جهانبخش محبی نیا در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درباره طرح آمارهای متفاوت و متناقض بیکاری درکشور، گفت: درخصوص آمارهای ارایه شده از میزان بیکاری باید به نهادهای خارج از دولت بیشتر اعتماد کرد و آمار این نهادها را ملاک قرار داد زیرا دولت در خصوص اعلام آمار بیکاری بسیار کاهنده و تقلیل گرایانه برخورد می کند به این معنی که دولت نرخ بیکاری را کمتر از آن چیزی که واقعیت دارد مطرح می کند.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب درمجلس شورای اسلامی، افزود: طرح آمارهای غیرواقعی ازمیزان بیکاری در کشور قابل قبول نبوده وبه نوعی مصیبت زا است، به نظر می رسد دولت مایل نیست نرخ بیکاری را بیشتر از 2.5 میلیون نفر اعلام کند این در حالی است که مرکز پژوهش های مجلس نرخ بیکاری را در حدود 5 میلیون نفر برآورد کرده است اما برخی نخبگان و کارشناسانی که منطبق بر واقعیت ها اظهار نظر می کنند نرخ بیکاری را 2 برابر میزان اعلامی از سوی مرکز پژوهش ها می دانند.
وی با بیان اینکه سیلاب بیکاری کل کشور را فراگرفته است، تصریح کرد: متاسفانه بیکاری نمود عینی داشته و خطرناک است، ضمن اینکه پاشنه آشیل تمامی برنامه ریزی های ملی، استانی و منطقه ای است، البته دربرنامه ششم دولت دغدغه بیکاری را از خود بروز داده اما راهکاری اساسی برای رفع این معضل مطرح نکرده است.
محبی نیا با اشاره به اینکه سهم بخش ارزش افزوده در برنامه ششم درخصوص تامین اعتبار برای اشتغال بسیارپایین و ناچیز است، گفت: دولت و همه دستگاه ها باید به بیکاری به عنوان یک آسیب ملی نظرکرده و برای رفع آن راهکارهای عملیاتی ارایه دهند تابتوان این مشکل را تا حدی مهار کرد.
این نماینده مردم درمجلس دهم با انتقاد از اینکه رفع بیکاری به شعار درجامعه تبدیل شده است، افزود: متاسفانه برخی مسئولان به بیکاری به دید یک مشکل جدی نگاه نمی کنند، پیشنهاد می شود برای رفع بیکاری و افزایش اشتغال فصل مجزایی دربرنامه ششم درنظرگرفته شود؛ یا اینکه قانون خاصی را برای آن تصویب شود.
عضو هیات رییسه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر تعیین متولی مشخص برای مبارزه با بیکاری و افزایش اشتغال، تصریح کرد: درحال حاضر هیچ مسئولی در دولت مسئولیت بیکاری را نمی پذیرد، واقعیت آن است که برای رفع بیکاری باید دارایی های به خواب رفته دولت آزادسازی شود، همچنین برای این موضوع برخی ردیف های غیرضرور در بودجه باید قطع شود؛ از سوی دیگر صندوق اشتغالی مانند صندوق توسعه ملی برای تامین شغل برای جوانان بیکار به ویژه تحصیل کردگان ایجاد شود./
پایان پیام