سیداحسان قاضیزاده هاشمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت به مهجوریت تولیدات تصویری و نمایشی در حوزه تاریخی-مذهبی به ویژه عاشورایی اشاره کرد و گفت: دولت هر سال حدود 25 تا 30 میلیارد تومان در بنیاد سینمایی فارابی به ساخت فیلمهای سینمایی فاخر اختصاص میدهد و با وجود آنکه سرمایهگذارانی از بخش خصوصی و دولتی نیز در این زمینه فعال هستند اما هزینه تولیدات تاریخی، باز هم گزاف و سنگین است و شاهد تولیدات قابل ملاحظهای در این عرصه نیستیم.
نماینده مردم فریمان، سرخس و احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هزینه فیلمهای تاریخی-مذهبی گاهی به 20 میلیارد تومان میرسد، افزود: طبعا سیاستگذاریها باید به سمت استفاده از سرمایه بخش خصوصی و تولیدات مشارکتی بین چند کشور حرکت کنند.
وی با بیان اینکه ایران میتواند آثار تصویری مذهبی و مشخصا عاشورایی را به طور مشترک با کشورهای همسایههای همچون عراق، بحرین، کویت و... تولید کند، اضافه کرد: بسیاری از صاحبان سرمایه در کشورهای عربی یافت میشوند و حتی طی رایزنی با موسسات جهانی فیلمسازی، میتوان به فیلمهای مذهبی رنگ و بوی بینالمللی داد.
وی با بیان اینکه جهانی کردن سینمای مذهبی و عاشورایی ایران تنها به رایزنی نیاز دارد لذا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید دراین خصوص برنامهریزی کند، گفت: اگر چه تاکنون تنها سه فیلم تاریخی-مذهبی درخصوص عاشورای حسینی ساخته شده است اما چند فیلم دیگر نیز با این رویکرد در حال تولید هستند.
قاضیزاده هاشمی ادامه داد: سه فیلم "سفیر"، "روزواقعه" و "رستاخیز" آمار مناسبی درباره آثار سینمایی مشخصا مرتبط با واقعه عاشورا نیست چراکه ما معتقد به فرهنگ حسینی بوده و انقلاب خود را متعلق با آقااباعبدالله (ع) میدانیم لذا امیدواریم چند پروژه دیگر در حال ساخت زودتر به نمایش گذاشته شوند و اراده بیشتری در این خصوص میان فیلمسازان و مسئولان ایجاد شود.
این نماینده ادامه داد: اکنون سریال حضرت موسی(ع) با هزینهای نزدیک به 200 میلیارد تومان در دستور ساخت و تولید است، اگر چه این هزینه بسیار بالاست اما نباید برای کار در حوزه فرهنگی و مذهبی سقف گذاشت چراکه به یقین ابعاد این آثار ماندگار تنها درون سرزمینی نخواهد بود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه برای افزایش تمایل فیلمسازان عرصه سینما به ساخت فیلمهای مذهبی باید امنیت روانی و مالی آنها را تامین کرد، گفت: مشاورههای مذهبی قبل از آغاز تولید فیلم و حمایتهای لازم میتوانند این اطمینان را به فیلمسازها داده و حواشی و حساسیتهای پیرامون فیلمهای مذهبی را از بین برد./
پایان پیام