علی اکبری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در رابطه با تفاهم نامه همکاری زیست محیطی میان سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت محیط زیست، آب و جنگل رومانی در جهت مدیریت جنگل ها و تالاب های کشور، گفت: هر چند استفاده از هر گونه ظرفیت کارشناسی و تجارب داخلی و بین المللی می تواند تا حدودی در کاهش آسیب های زیست محیطی کشور موثر باشد اما فی النفسه هیچ گونه تعهدی برای دستگاه ها و افراد ایجاد نمیکند بلکه اقدامات بعدی که طی فرآیند اجرایی برای جلوگیری از تخریب جنگل و خشکی تالاب های کشور مورد توجه قرار گیرد می تواند در عمل تاثیرگذار باشد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، وضعیت تالاب ها و جنگل های کشور را بسیار نامطلوب خواند و یادآور شد: امیدواریم محتوای تفاهم نامه همکاری زیست محیطی میان سازمان حفاظت محیط زیست ایران و وزارت محیط زیست، آب و جنگل رومانی به گونه ای باشد که به دانش ما در جهت حفاظت از جنگل ها و تالاب های کشور افزوده شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه محتویات و جزئیات تفاهم نامه همکاری زیست محیطی میان سازمان حفاظت محیط زیست و کشور رومانی باید قابلیت اجرایی داشته باشد، تصریح کرد: امیدواریم با استفاده از ظرفیت جوامع محلی و بین المللی بتوان گام موثری در جهت حفاظت و احیای جنگل، مراتع و تالاب های کشور برداشت.
اکبری از تخریب مراتع و پوشش جنگلی کشور انتقاد کرد و افزود: احیای تالاب های کشور را نمی توان بدون مدیریت مراتع و جنگل های کشور به صورت انتزاعی دید زیرا تالاب ها و مراتع کشور مانند زنجیره ای به هم پیوسته ومتصل هستند که باید به صورت جامع و یکپارچه در جهت احیا و مدیریت آنها گام برداشت.
هشدار نسبت به خشکی درختان بلوط کشور
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس دهم، با هشدار نسبت به خشکی درختان بلوط کشور بر لزوم توجه جدی به احیای این درختان تاکید کرد و یادآور شد: متاسفانه علت خشکی این درختان به روشنی مشخص نیست زیرا برخی ریزگردها و برخی هم خشکسالی وکاهش نزولات جوی را علل خشکی می دانند از این رو به صورت جدی لازم است علت خشکی این درختان بررسی و در این رابطه کارکارشناسانه انجام شود.
انتقاد از تغییر کاربری باغات و درختان و تبدیل آنها به برج های بلند
اکبری از تغییر کاربری باغات و درختان و تبدیل آنها به برج های بلند انتقاد کرد و افزود: باید به صورت جدی از تبدیل باغات و مراتع به ساختمان و برج های بلند به بهانه توسعه شهری جلوگیری کرد زیرا باغات و فضای سبز به عنوان ریه های تنفسی نقش قابل توجهی در تلطیف هوا و تصفیه آلودگی و جلوگیری از ریزگردها دارند.
کاهش 70 درصدی سفره های آب زیرزمینی به علت مصرف بی رویه
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس دهم، از کاهش 70 درصدی سفره های آب زیرزمینی به علت مصرف بی رویه انتقاد کرد و گفت: بر اساس استانداردهای جهانی برداشت بیش از 40 درصد بسیار فاجعه آمیز بوده و طبق شاخصهای برداشت های آب در دنیا در کشورهایی که 10 الی 20 درصد از آب های تجدید شونده استفاده می شود به نوعی تعادل نسبی برقرار و شرایط بحرانی کمتری را به دنبال دارد، در کنار این برداشت 40 درصد از این آب ها موجب ایجاد بحران و مصرف بیش از 40 درصد بسیار فاجعه آمیز خواهد بود در حالی میزان برداشت از آب های زیرزمینی در کشور ما 70 درصد است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه خشکی تالاب ها و تخریب مراتع مهاجرت کشاورزان و افزایش حاشیه نشینی را به همراه دارد، تصریح کرد: کشاورزان به دلیل کم آبی چاره ای جز مهاجرت و حاشیه نشینی ندارند بنابراین به اجبار به مهاجرت روی آورده و به دلیل نداشتن مهارت های لازم شغلی به اجبار به مشاغل کاذب و به تبع آن ناهنجاری های اجتماعی کشیده می شوند.
توجه ویژه به احیای دریاچه بختگان
اکبری از جمله اولویت های کلان استان فارس را توجه ویژه به احیای دریاچه بختگان دانست و تصریح کرد: خشکی این دریاچه نه تنها سلامت و مشاغل 12 شهرستان استان را تحت تاثیر قرار می دهد بلکه خطرات ناشی از آن مانند شیوع ریزگردها تمامی مردم استان را به شدت تهدید می کند.
انتقاد از خشکی کامل اکثر تالاب های کشور
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، از خشکی کامل اکثر تالاب های کشور به ویژه استان فارس انتقاد کرد و گفت: متاسفانه دیگر امیدی به احیای برخی تالاب های کشور نیست زیرا احیای آنها بسیار زمان بر و پرهزینه بوده و برای احیای آنها نیاز به عزم ملی وخرد جمعی فراوان احساس می شود؛ البته وقتی روی زمین وضعیت به این شکل است به جرات می توان گفت وضعیت سفره های زیرزمینی به مراتب از روی زمین بدتر و بغرنج تر است.
هماهنگی میان دستگاه های متولی احیای تالاب ها ضعیف است
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه هماهنگی میان دستگاه های متولی احیای تالاب ها ضعیف است، تصریح کرد: دستگاه های مرتبط با احیای تالاب ها باید به صورت هماهنگ عمل کنند نه جزیره ای زیرا جزیره ای عمل کردن دستگاه ها منجر به از بین رفتن تمامی تالاب ها، سفره ها و سرچشمه های آب زیرزمینی می شود./
پایان پیام