خبرگزاری خانه ملت- گروه فرهنگی - مریم ابوفاضلی؛ درحالیکه کمتر از یک ماه دیگر رقابتهای قهرمانی تیراندازی در تهران برگزار خواهد شد، یک ورزشکار هندی که قهرمان سابق تیراندازی بانوان جهان شده طی اظهار نظری اعلام کرده به دلیل ضرورت رعایت حجاب در ایران در این رقابتها حاضر نخواهد شد.
پیش از این نیز چنین موضوعی از سوی برخی بانوان شطرنجباز برای شرکت در مسابقات ورزشی در ایران و الزام به رعایت حجاب از جمله مسابقات جهانی شطرنج 2017 در تهران مطرح شده بود. هر چند که حجاب به عقیده بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران و فعالان حوزه ورزش مانعی در جهت کسب موفقیت ورزشکاران در میادین ورزشی نیست اما بسیاری از رسانههای معاند و ضد انقلاب از این فضا به نفع خود استفاده کرده و برای جلوگیری از شرکت ورزشکاران خارجی در مسابقات ورزشی در داخل ایران حجاب را مانع بزرگی بر سر راه موفقیت ورزشکاران خارجی جلوه می دهند.
از این رو برخی ورزشکاران نیز با هدف بی توجهی به رعایت مقررات در کشورهای اسلامی از جو سازی رسانه های خارجی علیه ایران استفاده کرده و در این مسابقات شرکت نمی کنند.
بر اساس این گزارش، خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در گفتوگو با نمایندگان مجلس شورای اسلامی نظر آنها را در مورد جوسازیها و تلاشهای رسانههای معاند علیه حجاب و حضور در مسابقات ورزشی را جویا شد که در ادامه میخوانید.
رسانههای معاند، گردانندگان پشت صحنه عدم تمایل ورزشکاران زن خارجی برای حضور محجبه در ایران
عضو فراکسیون ورزش مجلس دهم با اشاره به برخی جوسازیها مبنی بر این که حجاب مانعی برای ورزش زنان است، گفت: ورزشکاران ایرانی نشان دادهاند که با حجاب میشود ورزش کرده و در مسابقات جهانی و المپیک موفق بود.
![]() |
همایون یوسفی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به برخی جوسازیها مبنی بر این که حجاب مانعی برای ورزش زنان است، گفت: ورزشکاران باید نسبت به فرهنگ کشورهای مختلف احترام بگذارند؛ هم ورزشکاران ایرانی وقتی برای مسابقات ورزشی به کشوری میروند بایستی به فرهنگهای آن کشورها احترام گذاشته و هم ورزشکاران خارجی وقتی که به ایران میآیند باید به فرهنگ کشور ایران احترام بگذارند.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برخی از ورزشکاران با احترام نگذاشتن به قوانین سرزمینی دیگر کشورها، پیش از مسابقات به دنبال جوسازی هستند و میخواهند بار روانی ایجاد کرده و به دنبال آن از این بار روانی به نفع خود و نتیجهای که میگیرند استفاده کنند.
وی با اشاره به انصراف ورزشکار هندی از رقابتهای تیراندازی تهران به بهانه حجاب افزود: یک سری تفاوتها از نظر پوشش و حجاب بین کشورهای مختلف وجود دارد که فدراسیونهای جهانی بایستی مسئله حجاب و فرهنگهای مختلف کشورها را تعیین تکلیف کرده و الزاماتی را برای ورزشکاران ایجاد کنند تا بابت مسائل اینچنینی از حضور در مسابقات سر باز نزنند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: شاید بهتر باشد فدراسیونهای ورزشی و وزارت ورزش و جوانان کشور ایران پیشنهاداتی را در این زمینه به فدراسیونهای جهانی داده و برای احترام به فرهنگهای مختلف، یکسانسازی انجام شود.
عضو فراکسیون ورزش مجلس دهم با تاکید بر اینکه ورزشکاران ایرانی در مسابقات نشان دادند حجاب مانع ورزش نیست گفت: این که رسانههای معاند حجاب اسلامی را مانعی بر سر راه میزبانی ایران در مسابقات جهانی میدانند صحبت درستی نیست و آنها در پشت صحنه، گردانندگان این تصور علیه ایران هستند؛ البته ورزشکاران ایرانی در مسابقات جهانی و المپیک نشان دادند که در ایران با حجاب هم میشود ورزش کرده و موفق بود و اگر فدراسیونهای جهانی ورود جدیتری به این موضوع داشته باشند، مشکلات اینچنینی کمتر خواهد شد.
ردپای مداخله سیاسی در ورزش/ حجاب شطرنجبازان، محدودکننده نیست
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس برخی تلاشها در راستای معرفی حجاب به عنوان یک مانع بر سر راه میزبانی ایران در مسابقات جهانی شطرنج زنان را دارای مقاصد و با جنبه سیاسی دانست.
![]() |
سیده فاطمه ذوالقدر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در واکنش به جوسازی رسانههای معاند مبنی بر اینکه حجاب اسلامی مانعی بر سر راه میزبانی ایران در مسابقات جهانی شطرنج زنان، گفت: تمام کشورها قوانین داخلی دارند که باید به آنها احترام گذاشت و این قانون در سایر کشورهای اسلامی نیز وجود دارد؛ تلاش چنین رسانههایی با مانور خبری مبنی بر بایکوت مسابقات مذکور توسط نازی پایکیدزه، شطرنج باز گرجی تیم ملی آمریکا به نتیجه خاصی نخواهد رسید.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این اقدام صرفا جنبه سیاسی دارد، اظهار کرد: بسیاری از افراد مانند مسئولان، گردشگران و حتی ورزشکاران به ایران اسلامی میآیند و با استفاده از حجاب مشکلی ندارند.
وی با بیان اینکه رسانههای معاند نسبت به میزبانی کشوری اسلامی برای برگزاری مسابقات جهانی بانوان ناراحت هستند، ادامه داد: 64 نفر از برترین شطرنج بازان جهان در سال 2017 در ایران حضور پیدا خواهند کرد و واکنش یک نفر نمیتواند این مسابقات را تحت تاثیر قرار دهد.
عضو کمیته «زنان، خانواده، تربیت بدنی و جوانان» کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: خوشبختانه عدم حمایت سایر ورزشکاران از شطرنج باز تیم ملی آمریکا و البته اذعان به استقبال از حجاب اسلامی توسط شطرنج بازان هندی نشان دهنده غیر واقعی بودن چنین سخنانی است.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بسیاری از افراد با حجاب اسلامی در مسابقاتی مانند المپیک شرکت کردند و با مشکلی هم روبرو نشدند و این درحالیست که در کاروان کشور آمریکا نیز ورزشکار محجبه نیز وجود داشت.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شطرنج بازی فکری است و نیاز به تحرک ندارد لذا حجاب ورزشکاران را با مشکل مواجه نمیکند، خاطرنشان کرد: در این میان بسیاری از بانوان ورزشکار کشورمان در مسابقات ورزشی بین المللی شرکت میکنند و توانسته اند با حجاب اسلامی به رتبههای برتر دنیا دست یابند./
جوسازیها درخصوص حجاب ورزشکاران زن، جنبه سیاسی دارد
عضو فراکسیون ورزش مجلس با اشاره به اظهارات برخی زنان ورزشکار خارجی در خصوص اجبار حجاب در ایران و اما و اگر درباره شرکت در مسابقات جهانی ورزشی به میزبانی تهران، چنین جوسازیهایی را دارای جنبه سیاسی توصیف کرد.
![]() |
هادی قوامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به برخی تلاشها در راستای معرفی حجاب به عنوان مانع بر سر راه میزبانی ایران در مسابقات جهانی ورزشی زنان گفت: حجاب مانعی برای ورزش زنان نیست و بانوان محجبه در میادین ورزشی دنیا مقامهای خوبی کسب کردهاند؛ بانوان با حجاب کشور چه در ورزشهای انفرادی و چه در ورزشهای گروهی مثل فوتبال، والیبال، فوتسال و ... در میدانهای ورزشی دنیا خوب درخشیدند.
نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی افزود: هر روزه در کشور شاهد موفقیتهای روز افزون خانمهایی هستیم که هم حجاب اسلامی را حفظ میکنند و هم پیگیر مسائل قهرمانی هستند.
وی با اشاره به اهمیت احترام به قوانین سرزمینی کشورها گفت: کسی که به دنبال شرکت در مسابقات ورزشی است باید به آداب و رسوم و قواعد کشور میزبان احترام بگذارد؛ همانطور که مسئولان و ورزشکاران ایرانی در کشورها و میادین مختلف ورزشی به مقررات و مسائل سرزمینی آن کشورها توجه داشته و به آن احترام میگذارند و خلاف شئونات و رسوم آنها عمل نمیکنند، در فضای بینالمللی هم انتظار است که بقیه ورزشکاران نیز به قوانین کشور ایران احترام گذاشته و خلاف شئونات و رسوم کشور عمل نکنند.
