حسن نوروزی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به اینکه کلیات و جزئیات "لایحه مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی" در کمیسیون قضایی و حقوقی رأی آورده است، گفت: تخلفات علمی جایگاه علمی کشور را تهدید کرده و در سالهای اخیر فروش و کپی پایاننامه، مقاله، رساله، طرح پژوهشی و کتاب سرعت گرفته که این مسئله نگرانکننده است.
نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به متاثر شدن شرایط علمی کشور از این تقلبها دولت "لایحه مقابله با تقلب علمی" را به مجلس آورد که به نظر میرسد تصویب و اجرای درست مفاد این لایحه ضروری و حیاتی است.
نوروزی با بیان اینکه ایران به عنوان کشور درحال رشد باید بتواند رشد علمی کیفی و مناسبی داشته باشد، افزود: ایجاد بازدارندههای مناسب برای جلوگیری از تخلف و جرم علمی ضروری است لذا بازرسان دانشگاه و وزارت علوم باید مطابق قانون در دست بررسی، پس از تشخیص تخلف با دانشجویان و اساتید متخلف برخورد کنند.
وی همچنین گفت: آییننامه این قانون به صورت مشارکتی توسط وزراتخانههای علوم، بهداشت و درمان و هماهنگی ستادکل نیروهای مسلح و دادگستری نگارش شده که مسئول اجرای آن نیز هستند.
این نماینده به علل افزایش کپیبرداری در پایاننامههای علمی اشاره کرد و افزود: تعداد دانشجویان و مقالات در کشور از نظر کمی رشد کرده اما سازو کار مشخصی برای این میزان افزایش دانشجو ایجاد نشده و متاسفانه نسبت تعداد استاد به دانشجو متناسب نیست.
عضو هیات رئیسه کیسیون قضایی و حقوقی مجلس افزود: پذیرش دانشجو در دورههای تکمیلی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است اما به همین نسبت کمبود استاد برای نظارت بر پایاننامهها وجود دارد که این مسئله سبب سردرگمی دانشجویان شده و آنها امروز تنها میخواهند به هر طریق از پایاننامه خود دفاع کنند و از شمول نظام آموزشی کشور خارج شوند لذا لازم است؛ ضمن تصویب قانونی به منظور جلوگیری از تخلفات علمی، سیستم آموزشی کشور را نیز اصلاح کرد./
پایان پیام