت دریاچه ارومیه دیده نمی‌شود، در واقع هرگونه تغییری در وضعیت دریاچه در پی بارش‌ها بوده و اقدام انسانی در آن دخیل نبوده است.

فتاحی با بیان اینکه مسئولان ستاد احیای دریاچه ارومیه مشکلات مالی را مهم‌ترین دلیل کم‌کاری خود اعلام کرده‌اند، گفت: بنا به گفته مدیران ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکنون بودجه میلیاردی احیا دریاچه تحقق پیدا نکرده، این درحالی است که سازمان جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و استانداری آذربایجان غربی این بودجه را باید اختصاص دهند.

 

دریاچه ارومیه نیازمند اقدامات عملیاتی است

این نماینده مردم در مجلس نهم تاکید کرد: برای احیای دریاچه ارومیه باید همان مقدار بودجه سال 94 در لایحه بودجه 95 هم با شرط عملیاتی شدن درنظر گرفته شود زیرا پژوهش‌ها به اندازه کافی صورت گرفته و دریاچه ارومیه نیازمند اقدامات عملیاتی است.

 

دریاچه ارومیه به شوره‌زار تبدیل شده است

عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی در مجلس با یادآوری اینکه بخش عمده‌ای از دریاچه ارومیه نابود شده است، گفت: در حال حاضر از دریاچه ارومیه‌ای شوره زاری باقی مانده است؛ به نوعی دریاچه به باتلاقی تبدیل شده که ستاد احیای دریاچه هم تاکنون نتوانسته کاری برای آن انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ مسعود تجریشی مدیر دفتر توسعه و برنامه‌ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه عمده اقدامات ستاد احیای دریاچه ارومیه در سال اول به تعریف مسئله، بررسی راهکارهای پییشنهادی، عملیاتی کردن اقدامات سازه‌ای و لایروبی‌ها معطوف بوده است، گفت: ستاد احیای دریاچه ارومیه به واسطه این اقدامات توانست از تلفات آبی و تبخیر آن جلوگیری کند، بنابراین ستاد در دو سال اول آغاز فعالیت، به دنبال تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه و فعال کردن راهکارها بوده است./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار