این روزها بازار اظهار نظر درباره بررسی و تصویب برنامه ششم توسعه در مجلس نهم یا دهم داغ شده، اما آنچه که در این بین اهمیت دارد بررسی دقیق و کارشناسی این سند کشور به دور از هرگونه تعجیل است.

خبرگزاری خانه ملت-گروه اقتصادی-خدیجه رمضان بیگی؛ یکشنبه (27 دی ماه سال) سال گذشته رئیس جمهوری لایحه اجرای برنامه ششم توسعه را به همراه لایحه بودجه تقدیم مجلس کرد و نمایندگان مجلس پس از بررسی برنامه ششم توسعه اذعان کردند این برنامه که توسط دولت ارائه شده ناقص است و این لایحه تنها احکام اجرای برنامه ششم توسعه توسط دولت است.

 پس از ارجاع این برنامه به کمیسیون های تخصصی مجلس برخی کمیسیون ها این لایحه را رد کردند، و جهت بررسی بودجه سال 95 برنامه پنجم توسعه یک سال دیگر تمدید شد.

پس از این بازار اظهارنظرها برای بررسی برنامه ششم توسعه در مجلس نهم یا دهم داغ شد و تعدادی از نمایندگان بر بررسی در مجلس نهم و تعدادی بر بررسی در مجلس نهم تاکید دارند، اما حقیقت این است که با توجه به کمبود وقت مجلس نهم برای بررسی این لایحه، برنامه ششم توسعه نباید با تعجیل در مجلس نهم بررسی شود و یا با یک کارشناسی دقیق و فرصت کافی به مجلس دهم واگذار شود،

خبرگزاری خانه ملت، در همین راستا در گفت وگو با نمایندگان مجلس شورای اسلامی نظرات آنها را در ارتباط با اینکه برنامه ششم توسعه باید در کدام دولت بررسی شود جویا شده است، که به شرح زیر است:

محمدرضا پورابراهیمی 3406752/29/2016 3:39:46 PMhttp://media.icana.ir/Image/2016/02/201602104632053864_Thum.jpg
محمدرضا پورابراهیمی

 

پورابراهیمی:تعجیل در تصویب برنامه ششم توسعه در مجلس نهم، اثرات سوئی را به همراه خواهد داشت

محمدرضا پورابراهیمی با بیان اینکه در سال 94 دولت لایحه‌ی برنامه‌ی ششم توسعه و بودجه‌ی 95 را با هم تقدیم مجلس کرد درحالی که باید برنامه‌ی ششم را حداقل یکسال یا 9 ماه قبل تر  ارائه می‌کرد، ادامه داد: با توجه به اینکه این دو لایحه با تأخیر به مجلس ارسال شد، مجلس نهم اولویت‌ خود را در ابتدا بررسی بودجه‌ی 95 قرار داد تا دولت بتواند به فعالیت‌های عادی و روتین خود ادامه دهد.

وی با بیان اینکه چندی پیش دولت لایحه‌ی احکام دائمی برنامه های توسعه  را به مجلس ارائه داد، افزود: تعدادی از مواد این لایحه در قبل از عید درصحن علنی مجلس مورد بررسی و تصویب قرار گرفت و اکنون بررسی آن نیمه‌تمام باقی مانده چرا که وقتی لایحه بودجه آمد مجلس اولویت خود را بررسی بودجه قرار داد.

وی با انتقاد از آنچه که دولت به عنوان برنامه ششم توسعه به مجلس ارائه داده است ، افزود: طبق قانون ،مجلس باید از صفر تا 100 برنامه را مورد بررسی قرار دهد و بعد از تصویب جهت اجرا به دولت بدهد ولی برخی در دولت معتقدند که رئیس جمهور می‌تواند در حوزه تصمیم‌گیری خود مستقلانه عمل کند و دولت نیز در مورد برنامه ششم توسعه  بر اساس این نظریه عمل کرده است.

این نماینده‌ی مجلس به روند بررسی لایحه‌ی بودجه‌ی 95 در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: از هفته گذشته کمیسیون تلفیق برای بررسی برنامه ششم توسعه فعالیت خود را در چند شیفت کاری آغاز کرده ولی من با توجه به شواهد معتقدم که تصویب  این لایحه به عمر مجلس نهم نمی‌رسد.

وی با اشاره به اهمیت برنامه ششم توسعه و اینکه باید مبانی اقتصاد مقاومتی در آن به صورت جدی دیده شود، ادامه داد: معلوم نیست که چرا برخی از دوستان این قدر عجله دارند که این برنامه در همین مجلس به تصویب برسد  ، در حالی  که تعجیل در این زمینه مناسب نیست وممکن است اثرات سوئی به همراه داشته باشد .

پورابراهیمی با اشاره به اینکه اجرای برنامه پنجم توسعه برای یک سال تمدید شده است ،خاطرنشان کرد: با توجه به این تمدید اکنون فرصت وجود دارد که با سعه‌ی صدر این برنامه بررسی شود و مجلس نهم می‌تواند نتایج بررسی‌های خود را به مجلس دهم نیز ارائه کند.

غلامرضا مصباحی مقدم غلامرضا مصباحی مقدم3406753/4/2014 6:23:13 PMhttp://media.icana.ir/Image/2014/03/63167_Thum.jpg
غلامرضا مصباحی مقدم

 

مصباحی مقدم:تقدیم گزارش نهایی کمیسیون تلفیق برنامه ششم به رییس مجلس/هفته پایانی اردیبهشت؛ زمان بررسی در صحن علنی

غلامرضا مصباحی مقدم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه بررسی برنامه ششم توسعه در کمیسیون تلفیق پایان یافته است، گفت:گزارش کمیسیون به اداره قوانین ارسال شده و یک نسخه آن شب گذشته تقدیم دکتر لاریجانی شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، افزود:برنامه ششم جهت ارائه پیشنهادات نمایندگان از صبح امروز در اختیار آنها قرار گرفته تا ظرف مدت 10 روز پیشنهادات خود را در این رابطه ارسال کنند.

رییس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه کشور، با بیان اینکه بررسی برنامه ششم هفته پایانی اردیبهشت ماه در صحن علنی بررسی می شود، تصریح کرد:بررسی برنامه ششم همانند بودجه در دو نوبت در تمامی روزهای کاری انجام می شود، امید است ان شاء الله در مجلس نهم به نتیجه برسد.

جعفرزاده ایمنی آبادی جعفرزاده ایمنی آبادی3406759/9/2014 11:09:54 AMhttp://media.icana.ir/Image/2014/09/79105_Thum.jpg
جعفرزاده ایمنی آبادی

 

جعفرزاده ایمن آبادی:فرصتی برای بررسی برنامه ششم توسعه باقی نمانده/ضرورت بررسی برنامه ششم در مجلس دهم

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، گفت: به دلایل مختلف به صلاح نیست برنامه ششم توسعه کشور در مدت باقی مانده از فعالیت مجلس نهم بررسی شود.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: باید توجه داشت حدود سه چهارم از نمایندگان مجلس دوره نهم در دوره دهم مجلس شورای اسلامی حضور ندارند؛این درحالی است که اگر به دلیل محدودیت زمانی با عجله برنامه ششم توسعه مصوب شود، باید نمایندگان منتخب مردم در دوره دهم با برنامه کار کنند.  

جعفرزاده ایمن آبادی افزود:درحال حاضر جلسات کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه به دلیل محدودیت زمانی از لحاظ کارشناسی در سطح مطلوبی برگزاری نمی شود و این موضوع نگرانی هایی به همراه دارد.

وی گفت: با توجه به اینکه مدت برنامه ششم توسعه کشور 5 ساله است که چهار سال از این دوره همزمان با فعالیت مجلس در دوره دهم است؛بنابراین بهتر است برنامه ششم توسعه کشور توسط نمایندگان دوره دهم مجلس بررسی شود.  

عضوکمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: از رئیس مجلس شورای اسلامی  درخواست می شود از ادامه بررسی برنامه ششم توسعه در مدت فعالیت باقی مانده از مجلس دوره نهم جلوگیری کند به دلیل اینکه زمانی کافی برای انجام این مهم وجود ندارد.

اسماعیل جلیلی اسماعیل جلیلی3406759/24/2014 12:09:18 PMhttp://media.icana.ir/Image/2014/09/79903_Thum.jpg
اسماعیل جلیلی

 

جلیلی: بررسی اولویت دار برنامه ششم جهت  بررسی و تصویب در مجلس نهم

اسماعیل جلیلی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اتمام بررسی لایحه برنامه ششم درکمیسیون تلفیق گفت:تمام تلاش اعضای کمیسیون تلفیق برنامه ششم بررسی اولویت دار این لایحه بوده تا در اسرع وقت در مجلس بررسی و مصوب شود.

وی گفت:بررسی لایحه برنامه ششم در کمیسیون به پایان رسیده و برای بررسی نهایی به صحن علنی مجلس ارسال خواهد شد.

