سیدهادی بهادری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با انتقاد از افزایش نرخ اجاره بها و تاثیر پذیری آن از سیاست های اقتصادی دولت، گفت: هر چند ساماندهی موسسات مالی غیرمجاز و کاهش نرخ سود بانکی امری لازم است، اما این اقدام بدون در نظر گرفتن تبعات آن بر بخش های مختلف کشور مشکل آفرین است.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در پی سیاست دولت مبنی بر کاهش نرخ سود بانکی و ساماندهی موسسات مالی بسیاری از مردم اقدام به خارج کردن پول های خود از بانک ها کرده اند، افزود: متاسفانه در نظر نگرفتن بازار جایگزین میلیاردها تومان پول نقد دست مردم را به بیراهه کشانده و وضعیت اقتصادی را نابه سامان کرده است.
وی با تاکید بر اینکه کاهش فایل های رهن و افزایش تمایل به اجاره داری نتیجه تمایل موجران به کسب درآمد بیشتر است، تصریح کرد: دولت باید قبل از انجام اصلاحاتی در بدنه اقتصادی کشور تبعات آن را سنجیده و با در نظر گرفتن بازارهای جایگزین زمینه خروج منابع کلان از سیستم بانکی را ممکن می کرد.
اقتصاد با بیماری هلندی دست به گریبان است
بهادری با بیان اینکه اقتصاد ما در حال حاضر با بیماری هلندی دست به گریبان است، گفت: متاسفانه عدم هدایت منابع کلان مردم به سمت تولید و ساخت و ساز تاثیر بدی بر وضعیت بازار مسکن و همچنین اجاره بها داشته، به گونه ای که با وجود رکود حاکم بر بازار رشد یک باره نرخ ها بسیاری از مردم را غافلگیر کرده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نرخ سود بانکی دو رقمی بوده و این خود عاملی برای تمایل مردم در جهت کسب درآمد بدون دردسر است، افزود: هر چند اقدامات خوبی در راستای ساماندهی شبکه بانکی صورت گرفته، اما متاسفانه نادیده گرفتن تبعات این اقدامات بر سایر بخش ها در حال حاضر مسکن را با مشکلات عدیده مواجه کرده است.
میلیاردها تومان منابع کشور در خانه های خالی بلوکه شده است
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه بسیاری از منابع کشور در خانه های خالی بلوکه شده است، تصریح کرد: رشد آمار خانه های خالی در کشور نیز به بیماری هلندی موجود در اقتصاد مربوط است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر پول به جای حرکت به سمت تولید و مسائل اصلی کشور به سمت مسائل فرعی و بازارهای پولی حرکت می کند، گفت: اقداماتی که در راستای بهبود وضعیت اقتصاد انجام شده شاید در خور توجه باشد اما چون هنوز بازار جایگزین نداریم، باز هم پول های کلان مردم سرگردان بوده و در جاهایی که نباید هزینه می شود.
بهادری با بیان اینکه بازار اجاره بها قربانی اولیه سیاست های فعلی اقتصادی دولت است، افزود: دولت باید برای بازار اجاره بها و کنترل نرخ ها در آن فکری اساسی داشته و بازار جایگزین برای سرمایه گذاری میلیاردها تومان سرمایه مردم در نظر بگیرد تا به این ترتیب موجران به خانه های خود به چشم دارایی که کسب سود فراوان دارد نگاه نکنند.
جذابیت بازارهای پولی باید کاهش یابد
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر ضرورت کاهش جذابیت بازارهای پولی، گفت: باید جاذبه سرمایه گذاری در بخش های تولیدی ایجاد شود تا به این ترتیب پول ها در جای اصلی خود که کمک کننده اقتصاد است سرمایه گذاری شوند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه در حال حاضر به طور متوسط هر ایرانی 15 میلیون پس انداز دارد که این عدد در 80 میلیون رقم بالایی است، افزود: اگر این میزان پول به سمت تولید نرفته و به سمت مسائل اساسی کشور هدایت نشود افزایش اجاره بها و غیره کمترین پیامد است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور باید اقدامات درخوری صورت بگیرد تا به این ترتیب سیاست های مختلف در نرخ اجاره بها و بازارهای موازی آن سرشکن نشود./
پایان پیام