عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، با بیان اینکه در برخورد با کالای قاچاق مبادی رسمی و حجم بالا را به فراموشی سپرده و درگیر برخورد با کول برها شده ایم، گفت: منابع ارزی کشور با قاچاق تلف شده و به جیب کشورهای خارجی واریز می شود.

علی اکبر کریمی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با انتقاد از افزایش روز افزون قاچاق در کشور، گفت: قاچاق کالا یکی از چالش های جدی برای اقتصاد ملی در شرایط فعلی کشور است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه قاچاق آثار بسیار سوء برای کشور داشته و در حال حاضر حجم آن از واردات رسمی فزونی گرفته است، افزود: منابع ارزی کشور با قاچاق تلف شده و به جیب کشورهای خارجی واریز می شود.

قاچاق منابع ارزی کشور را می بلعد

وی با تاکید بر اینکه در امر واردات منابع ارزی کشور با رویکردهای تعریف شده، قانونی و برنامه ریزی شده هزینه می شود، تصریح کرد: به فرض اگر کشور بخواهد در زمینه کالایی واردات نداشته باشد تعرفه آن را افزایش می دهد تا از ورود آن جلوگیری کند اما در مورد قاچاق این کنترل ها اعمال نشده و قاچاق چی تصمیم گیرنده در خصوص ورود کالا است.

وی با اشاره به اتلاف منابع ارزی کشور با ورود کالای قاچاق به کشور، گفت: قاچاق به حوزه درآمدی دولت زیان وارد می کند زیرا یکی از منابع درآمدی بودجه بحث اخذ حقوق گمرگی بوده که وقتی قاچاق بدون هیچ پرداختی صورت می گیرد این درآمدها نیز از بین می رود.

سلب فرصت های شغلی از جوانان ایرانی با قاچاق کالا

کریمی ادامه داد: در شرایط فعلی که اقتصاد ایران با رکود و بیکاری مواجه است ورود هر واحد از کالای قاچاق به کشور یک فرصت شغلی را از کارگران ایرانی سلب و در اختیار کارگران خارجی قرار می دهد که این یک ضربه مهلک به اقتصاد ملی و تولید ملی است.

وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب در خصوص انهدام کالای قاچاق، گفت: این فرمان نمادین و تاکید بر برخورد با کالای قاچاق بوده و پیام اقتصادی آن این است که اگر یک کالای قاچاق وارد شده نابود شود آنچه نابود شده همان منابع ارزی است که صرف آن شده در حالی که نابودی این کالا و جلوگیری از ورود آن به چرخه مصرف از ضربه به تولید ملی و اشتغال ملی جلوگیری می کند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: در حوزه قاچاق بحث سلامت مردم نیز در خطر است زیرا هیچ کنترلی در حوزه استاندارد، بهداشت و کنترل های کیفیت بر کالاهای قاچاق اعمال نمی شود.

در حوزه برخورد با قاچاق کاستی ها و خلاء هایی را شاهد هستیم

وی افزود: در حوزه برخورد با قاچاق کاستی ها و خلاء هایی را شاهد هستیم زیرا اگر این کاستی ها نبود رهبر چنین موضع سرسختی در خصوص انهدام کالای قاچاق اتخاذ نمی کردند.

کریمی با بیان اینکه لازم است برخوردهای قاطع با قاچاق صورت بگیرد، گفت: عمده قاچاق از طریق مبادی رسمی همچون گمرکات و مناطق آزاد صورت می گیرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: انتظار است  سازمان بنادر، گمرکات کشور و همچنین دبیرخانه مبارزه با قاچاق کالاو ارز و همچنین مسئولان امر تلاش بیشتری کرده و تمهیدات جدی تر برای مهار قاچاق داشته باشند./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار