به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، سید محمد بطحایی در نشست علنی امروز (سه شنبه 24 مرداد) وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت دوازدهم با بیان اینکه امروز مفتخرم که پس از حضور میلیونی مردم در انتخابات ریاست جمهوری نظر ریاست محترم جمهور را نسبت به خود برای هدایت و اداره وزارت بزرگ آموزش و پرورش جلب کنم، گفت: لازم می دانم از تمامی وزرای سابق آموزش و پرورش که زحمات زیادی در این عرصه کشیده اند قدرانی و تشکر کنم و امیدوارم بتوانم با جلب نظر شما نمایندگان مجلس شورای اسلامی توفیق خدمت در این عرصه را داشته باشم.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت دوازدهم بنیان اقتصادی آموزش و پرورش را بر پایه نفت دانست و یادآور شد: دانش آموزانی که امروز به مدرسه ای میروند که بنیان آن بر نفت استوار است، روزی فارغ التحصیل خواهند شد که دیگر نفتی برای صادرات وجود ندارد، بنابراین باید آنچنان مهارت، کاردان و کارآفرین تربیت شده باشند که تحقق این مسئله نیاز به آموزش و پرورشی قدرتمند و به روز دارد.
وی با اشاره به سوابق خدمتی خود در آموزش و پرورش گفت: امروز با سه دهه حضور در آموزش و پرورش از معلمی تا معاونت وزیر، خود را در معرض رأی شما نمایندگان عزیز قرار می دهم و در شرایطی دعوت رئیس جمهور را قبول کردم که در سطوح مختلف مدیریتی آموزش و پرورش از ضعف و خلأهای موجود در این نظام آموزشی کاملا مطلع هستم.
بطحایی با بیان اینکه برای تحقق خواسته های مقام معظم رهبری از نظام آموزشی و همچنین تحقق برنامه های سند چشم انداز، نیازمند منابع بالایی در این بخش هستیم، تاکید کرد: آموزش و پرورش باید با حمایت شما نمایندگان مجلس به اولویت اصلی نظام جمهوری اسلامی تبدیل شود.
وی ادامه داد: علی رغم همه مشکلات موجود در سیستم آموزشی کشور معلمان و فرهنگیان، همگان به معجزه امید معتقدند و عزم راسخ داریم که مدرسه ای که مورد انتظار سند تحول آموزش و پرورش است، محقق شود.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت دوازدهم با برشمردن ویژگی های مدرسه مورد انتظار سند تحول آموزش و پرورش، خواستار همکاری و همراهی تمامی نمایندگان مجلس و درگیری عاطفی تصمیم سازان در حوزه آموزش و پرورش برای تحقق این مهم شد و ادامه داد: اجرای الگوی ایرانی اسلامی در مدارس جمهوری اسلامی و همچنین تحقق اقتصاد مقاومتی از برنامه های ما در سند تحول به شمار می آید که باید این مسئله در دولت دوازدهم پیگیری شود.
بطحایی افزود: معلمان مهمترین رکن آموزشی سند تحول هستند و برای هر تحولی در نظام آموزشی نیاز به همدلی و همراهی آنان داریم.
وی تاکید کرد: اگر ما به استقبال آینده نرویم غافلگیر خواهیم شد و در مواجهه با آینده در حوزه محتواسازی به شدت نیاز به متخصصان و کارشناسان حوزه آموزش و پرورش داریم و در این مسیر ضرورت همراهی معلمان و به روز بودن اطلاعات این عزیزان بیش از پیش مورد نیاز است.
بطحایی ادامه داد: در این مسیر پشتوانه مهمی چون حمایت و تائیدات رهبر معظم انقلاب، پشتیبانی بی دریغ رئیس جمهور و اعضای هیات دولت، توجهات مستمر نمایندگان و به ویژه برنامه ششم توسعه، ظرفیت سرشاری را برای تحقق برنامه ها حاصل می کند.
وی با بیان اینکه 11 هدف محوری مبنای اصلی برنامه آموزش و پرورش دولت دوازدهم است، یادآور شد: حاکم ساختن گفتمان سند تحول بنیادین و فراهم کردن الزامات اجرایی برای آن یکی از اهداف محوری آموزش و پرورش دولت دوازدهم است که در ذیل این هدف برنامه های مختلفی پیشنهاد شده اما مهم ترین آن تشکیل شورای ملی اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، تهیه و تدوین تمامی زیر نظامات سند تحول آموزش و پرورش که 3 زیر نظام آن به تصویب رسیده و ابلاغ شده و 3 زیرنظام دیگر آن باقی مانده است.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش افزود: پایش و ارزیابی مستمر اجرایی گام های سند تحول توجه به منابع انسانی در دو بخش توانمندسازی حرفه ای و ارتقاء معیشت توسعه فعالیت های فرهنگی، آموزشی و پرورشی برخی از مهم ترین برنامه ها در ذیل هدف بزرگ آموزش و پرورش است.
