به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، هادی قوامی در جلسه صحن علنی امروز (دوشنبه 25 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با بیان اینکه مهمترین مشکل دولت بیکاری است، گفت: براساس یک تعریف وسیع؛ حدود 6میلیون بیکار در کشور وجود دارد البته کشور با دو نوع بیکاری "اصطکاکی" و "ساختاری" مواجه است، البته بیکاری ساختاری به دلیل اینکه نیروی آماده به کار دارد اما تقاضای کاری از آن نمیشود را مدنظر دارم.
نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر بیکاری "پنهان" به سه دلیل به کارگیری افراد غیرمتخصصی، کاهش ساعت کار و ازدحام نیروی کار را نیز به شمار آوریم، 70 درصد از نیروی کار کشور نیز دچار بیکاری پنهان هستند اما با این وجود بیکاری آشکار و ساختاری را مدنظر دارم.
وی ادامه داد: عوارض بیکاری بر اقتصاد خانواده و کشور تاثیر بسیاربالایی داشته است اما راهحل کاهش بیکاری؛ افزایش تولید است لذا از هیات رئیسه مجلس تقاضا دارم به این مسئله به صورت مهم توجه و جلسه غیرعلنی به منظور ابعاد مسئله برگزار شود و کمیسیونهای مرتبط نیز به صورت ویژه به این موضوع بپردازند تا در برنامه ششم و بودجه سالانه نیز به بحث بیکاری توجه ویژهای شود.
قوامی با بیان اینکه به منظور افزایش تولید باید شرایط تولید را برای کارآفرینان فراهم کرد، افزود: اگر شرایط اجتماعی برای آنها فراهم شود کارآفرینی ابتدا در سطح محلی، سپس منطقهای، استانی، ملی و جهانی بروز و ظهور پیدا کند لذا باید به تبع آن تولید و اشتغال افزایش پیدا کند.
نماینده مردم اسفراین در مجلس با بیان اینکه متاسفانه امروز شرایط اجتماعی برای کارآفرینان مناسب نیست و این از شرایط نامناسب کسب و کار به طور کلی نشات میگیرد، افزود: طبق آمار رتبه کشور در حوزه ایجاد کسب کار در ابتدای دولت یازدهم 155 بود که به 117 در سال 94 کاش پیدا کرد اما از سال 94 تا 95 این رتبه دوباره به 120 افزایش پیدا کرد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: یکی از مهمترین دلایل افزایش این رتبه به مشکلات دستگاه اجرایی مربوط می شود چراکه سرمایهگذاران را در پیچ و خم اداری معطل میکنند.
وی بیان کرد: در راستای حمایت از سیاستهای اقتصاد مقاومتی که بند اول آن حمایت از کارآفرینان است به وزارتخانههایی که شرکتهای زیرمجموعه آنها خریدهای بالایی دارند تذکری مبنی بر خرید از تولیدات داخلی، داده شود چراکه این مسئله سبب میشود تولید و اشتغال افزایش پیدا کند، به طورمثال وزارت نفت سالانه 80 هزار تن انوع لوله نیاز دارد اما متاسفانه دلالهای نفتی این لولهها را از کشور چین خریداری میکنند در حالی که صنایع تولیدکننده لولههای فوق در کشور وجود دارد.
نماینده مردم اسفراین در مجلس ادامه داد: اگر شرکتهای نفتی تقاضای خود را در داخل تامین کنند شرکتی مانند "دادهگستر" بجای 12هزار تن، 80 هزار تن لوله تولید خواهد کرد و مجتمع صنعتی "اسفراین" به جای 40 هزار تن، 120 هزار تن شمش تولید خواهد کرد که 100 هزار تن آن برای شرکت دادهگستر خواهد بود و مجتمع صنعتی برای این 100هزار تن شمش باید حداقل باید حدود 120هزار تن آهن اسفنجی از فولاد نیشابور خریداری کند و فولاد نیشابور باید 140 هزار تن بنبوله و بیش از 150 هزار تن سنگ آهن از معادن خاف تهیه کند.
قوامی با تاکید بر اینکه حاصل زنجیره ارزشی تولید فوق، افزایش تولید و کاهش بیکاری و افزایش درآمد مالیاتی دولت را به دنبال دارد، چراکه این واحدها به ظرفیت نسبی خود نزدیک شده و سود میدهند، افزود: همچنین 25درصد از سود خود را به عنوان مالیات به دولت خواهند داد ضمن آنکه با این مالیات ارزشافزوده سهم بیمه تامین اجتماعی نیز پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینکه در سفر آقای روحانی به خراسانی شمالی 26 پروژه مصوب شد که اختصاص 300 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای راه آهن اسفراین، بجنورد، شیروان مهترین آن بود، ادامه داد: متاسفانه وزارت راه و شهرسازی، دولت و صندوق توسعه ملی هنوز این مصوبه سفر رئیس جمهور را به صورت جدی عملیاتی نکردند.
این نماینده ادامه داد: با توجه اهمیت راه آهن فوق که با کمترین زمان و هزینه مرکز استان را به شبکه ریلی وصل میکند و تاثیر شگرفی بر توسعه شرق کشور خواهد داشت از مسئولان محلی و ملی تقاضای اقدام جدی دارم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: در اصلاحیه بودجه نیز بنا شده بود که اصل وام شرکتهای فوق توسط وام گیرنده، سود توسط دولت و جریمهها به دلیل مشکلات سالهای اخیر قادر و عدم تسویه بخشش داده شود که متاسفانه هنوز عملیاتی نشده است./
پایان پیام