هادی قوامی در مورد جوسازی رسانههای معاند مبنی بر این که حجاب اسلامی مانعی بر سرمیزبانی ایران در مسابقات جهانی است تصریح کرد: این جوسازیها بیشتر جنبه سیاسی دارد؛ آنها از این که خانمهای ایرانی علاوه بر حفظ حجاب خود در مسابقات در عرصههای بین المللی هم موفق هستند، نگرانند.
عضو فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی افزود: رسانههای معاند با دیدن موفقیتهای زنان با حجاب به انواع مختلف سعی دارند محدودیت ایجاد کرده تا حجاب فراگیر نشده و اثر انتشار نداشته باشد؛ فطرت انسانها پاک است و نهایتا گرایش افراد به این سمت و سو بیشتر میشود و رسانههای معاند با ایجاد این محدودیتها سعی میکنند افراد را با مسئله و مشکل مواجه کنند.
حجاب مانعی برای کسب موفقیت در مسابقات ورزشی نیست/ ضرورت توجه ورزشکاران خارجی به قوانین کشورهای اسلامی
عضو فراکسیون زنان مجلس در واکنش به اظهارات ورزشکار هندی مبنی بر عدم شرکت در مسابقات جهانی تیراندازی در ایران به دلیل الزام به رعایت حجاب گفت: حجاب در هیچ نقطه از دنیا مانع موفقیت افراد نیست.
![]() |
هاجر چنارانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به برخی تلاشها در راستای جوسازی و معرفی حجاب به عنوان مانع در مسابقات ورزشی ایران گفت: حجاب به هیچ عنوان مانعی در جهت موفقیت افراد در حوزههای مختلف از جمله ورزش نیست؛ در حال حاضر در عرصههای بین المللی، دختران ایرانی با حجاب اسلامی توانستهاند رتبههای برتر جهان را در مراحل و مقاطع مختلف به دست آورند و حجاب در هیچ مرحلهای نتوانسته مانعی برای کسب موفقیت افراد شود.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی افزود: رایزنهای فرهنگی بسیاری از کشورها وارد ایران میشوند که در مقابل رسانههای داخلی پوشش حداقلی و سطحی دارند؛ کشور ایران نیز از ورزشکاران بیش از این انتظار نداشته و لازم است ورزشکاران خارجی پوشش حداقلی را در چارچوب قوانین اسلامی در مسابقات رعایت کنند.
چنارانی افزود: باید تحقیق بیشتری از ورزشکارانی که مُصر به عدم رعایت حجاب در زمان برگزاری مسابقات هستند انجام شود و در حال حاضر نمی توان گفت که در مسابقات بین المللی داخلی حجاب از سوی شرکت کنندگان خارجی رعایت نشود.
عضو فراکسیون زنان در مجلس دهم با اشاره به اهمیت احترام به قوانین سرزمینی کشورها تصریح کرد: ایران یک فرهنگ غنی هزاران ساله دارد که در این فرهنگ به پوشش زنان توجه بسیاری شده است، ضمن این که حجاب در ریشه اسلامی و ایرانی همیشه وجود داشته است اما متاسفانه در همه عرصهها از جمله حوزه ورزش حاشیه سازیها همواره وجود دارد.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس دهم با بیان اینکه تمام جوسازیها توسط رسانههای معاند صورت می گیرد گفت: در این زمینه وجود لابیهای قدرت نیز قابل چشم پوشی نیست؛ از سوی دیگر اصل ذات انسان پوشش را میطلبد، البته مسئولان ورزشی کشور انتظار رعایت حجاب کامل اسلامی از سوی ورزشکاران خارجی در مسابقات را ندارند زیرا این موضوع دارای شرایط خاصی بوده که لازم است کشورهای شرکت کننده در مسابقات به مقررات کشورهای اسلامی از جمله ایران توجه کنند.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: اگر قرار است ایران روزی به عنوان پایگاه ورزش جهان انتخاب شود، ملاکها و مشخصات مناسب در این زمینه را تعریف کرده و برنامه ریزیهای لازم را انجام دهد./
پایان پیام