وی باز طراحی فعالیت های تربیتی و فوق برنامه براساس الگوی تربیت متوازن با تاکید بر تربیت اسلامی دانش آموزان، تعمیق فرهنگ عفاف و حجاب، طراحی نظام مدیریت استعدادهای ورزشی برای تقویت ورزش باشگاهی و ملی کشور، استقرار نظام فراگیر مشاوره و راهنمایی در سطوح مختلف تحصیلی یکی دیگر از مهم ترین ذیل هدف های بزرگ آموزش و پرورش عنوان کرد.
بطحایی با بیان اینکه یکی دیگر از مهم ترین هدف های پیشنهادی در برنامه توسعه عدالت آموزشی و پرورشی است، اظهار کرد: طراحی و استقرار نظام سنجش و تضمین کیفیت، تدوین استاندارد کیفی مدارس، طراحی برنامه حمایتی برای توانمندسازی معلمان مناطق محروم، مرزی و عشایری، انسداد مبادی بی سوادی از طریق کاهش نرخ بازماندگی از تحصیل و در نهایت توسعه برنامه های سوادآموزی بزرگسالان و رفع موانع موجود در دستورکار وزارت آموزش و پرورش است.
وی توسعه آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش را از جمله اهداف دیگر وزارت آموزش و پرورش دولت دوازدهم عنوان کرد و افزود: توسعه و تقویت برنامه های درسی و تربیتی و اقتصاد آموزش و پرورش تحت عنوان افزایش بهره وری از دیگر اهداف و برنامه های وزارت آموزش و پرورش دولت دوازدهم است.
بطحایی با بیان اینکه بهبود کیفیت فضا و تجهیزات، توسعه و تقویت آموزش های دانش آموزان دارای استعداد و نیازهای ویژه از جمله اهداف دیگر وزارت آموزش و پرورش دولت دوازدهم است، ادامه داد: مشارکت عمومی، بهره مندی هوشمندانه از فناوری اطلاعات و ارتباطات و فضای مجازی از برنامه هایی بوده که وزارت آموزش و پرورش بر آن تاکید دارد و به نمایندگان تقدیم شده است.
وی با اشاره به اینکه در چارچوب سند تحول بنیادین برای رفع مشکلات آموزش و پرورش برنامه هایی پیش بینی شده است، تصریح کرد: برای برخی دیگر از برنامه ها که از حیث سنخیت با برنامه های تقنینی تفاوت داشت وزارت آموزش و پرورش دولت دوازدهم برنامه های اجرایی را پیش بینی و عملیاتی می کند.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش افزود: بنده به عنوان فردی که نزدیک به 35 سال در حوزه آموزش و پرورش فعالیت کرده ام، یقینا باور و اعتقاد دارم که آموزش و پرورش بر روی خط اعتدال باید از تمامی ظرفیت های کشور استفاده کند.
بطحایی با تأکید بر جلوگیری از توجه به حاشیه ها در آموزش و پرورش ادامه داد: پرهیز از سیاست زدگی در آموزش و پرورش باید ملاک باشد؛ همچنین تمرکز بر مأموریت محض آموزش و پرورش که رسالت اصلی این وزارتخانه است باید مد نظر وزیر آموزش و پرورش و مدیران این وزارتخانه باشد.
وی افزود: هرآنچه که موجب ایجاد حاشیه برای آموزش و پرورش است قطعا به موضوعی ضد آموزش و پرورش تبدیل می شود تعامل و هماهنگی با نمایندگان مجلس شرایط پیشبرد برنامه های آموزش و پرورش را فراهم می کند و بدون تعامل و هماهنگی با نمایندگان مجلس امکان تحقق اهداف در این وزارتخانه وجود ندارد.
بطحایی تصریح کرد: وزیر آموزش و پرورش نماینده 1 میلیون 700 هزار نفر معلم شاغل و بازنشسته در دولت است و با صراحت و افتخار اعلام می کنم که از سن 19 سالگی تاکنون در تمامی رده ها و در سطوح صف و ستاد در آموزش و پرورش در بخش های اداری، آموزشی و تربیتی حضور داشته ام و از چالش ها و مشکلات وزارت آموزش و پرورش اطلاع دارم.
وی با اشاره به تجربه کاری اش در سازمان برنامه بودجه گفت: تمام تلاش خود را برای ارتقاء جایگاه معلمان که به عنوان اصلی ترین عامل در تحول نظام آموزش هستند به کار خواهم برد.
بطحایی تصریح کرد: قبل از پذیرش کاندیداتوری برای وزارت آموزش و پرورش قول مساعدت از آقای نوبخت برای پیشرفت امور گرفتم البته آقای نوبخت نیز خود یک آموزش و پرورشی است و اظهار داشتند به لطف خدای متعال در دوره دولت دوازدهم، از حیث اعتبارات و برنامه ها بهترین دوره آموزش و پرورش خواهد بود.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در کابینه دوازدهم یادآور شد: امیدوارم شایستگی بنده برای تصدی وزارت آموزش و پرورش مورد تأیید نمایندگان مجلس قرار گیرد و با رأی بالای خود موقعیت و مقبولیت این وزارتخانه را در دولت و تمامی سازمان ها حمایت کرد اما در هر صورت تابع تشخیص نمایندگان است./
پایان پیام