خبرگزاری خانه ملت- گروه اقتصادی-خدیجه رمضان بیگی؛ در حالی که مقام معظم رهبری در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و به طور اخص در بند 6 آن بر اولویت دادن تولید محصولات و خدمات راهبردی و ایجاد تنوع در مبادی تأمین کالاهای وارداتی با هدف کاهش وابستگی به کشورهای محدود و خاص تأکید دارند و در فرمایشات خود به طور مداوم نیز بر کاهش واردات بیرویه کالا به کشور تأکید مجدد کردهاند، متاسفانه هر روزه بر حجم واردات کالاهای لوکس به کشور افزوده می شود.
این اقدام در حقیقت نقض اقتصاد مقاومتی است که گویا منافع برخی از افراد در چنین تصمیمگیریهایی دخیل است، متاسفانه منافع این افراد به قیمت نابودی تولید داخل تمام می شود،لذا هرچه سریعتر باید مقرراتی در این زمینه وضع شود تا از ورود کالاهای لوکس و غیر ضروری هایی که مشابه آن در داخل تولید می شود، جلوگیری شود.
در واقع بهجرأت میتوان گفت؛هنوز اقدام قاطع و جدی از سوی دولتمردان در زمینهی تولید ملی صورت نپذیرفته است؛چراکه با حجم عظیم واردات کالاهای لوکس و غیرضروری و مضر به منافع تولیدکنندگان نجیب داخلی و به نفع عدهای خاص از رانتخواران و دلالان و همچنین عدم حمایت جدی از طرحها و صنایع دانشبنیان بومی و داخلی اتفاق خاصی در عرصهی پیشرفت و رونق اقتصاد ملی نخواهد افتاد.
قابل توجیه نخواهد بود؛اگر که به بهانهی رانتخواری در تولیدات داخلی، جیب عدهای از واردکنندگان پر شود و رانتهای عدم حمایت از تولید به جیب عدهای برود که به تنها چیزی که فکر نمیکنند اقتصاد ملی باشد.بنابراین پیشگام حرکت در جهت تقویت تولید ملی و اقتصاد داخلی، بدنهی مدیریتی و اجرایی کشور و در رأس آن دولت است.
![]() |
صادرات کالای وطنی با برچسب فرنگی/چرا برای واردات کالا های لوکس فرش قرمز می اندازیم؟
بهروز نعمتی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه پهن کردن فرش قرمز برای کالاهای خارجی اشتباهی استراتژیک است، گفت: زمانی که به وارد کنندگان چراغ سبز نشان داده می شود، آنها مجددا واردات کالاهای لوکس را ادامه خواهند داد.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی با بیان این نکته که واردات کالا ضربه سنگینی به تولید وارد می سازد، افزود: با واردات انبوه کالاهای لوکس ضمن اینکه مقدار قابل توجهی ارز از کشور خارج می شود، تولید کنندگان با بحران جدی روبرو خواهند شد.
دولت باید در زمینه واردات کالاهای لوکس سختگیرانه عمل کند
نعمتی ادامه داد: دولت باید در زمینه واردات کالاهای لوکس سختگیرانه عمل کند و اجازه ندهد وارد کنندگان برای آنها تصمیم گیری کنند.
وی با بیان اینکه تنها راهکار برای مقابله با ورود کالاهای لوکس، اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی است، یادآور شد: تولیدکنندگان داخلی با سخت ترین شرایط در حال فعالیت هستند و با تمام تلاش سعی بر حفظ میزان تولیدات خود دارند، لذا دولت باید با ایجاد بسته های حمایتی تمام موانع را از سر راه تولید آنها بردارد.
فروش هر کالای لوکس خروج سرمایه ملی از کشور
وی با تاکید بر اینکه هیچ کالای لوکسی نباید وارد کشور شود، افزود: زمانی که کالا وارد کشور شود در حقیقت با فروش هر کالای لوکس سرمایه ملی خارج می شود.
عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه واردکنندگان به ازای ورود هر کالای نهایی خارجی به تولیدکنندگان لطمه می زنند،تصریح کرد:تا زمانی که واردات کالاهای لوکس انجام می شود؛ نمی توان به آینده صنعت کشور خوش بین بود.
![]() |
باید جلوی زیادهخواهیهای واسطهها گرفته شود
رمضانعلی سبحانی فر در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه بسیاری از کالاهایی که به ایران وارد میشوند؛نه تنها جزء اولویتها و نیازهای کشور نیست؛بلکه حضور این محصولات بیکیفیت تولید داخلی را نیز از بین بردهاست، گفت: به این ترتیب ارزش افزوده و اشتغالی که با ورشکست شدن تولید داخلی به دلیل افزایش واردات از دست رفتهاست، نصیب سایر کشورها میشود.
نماینده مردم سبزوار،جوین جغتای در مجلس افزود: ارز باید مثل طلا پشتوانه ارزش ریال شود،بنابراین دولت برای واردات کالاها برنامهریزی مناسبی انجام داده و آن را به درستی مدیریت کند.
سبحانی فر با بیان اینکه دولت باید جلوی زیادهخواهیهای بعضی از افراد خاص نظیر واسطههایی که در ادارات و یا سازمانها نفوذ دارند را بگیرد، ادامه داد: واردات کالا باید در چارچوب قانون و بر اساس نیاز مملکت انجام شود.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه واردات کالاهای غیرضروری به تولید داخلی آسیب وارد میکند، تصریح کرد:دولت باید یک برنامه دقیق و منطبق بر سیاستهای طرح تحول اقتصادی و برنامههای پولی و مالی قانون هدفمندکردن یارانهها داشته باشد و تلاش کند تا این برنامهها قدم به قدم اجرایی شود.
![]() |
واردات کالای لوکس با اقتصاد مقاومتی سازگار نیست
محمدرضا پور ابراهیمی داورانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت گفت: یکی از اولویت های اصلی در شرایط فعلی اقتصاد کشور، جایگزین کردن تولیدملی به واردات است که قاعدتا برای تحقق آن،باید ابتدا کالاهای غیرضرور را در کشور تولید کرد و پس از آن به فکر تولید کالاهای ضروری و امنیت اقتصادی باشیم که به مرور زمان آنها را هم در داخل کشور تولید کنیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: مسلما یکی از جلوه های اقتصاد مقاومتی خارج کردن کالاهای لوکس و غیر ضروری از مجموعه بخش اقتصادی بوده، لذا برای تحقق آن باید به سمت تولید محصولات، بر اساس نیاز کشور گام برداشت.
پورابراهیمی اظهارداشت:ما سالانه ارز بسیاری را برای واردات کالاهای لوکس هزینه می کنیم که باید درخصوص آن بازنگری شود.
عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی،تصریح کرد:کشوری که امروز اولویتش حل مشکلات در حوزه های سرمایه گذاری و تولید است قطعا باید در تخصیص منابع، اولویت ها را رعایت کند.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛درهمین راستا به نظر میرسد اگر دولت و مسئولان دولتی به عنوان مجری سیاستهای اقتصادی کشور در این زمینه پیشگام شوند و واقعاً در جهت سیاستهای اقتصاد مقاومتی با رویکرد جهادی و بدون هرگونه ملاحظهی منافع افراد، احزاب و گروهها وارد عمل شوند، مردم نیز همواره با تأسی از این حرکات جهادی درصحنه حاضر خواهند شد و تقویت تولید ملی را که به نفع همگان در کشور است میپذیرند.
پایان پیام