عضو کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه، یادآور شد:در صورت همراهی هیات رئیسه برای وقت دهی جهت بررسی این لایحه در صحن ، پایان اردیبهشت ماه لایحه برنامه ششم مصوب خواهد شد.

فرهاد تجری 3406754/6/2016 4:10:00 PMhttp://media.icana.ir/Image/2016/04/201604104198037910_Thum.jpg
فرهاد تجری

 

تجری :بررسی برنامه ششم به مجلس دهم واگذار شود

فرهاد تجری منتخب مردم قصر شیرین در مجلس دهم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در واکنش به بررسی برنامه ششم توسعه در مجلس نهم، گفت:برنامه های توسعه کشور قانونی راهبردی، مادر و ریل توسعه کشور محسوب می شود.

منتخب مردم قصر شیرین در مجلس دهم شورای اسلامی، با اشاره به تدوین بودجه های سالیانه و قوانین پایه ای کشور بر اساس برنامه های پنجساله توسعه افزود:برنامه های توسعه باید در چارچوب و ضوابط خاصی تدوین و تصویب شود، لذا میدان مانور و انعطافی برای اعمال نظر و سلیقه نمایندگان و مجلس خارج از این چارچوب وجود نداشته و قوانین تصویب شده نباید با تدوین قوانین دیگر خدشه دار شوند.

تجری با بیان اینکه قانون برنامه های توسعه بر راهبرد مجلس طی چهار سال، تعامل مجلس و دولت و تدوین و تصویب قوانین اثر می گذارد، ادامه داد: مجلس دهم باید زمینه ها و بستر اجرای قانون برنامه ششم توسعه را با تصویب قوانین و بودجه های سالیانه فراهم کند، لذا باید در بررسی آن نقش آفرینی کند.

 

برنامه ششم باید بر اساس شاخص و آمار باشد

وی با اشاره به ارائه احکام مورد نیاز اجرای برنامه ششم توسعه، توسط دولت اظهار داشت: این قانون ارائه شده نقایصی داشته و این سوال را ایجاد می کند که آیا می توان با چند حکم کلی و بدون شاخص و ارقام چند سال آینده  را اداره کرد.

تجری افزود:نباید به احکام کلی در قانون برنامه ششم توسعه بسنده کرد و برنامه ششم باید بر اساس شاخص و آمار باشد.

وی با بیان اینکه قانون مهمی همانند برنامه پنج ساله توسعه کشور ظرف چند هفته و در فضای عجولانه نمی تواند بررسی شود، ادامه داد:بیشتر جلسات کمیسیون تلفیق برنامه ششم بدون حدنصاب تشکیل شده، لذا نمی تواند برنامه جامع و کاملی برای توسعه کشور باشد.

منتخب مردم قصر شیرین در مجلس دهم شورای اسلامی، تصریح کرد: با دکتر لاریجانی رایزنی هایی صورت گرفته و دغدغه های نمایندگان دوره دهم نسبت به بررسی برنامه ششم در مجلس نهم به ریاست مجلس انتقال یافته است، لذا انتظار منتخبان مجلس دهم از رییس مجلس شورای اسلامی این است که اجازه ندهند مصالح عمومی تحت تاثیر فضای احساسی قرار گیرد و بررسی برنامه ششم به مجلس دهم واگذار شود.

منتخب مردم الیگودرز :نامه 104 نفر از منتخبان مجلس دهم به رئیس مجلس برای به تعویق انداختن بررسی برنامه ششم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، محمد خدابخشی با اشاره به برنامه مجلس شورای اسلامی برای بررسی لایحه برنامه ششم توسعه کل کشور گفت: به نظر منتخبان مجلس دهم این لایحه باید در دوره جدید پارلمان مورد بررسی قرار بگیرد.

منتخب مردم الیگودرز در مجلس از نامه 104 نفر از منتخبان مجلس دهم به دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: در این نامه تاکید و خواسته شده که بررسی برنامه ششم توسعه به مجلس دهم موکول شود.

خبرگزاری خانه ملت؛در پایان لازم به ذکر است که بررسی برنامه ششم توسعه در مجلس نهم یا دهم از اهمیت چندانی برخوردار نیست، بلکه آنچه که اهمیت دارد بررسی دقیق و کارشناسی این لایحه است که مهمترین برنامه کشور برای دستیابی به اهداف سند چشم انداز است و باید با صرف زمان کافی بررسی شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار