عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: اولویت های اقتصادی کشور در برنامه ششم توسعه بیان شده و بودجه ها باید بر این اساس تخصیص یابد.

بودجه نویسی باید براساس اهداف برنامه ششم توسعه باشد

به گزارش خبرگزاری خانه ملت ؛محمدعلی پورمختار نماینده مجلس شورای اسلامی در برنامه بهارستان  رادیو گفتگو در خصوص بودجه ریزی 97 گفت: بودجه نویسی و اجرای آن باید مبتنی بر احکام برنامه ششم توسعه باشد و طبق برنامه ریزی ها دولت باید هر ساله 20 درصد از لایحه بودجه را عملیاتی کند تا در پایان برنامه 5 ساله توسعه اهداف برنامه ششم محقق شود.

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه مقولات خوبی مدنظر قرار گرفته و مصوبات مناسبی تدوین شده است که باید اجرایی شود و در حوزه های مختلف الویت ها مشخص شده و باید بودجه ها به سمت آن ها هدایت شود تا پیش بینی های مدنظر تحقق یابد.

وی با اشاره به برخی از مواد برنامه ششم توسعه گفت: در این برنامه مقولاتی چون کشاورزی و افزایش تولیدات و محصولات و همچنین مدیریت کشت و کاهش مصرف آب مدنظر واقع شده و احکام خوبی در این زمینه به تصویب رسیده است.

این نماینده مجلس افزود: اشتغال و حمایت از تولید از دیگر مقولاتی است که در برنامه ششم توسعه به آن تاکید شده وبرای خروج از رکود باید فعالیت های تولیدی از سرگرفته شود تا اشتغال زایی که جز اولویت ها کشور به شما رمی رود محقق شود و در این برنامه پیش بینی شده که نرخ بیکاری 12 درصد به 8 درصد کاهش یابد که این امر مستلزم کاهش یک درصد بیکاری در هر سال است.

پورمختار در پاسخ به این سوال که بودجه ها باید طبق چه اولویتی تخصیص یابند اظهار داشت: مهمترین اولویت برنامه ششم توسعه این امر است و از امسال دولت مکلف است که بودجه ها را براساس این برنامه تنظیم کند چرا که اولویت های اقتصادی کشور در این برنامه گنجانده شده و دولت باید آنها را اجرا کند.

وی تصریح کرد: برنامه هایی که در برنامه ششم مورد تاکید قرار گرفته نیازمند تامین بودجه هستند مقولاتی چون،مسائل زیست محیطی(بحث ریزگزدها که در برخی نقاط زندگی مردم را مختل کرده) تامین انرژی،استفاده از انرژی های خورشیدی،توجه بیشتر به بخش معدن و استفاده از ظرفیت های بالقوه معدنی کشورو مدیریت آب که اگر در این خصوص برنامه ریزی صورت نگیرد به یک بحران مبدل خواهد شد و بحث انتقال آب از خلیج فارس و دریای خزر مطرح است که باید عملیاتی شود.

نماینده مردم کبودرآهنگ، بهار و لاله‌جین مجلس تاکید کرد: در حوزه گردشگری نیزدر قانون برنامه ششم بصورت ویژه به آن پرداخته شده و ظرفیت های گردشگری زیادی در کشور وجود دارد که با هزینه کم می توان درآمد زیادی کسب کرد و استانهای مختلف ما ظرفیت بالایی دارند و خارجی ها نیز بسیار راغب هستند که به ایران سفر کنند که در این خصوص دولت باید برنامه ریزی دقیق داشته باشد. 
 
پورمختار در خصوص رسیدن به رشد 8 درصد اقتصادی در برنامه ششم توسعه عنوان کرد: دولت طی لایحه ای که به مجلس داد تحقق این عدد را منوط به جذب 50 هزار میلیارد سرمایه گذاری خارجی کرد که این امر با پالش هایی همراه است اما مجلس این آمادگی را دارد که برای تسهیل جذب سرمایه گذاری خارجی قوانین مزاحم را رفع کند لیک از طرفی آنچه که بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده استفاده توان و منابع داخلی بوده و با حمایت از شرکت های دانش بنیان می توان رشد اقتصادی را رقم زد.

وی تصریح کرد: رویکرد بوجه نویسی ما هنوز نفتی است و این قیمت نفت است که قسمت اعظم درآمدهای بودجه ای را تعیین میکند اگر چه دولت عنوان کرده که نقش نفت تنها 30 درصد در بودجه پیش بینی شده اما وابستگی به نفت همچنان وجود دارد و اگر درآمدهای نفتی با مشکل مواجه شود دوباره شاهد کاهش بودجه های عمرانی خواهیم بود.

این نماینده مجلس ادامه داد: به جز نفت، بخش دیگری از درآمدها از طریق مالیات تامین می شود که ما شاهد بودیم که این بخش نیز فشار مضاعفی را ایجاد کرده و باید دراین خصوص اصلاح صورت گیرد و ما به فعالیت های معاف از مالیات برای رونق اقتصادی نیاز داریم.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از روند اجرای قانون هدفمندی یارانه ها گفت: از نظر من 10 تا 15 میلیون نفر واجدشرایط دریافت یارانه نقدی هستند و ممابقی باید حذف شودکه اگر این اتفاق بیفتد رقمی معادل 20 هزار میلیارد ذخیره خواهد شد که این میزان سرمایه باید در صندوقی ذخیره شود و صرف امرو و پروژه های عمرانی شود./

پایان پیام
 

برچسب‌ها

آخرین اخبار