حمید بنایی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به عوامل تاثیرگذار در رشد معاملات مسکن در ماه اخیر، گفت: کاهش نرخ سود بانکی در حوزه خرید مسکن گام مثبتی برای خانه دار شدن زوج های جوان بود.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تعدیل نرخ سود بانکی تبعات منفی برای بازار مسکن نیز به همراه داشته است، افزود: همزمان با تسهیلات دهی بانک ها تقاضا برای خرید خانه های نقلی افزایش یافت که در نتیجه آن حباب قیمت ها در این واحدها نیز بزرگتر شد.
افزایش تسهیلات دهی بانک ها در حوزه مسکن جولان دلالان در بازار را پررنگ تر کرد
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: با کاهش نرخ سود بانکی و در عین حال رشد تسهیلات دهی بانک ها در حوزه مسکن تمایل برای خرید واحدهای 50 الی70 متری بیشتر شده که این موضوع به افزایش حضور دلالان برای کسب سود بیشتر در بازار منجر شده است.
بنایی با بیان اینکه همه ساله با افزایش تقاضا قیمت ها با رشد نسبی مواجه می شود، تصریح کرد: مهم ترین عامل رشد قیمت مسکن در روزهای اخیر بیشتر شدن تقاضا در نتیجه افزایش سقف تسهیلات و تعدیل نرخ سود بانکی بوده و ربط دادن آن به لایحه بودجه 97 یا موضوعات دیگر بی معنا است.
وی با اشاره به تصویب کلیات لایحه بودجه 97 کل کشور در مجلس، افزود: مجلس هنوز به جمع بندی در خصوص این لایحه نرسیده از این رو نباید حتی از نظر روانی تاثیری در بازار مسکن داشته باشد.
مخالفت تمام قد مجلس با رشد 50 درصدی نرخ حامل های انرژی
عضو کمیسیون عمران مجلس دهم،با تاکید بر اینکه قرار نیست افزایشی در نرخ حامل های انرژی داشته باشیم، ادامه داد: هر چند که دولت در ابتدا مصمم به رشد 50 درصدی نرخ حامل های انرژی بود اما مجلس تمام قد با این موضوع به علت تبعات بسیار آن مخالف است از این رو به علت بی تغییر ماندن این موضوع بازار مسکن نیز متاثر از آن نخواهد شد.
وی افزود: اگر خواهان رضایت مردم از شرایط اقتصادی کشور هستیم باید نسبت به کاهش نرخ مالیات ها در برخی حوزه ها و تسهیل شرایط پرداخت وام ها اقدام کنیم تا به این ترتیب بهبود وضعیت ممکن شود.
بنایی تصریح کرد: با توجه به اینکه بودجه 96 تمام نشده و تا 31 تیر 97 سال مالی همچنان ادامه دارد بنابراین مولفه های دیگری بر موضوع التهاب بازار مسکن در شرایط فعلی دخیل است.
مسکن در رکود به سر می برد
این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری بررسی آماری وضعیت مسکن در کمیسیون عمران مجلس، تصریح کرد: هر چند تحرکی در این بازار رخ داده اما هنوز مسکن در رکود به سر می برد و در بحث ساخت و ساز هیچ اتفاقی نیفتاده است.
وی با بیان اینکه نهادینه شدن سند ملی ساختمان می تواند وضعیت فعلی بازار مسکن را به آرامش نزدیک کند، گفت: برخی مسئولان مدعی این هستند که با سیاست تسهیلات دهی فعلی دولت مسکن اولی ها 70 الی 80 درصد قیمت ملک را وام دریافت می کنند در حالی که این گونه نیست و در هیچ کلانشهری با این ارقام خرید خانه ممکن نیست.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: کمیسیون عمران مجلس آماده حمایت از دولت در راستای خانه دار کردن اقشار متوسط و ضعیف جامعه با هدف برداشتن واسطه ها و دلال است./
پایان پیام