محمد نعیم امینی فرد در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت از کمبود عضو هیات علمی در دانشگاههای علومپزشکی انتقاد کرد و گفت: ردیفهای مصوب هیات علمی دانشگاه علومپزشکی بر اساس دامنه فعالیت گروههای آموزشی تعریف میشود.
نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: در سالیان اخیر شاهد گسترش دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی در سطح کشور هستیم بنابراین باید متناسب با این گسترش کمّی، الزامات ارتقای کیفیت که یکی از فاکتورهای مهم آن تامین هیات علمی کارآمد است، مورد توجه قرار گیرد.
کمبود ردیف هیات علمی در دانشگاههای علوم پزشکی
وی با انتقاد از کمبود ردیف هیات علمی در دانشگاههای علوم پزشکی، ادامه داد: متاسفانه تمامی ردیفهای هیات علمی به علت مشکلات اعتباری تحقق نمییابد و از سویی استقبال چندانی از آنها در مناطق محروم نمیشود.
وی یادآور شد: گروههای علوم پایه و بالینی مشکلات مختص به خود را دارند و به ویژه پس از آنکه الزام تمام وقت بودن اعضای هیات علمی بالینی در برنامه پنجم و ششم توسعه تصویب شد شاهد کاهش استقبال فارغ التحصیلان به سمت کسب ردیفهای هیات علمی بودیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: مجلس اختیاراتی در بودجه سال 97 به وزارت بهداشت داده که بر اساس نیازمندیها به ویژه در مناطق محروم، تمهیداتی را در ارتباط با موضوع طرح تمام وقت اعضای هیات علمی داشته باشد به گونهای که ضمن رعایت حداقلهای ساعت آموزشی اعضای هیات علمی گشایشی ایجاد شود که حتی به طور محدود در زمانی که نیاز به کار آموزشی اعضای هیات علمی وجود ندارد در مناطق محروم بتوان از ظرفیت اعضای هیات علمی در دانشگاه های عمومی یا خصوصی استفاده کرد.
باید متناسب با تعداد دانشجوها اعضای هیات علمی جذب کرد
امینی فرد تصریح کرد: برای بکارگیری نیروی هیات علمی به ازای هر تعداد دانشجو در سطوح کاردانی، کارشناسی، فوق لیسانس و فوق تخصص نیاز به رعایت نُرم و استانداردهای بین المللی داریم زیرا افزایش کمّی به لحاظ پذیرش دانشجو در این ردهها را داریم بنابراین متناسب با تعداد دانشجوها باید اعضای هیات علمی جوان و علاقمند متعهد به ارائه خدمات آموزشی را بتوان جذب کرد.
کاهش استقبال از کسب ردیفهای هیات علمی در رشتههای بالینی در سالهای اخیر
امینی فرد با یادآوری اینکه استقبال از کسب ردیفهای هیات علمی به ویژه در رشتههای بالینی در سالهای اخیر به دلایل مختلف کاهش یافته است، گفت: با توجه به جاذبههای بخش خصوصی، فارغالتحصیلان جوانی که دارای توان علمی هستند در بسیاری از موارد برای اینکه حداقلهای معیشتی خود را تامین کنند پیش از اینکه تعهداتشان به اتمام برسد استقبال چندانی از اینکه ردیف هیات علمی داشته باشند ندارند و حداکثر می توان آنها را تا پایان تعهداتشان ملزم کرد زیرا به دلیل نبود جاذبههای کافی پس از مدتی ماندگاری اعضای هیات علمی به ویژه در رشتههای بالینی را نمیتوان تحقق بخشید.
نایب رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در واقع نیروی داوطلب به اندازه کافی برای ردیفهای آموزشی خارج از تعهدات نداریم و در اغلب موارد فرد پس از اتمام تعهد ترجیح میدهد به عنوان هیات علمی ادامه فعالیت نداشته باشد./
پایان پیام