شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۰
کد مطلب: ۲۲۳۰۴۵

عضوکمیسیون اقتصادی مجلس، گفت: اشتغال نیاز به یک بسیج دارد و بحثی نیست که با لایحه بودجه بتوان آن را حل کرد.

معضل اشتغال را با لایحه بودجه نمی توان رفع کرد

به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ سیدکاظم دلخوش عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در بهارستان رادیو گفت و گو درباره بودجه سال آینده اظهار داشت: فعلا لایحه بودجه به دست نمایندگان نرسیده وفقط ما دفاعیات رئیس جمهور را شنیدیم اما دولت شاخ وبرگ ها بودجه را چیده و بااین وضعیت به نظر می رسد که سخت است بودجه عملیاتی شود.

وی افزود: چون تحقق درآمدها تقریبا غیرواقعی است و باید در یک بازه زمانی یکساله محقق شود و هزینه ها هم بعضا توسط دولت و مجلس اضافه می شود لذا بودجه نویسی عملیاتی کار سختی است اما باید  آن را جلو برد و باید کلیات مطرح شود و سپس بررسی شود که چقدر از جزئیات را می توان محقق کرد.

عضوکمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: عملیاتی شدن بودجه در صورتی امکان پذیر است که درآمدها محقق شود اما بودجه نویسی فعلی بر اساس پیش بینی هایی است که در آخر سال قرار است تحقق یابد وبودجه این گونه است که اگر درآمدها محقق شود و هزینه ها اضافه شود ویا درآمدها محقق نشود نمی تواند مثمرثمر واقع شود.

دلخوش با بیان اینکه بودجه امسال کمی انقباضی تر از سالها گذشته است گفت: تحولاتی باید در بودجه 97 صورت گیرد که مهمترین آن کاهش بودجه های جاری باید باشد، حمایت از تولید و اشتغال و توجه به صادرات از دیگر مقولاتی است که دولت باید در بودجه سال آینده به آن توجه کند.

وی با اشاره به نقش اساسی نفت و مالیات در بودجه گفت: قیمت نفت دست ما نیست و نوسان خواهد داشت و از طرفی مالیات نیز باید اصلاح شود چرا که یک به هم ریختگی ای در این بخش وجود دارد وبا سامان دادن آن هم به اقتصاد کشور و هم به مردم کمک خواهد شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به  بحث اشتغال تاکید کرد: باید یک بسیج اشتغال ایجاد شود، همانطور که در تامین ابزار دفاعی در کشور و بسیار از امور دولت و مردم با هم متحد هستند باید در بخش اشتغال نیز این همدلی و اتحاد و بسیج وجود داشته باشد و اشتغال امری نیست که با لایجه بودجه بتوان آن را حل کرد.

دلخوش در خصوص کاهش ردیف های بودجه ای گفت: بسیاری از بخش ها ردیف بودجه مستقل نیاز دارند و البته سابق بر این بیش از 700ردیف بودجه وجود داشت که مجلس آن را کم کرد و الان بیش از 200 ردیف وجود دارد اما عریض و طویل بودن برخی وزارت خانه ها این اجازه را نمی دهد که ردیف های بودجه ای آنها کم شود و بطور کلی کم یا زیاد کردن ردیف دردی را از دولت ومجلس دوا نخواهد کرد./

پایان پیام

برچسب‌ها