محمد رضا پور ابراهیمی داورانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در خصوص جلسه امروز کمیسیون تلقیق بودجه گفت: در نشست امروز بخش هزینهای تبصره 14 لایحه بودجه 95 که به حوزه هدفمندی یارانه ها مربوط بود، برای بررسی بیشتر و رفع ابهام به کمیسیون تلفیق ارجاع شده بود بررسی و نهایی شد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: با مصوبه امروز کمیسیون تلفیق، منابع حاصل از حذف یارانه افراد پردرآمد به این روش هزینه می شود:
- 35 درصد یارانه سود تسهیلات خوداشتغالی با اولویت اشتغال افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی و رزمندگان معسر؛
- 35 درصد منابع به صورت یارانه سود برای بنگاههای کوچک و متوسط تا بتوانند در حوزه اقتصادی به دلیل کسری منابع و سرمایه در گردش فعالیت کنند؛
- 15 درصد برای حمایت از نوسازی صنایع با اولویت کاهش مصرف انرژی در واحدهای صنعتی؛
- 15 درصد به ارائه حمایتها و مشوقها برای زیرساختهای صادراتی در کشور.
پورابراهیمی با بیان اینکه براساس مصوبه صحن علنی مجلس، 70 درصد جمعیت کشور کمافیالسابق در سال 95 یارانه دریافت خواهند کرد، افزود: یارانه 30 درصد از افراد پردرآمد نیز براساس برخی معیارهای پیش بینی شده در مصوبه مجلس و همچنین براساس تشخیص دولت حذف میشود و در سرفصلهای مذکور هزینه خواهد شد.
وی گفت: برآورد ما این است که حدود 12 هزار میلیارد تومان در صورت اعمال دولت، منابع آزاد می شود که می تواند رونق مهمی در اقتصاد کشور ایجاد کند.
قیمت سیگار افزایش یافت
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی افزود: قیمت سیگار براساس مصوبه عصر امروز این کمیسیون افزایش یافت. براساس مصوبه امروز کمیسیون تلفیق مقرر شد برای هر نخ سیگار وارداتی 500 ریال، برای تولید مشترک در داخل کشور 350 ریال و برای تولید داخل 100 ریال به قیمت های قبلی اضافه شود.
وی در مورد مصوبه این کمیسیون در مورد تبصره 7 ارجاعی لایحه بودجه گفت: مقرر شد براساس محاسبه 20 درصد فروش سنگ آهن، محاسبه پایه موضوع نحوه تسویه حق انتفاع خواهد بود.
پورابراهیمی افزود: محاسبه پس از آن در فرایندهای فرآوری سنگ آهن چه در بحث کنستانتره، چه در بحث گنداله و آهن اسفنجی براساس معیاری خواهد بود که دولت تعیین میکند و نرخ آن نزولی است. اثر این موضوع باید به نحوی باشد که مشوق های لازم را برای جلوگیری از خام فروشی یا فرآورده ها در مراحل اول فراهم کند و این فرآورده ها به ارزش افزوده منتهی شود.
قیمت گذاری بنزین به دولت واگذار شد
وی ادامه داد: موضوع قیمت گذاری بنزین را به دولت واگذار شد که براساس یک سازوکار مشخص که میزان رشد مصرف سوخت بنزین، گازوئیل و فرآورده های مورد نظر را تعیین می کند، در اختیار دولت باشد. در مصوبه امروز کمیسیون تلفیق فقط مشخص شد که ما باید یک مقدار پایه توسط دولت تعیین کنیم، میزان مصرف بیش از میزان پایه، عوارض آلایندگی در بخش های مختلف اختصاص پیدا می کند و قیمت این عوارض را براساس واحد تمام شده سوخت، باید دولت تعیین کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه گفت: در صورتی که دولت پایه را عدد بالا در نظر بگیرد که بخش زیادی از جامعه براساس آن عمل می کنند، در خصوص آنها عوارض، عددی به دو نرخی شدن تبدیل نخواهد کرد.
پور ابراهیمی با بیان اینکه براساس مصوب امروز کمیسیون تلفیق کارت سوخت کمافیالسابق ادامه پیدا می کند، گفت: قیمت پایه انواع سوخت براساس سال 94 مجدداً در سال 95 استمرار پیدا می کند با این تفاوت که مقرر شد دولت یک مصرف پایه را برای بخش های مختلف چه بخش حمل و نقل عمومی و چه بخش اختصاصی و خودروهای شخصی با هر شیوه ای که خود دولت صلاح بداند ، تعیین کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 95 افزود: همچنین مقرر شد عوارضی به مازاد به آن مصرف تعیین شود و این عوارض باید بر مبنای آلایندگی زیست محیطی ، استفاده از زیرساخت های جاده ای و ترافیک باشد تا این منابع بتواند مبنای تشخیص قابل قبولی برای کسانی که مصرف بیش از مصرف پایه دارند ، در نظر بگیرد. میزان عوارض مرتبط با آن براساس پایه تمام شده بنزین که در کشور توسط دولت اعلام می شود ، می شود.
پورابراهیمی افزود: هم میزان مصرف پایه با بخش های مختلف و هم قیمتی که بهای تمام شده انواع سوخت است بر عهده دولت گذاشته شد که این دو بخش را تعیین کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 95 افزود: در صورتی که مصرف بیش از پایه باشد یا دولت تشخیص دهد در سالی که محاسبات انجام می دهد عدد پایه را عدد بالایی در نظر بگیرد تک نرخی می تواند استمرار پیدا کند در صورتی که عدد پایه عددی باشد که بخشی از آن توسط جامعه رعایت نمی شود و عدد آن بخش می تواند دو نرخی محسوب شود./
پایان پیام