به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محمد حسینی اظهار داشت: با توجه به شرایطی که صندوقهای بیمه در کشور دارند و برخی اقشار از دیرباز (بخش افراد ساکن روستا به خصوص بخش کشاورزی و دامپروری) در حوزه تامین اجتماعی و همچنین بیمهها قرا نمیگرفتند، بنابراین سازمان تامین اجتماعی روستاییان و عشایر در سال 82 و 83 این سازمان تشکیل شد.
نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی، افزود: بر اساس سرشماری که از کشاورزان در روستاها به دست آمده بود، افراد با شرایطی موجود و براساس قانون و اساسنامه این صندوق، مقرر شد که افراد با توجه به بضاعت خود نسبت به ثبت نام و پرداخت مبالغی بر اساس قیمت پایه خدمات تامین اجتماعی روستاییان و عشایر اقدام کنند و دوبرابر آن را هم دولت در طی سال به عنوان سهم دولت پرداخت کند.
حسینی همچنین عنوان کرد: سازمان تامین اجتماعی روستاییان و عشایر اقدامات بسیار خوبی انجام داد و دلگرمی و اشتیاقی را بین ساکنان روستاها ایجاد کرد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در مرحله اول بحث سن افراد مطرح نبود، بسیاری از کشاورزان زحمتکش ما که از هیچ بیمهای برخوردار نبودند تابع این صندوق شدند؛ لذا با توجه به بالا بودن سن، آنها توقع این را داشتند که بتوانند در زمان پرداخت کمی از مزایای صندوق بازنشستگی استفاده کنند بنابراین بر اساس قوانین و مقرراتی که ابتدا وضع شده بود، مقرر شد تا 15 سال سابقه ادامه پیدا کند و فقط افرادی که فوت میشدند افراد تحت تکلف آنها از مزایای بازنشستگی بهرهمند شوند.
وی بر همین اساس اضافه کرد: طی چند سال گذشته در کمیسیون های بودجه و تلفیق مباحثی درباره رفع دغدغه طولانی مدت کشاورزان مدنظر قرار گرفت و همچنین کارشناسان زیادی در رابطه با این مسئله اظهار نظر کردند ولی با توجه به خواسته و مباحثی که در هر روستایی وجود داشت و به مسئولان به ویژه نمایندگان مجلس انتقال پیدا می کرد توقع میرفت که در مجلس دهم این کار به سرانجام برسد.
«با توجه به اینکه در قانون دائمی کردن احکام برنامه پنج ساله این موضوع مد نظر نمایندگان وقت قرار گرفته بود و متنی مبنی بر اینکه بتوانند از مزایای بازنشستگی کشاورزان استفاده کنند وجود داشت، اما با توجه به اینکه بار مالی برای سازمان مذکور داشت، شورای نگهبان دو بار نسبت به این مسئله ایراد گرفته و ارجاع داده بود.»
این نماینده مجلس دهم شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: در نهایت در آخرین ویرایش قانون احکام دائمی در صحن علنی مجلس بر اساس پیشنهادات، قرار بود تامین منابع آن از محل قانون هدفمندی یارانهها تأمین شود، لذا بند «ب» ماده 75 قانون احکام دائمی در مجلس دهم مصوب شد و بر اساس این مصوبه مقرر شد افرادی که حداقل سابقه 10 سال سابقه بیمه دارند و همچنین دارای سن 70 سال کامل هستند به افتخار بازنشستگی نائل شوند و براساس میزان سنواتی که پرداخت کردند مزایای مربوطه را دریافت کنند.
وی ادامه داد: لذا پس از ابلاغ قانون پیگیریهای مکرری از وزیر کار و همچنین مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی روستاییان و عشایر انجام شد و در نهایت در خردادماه سال جاری دستورالعمل مربوطه صادر شد که بر این اساس افرادی که دارای شرایط مذکور هستند، با مراجعه به مراکز این سازمانها در شهرستانها و تکمیل فرم بازنشستگی پیش از موعد به افتخار بازنشستگی نائل شوند و تا به امروز هم بر اساس آمارهای به دست آمده، این امر شروع شده اما متاسفانه به کندی صورت میگیرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: امروز مردم انتظار دارند با توجه به مزایایی که از آن بهرهمند هستند دولت بر اساس قانون تصریح شده، به موقع در خدمات مردم باشد و آن را اجرا کند.
وی با اشاره به اینکه پیگیریهای متعددی تا به امروز انجام شده است، گفت: این موضوع در استانهای مختلف در حال انجام است ولی هنوز ما آن شرایط ایدهآل را مشاهده نمیکنیم؛ چرا که بسیاری از اطلاعرسانی ها توسط کارگزاران بیمه در شهرستانها انجام نشده، برخی پروندهها نیز با توجه به اینکه افراد تمام مدارک و فرمها را تحویل دادهاند اما هنوز در سازمان اصلی باقی مانده است.
به گزارش فارس، نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی، همچنین یادآور شد: از آقای ربیعی وزیر کار و آقای رستمی مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی روستاییان عشایر میخواهیم که این موضوع را پیگیری کنند تا تسریع شود تا برای صدور یک حکم بازنشستگی که رقم آنچنانی هم نیست اهتمام ویژه ای اندیشیده شود. این مسئله باید برای کشاروزان عزیز با توجه به جایگاه و زحماتی که برای تولید کشور انجام میدهند برطرف شود تا ما بتوانیم حداقل اجرای قانون را به موقع انجام داده باشیم./
پایان پیام