عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: امکان حضور ایران و عراق در شورای همکاری خلیج  فارس نیست ولی می‌توان پیمان دیگری را ترتیب داد که ایران و عراق به عنوان 2 کشور بزرگ دارای ساحل در خلیج فارس به وحدت پایدار در منطقه کمک کنند.

جلیل رحیمی‌ جهان‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص پیام شورای همکاری خلیج فارس به جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: منطقه خلیج فارس  از حساسیت بالایی به دلیل وجود ذخایر عظیم نفت و گاز در این منطقه، همچنین حضور کشورهای اسلامی در این منطقه بر این اهمیت افزودده است با این شرایط باید توجه داشت که هرگونه تنش در منطقه به نفع جهان اسلام نیست.

نماینده مردم تایباد و تربت جام در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: به طور کلی می‌توان گفت تنش زدایی بین ایران و شورای همکاری خلیج فارس، ارزشمند است، زیرا از یک سو می‌تواند سبب بهبود روابط ایران و عربستان شود که از اهمیت بالایی برخوردار است.

روسیه و آمریکا از اختلافات منطقه به نفع خود سوءاستفاده می‌کنند

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از سوی دیگر پیام شورای همکاری خلیج فارس به ایران با توجه به شرایط منطقه، می‌تواند سبب شود که مشکلات کشورهایی مانند یمن، بحرین و سوریه حل شود، باید توجه داشت که قدرت‌های بزرگ از شرایط منطقه سوء استفاده می‌کنند و با تیره کردن روابط کشورهای منطقه نفوذ خود را افزایش می‌دهند.

رحیمی جهان آبادی با بیان اینکه روسیه و آمریکا به دنبال توسعه نفوذ و تامین منافع خود در منطقه هستند، متذکر شد: پیام شورای همکاری خلیج فارس به ایران می‌تواند در حوزره‌های امنیتی، موضوع نفت و کاهش حضور خارجی‌ها در منطقه تاثیر مثبتی داشته باشد.

هیچ تهدیدی کشور را از جانب کشورهای عربی تهدید نمی‌کند

وی افزود: ایران کشوری است که دارای قدرت، ثبات، جایگاه مناسب و نفوذ در منطقه و جهان است، ایران باید از هر پیام دوستی، استقبال کند زیرا هیچ تهدیدی کشور را از جانب کشورهای عربی تهدید نمی‌کند، ما کشور قدرتمندی هستیم و یک کشور قدرتمندی مانند ایران از روابط اقتصادی و سیاسی با کشورهای حاشیه خلیج فارس که اشتراکات تاریخی، دینی و فرهنگی هستند، نباید بیمی داشت.

رئیس کمیته بین الملل کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه گفته می‌شود شورای همکاری خلیج فارس بدون ایران و عراق را نباید بپذیریم، گفت: شورای همکاری خلیج فارس زمانی شکل گرفته است که کشورهای عضو آن، در قبال مساله پیدایش انقلاب اسلامی و بروز جنگ میان ایران و عراق نیاز به یک نوع همگرایی نیاز داشتند و عمدتا نیز عربستان شکل دهنده این شورا بود.

لزوم نگاه مثبت به تنش زدایی در منطقه خلیج فارس و کمک به بهبود ایران و عربستان

رحیمی جهان آبادی با بیان اینکه می‌توان به شکل پیمان، قرارداد یا تشکیل سازمانی فراتر از شورای همکاری فکر کرد که ایران و عراق هم در آن حضور و نقش داشته باشند، اظهار داشت: شورای همکاری یک اتحادیه محسوب می‌شود و به سمت ایجاد پول واحد و برداشتن گذرنامه و مرزها می‌رود، به تدریج می‌خواهند که شبیه اتحادیه اروپا باشند.

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: امکان حضور ایران و عراق در شورای همکاری خلیج  فارس نیست ولی می‌توان پیمان دیگری را ترتیب داد که ایران و عراق به عنوان 2 کشور بزرگ دارای ساحل در خلیج فارس به وحدت پایدار در منطقه کمک کنند، باید به تنش زدایی در منطقه خلیج فارس و کمک به بهبود ایران و عربستان نگاه مثبتی داشته باشیم./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار