عباس پاپی زاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در رابطه با آغاز عملیات مالچ پاشی در استان خوزستان گفت: بعد از خشک شدن تالاب های استان خوزستان، این مناطق به کانون ریزگردها تبدیل شد، اما متاسفانه مبارزه با ریزگردها در سه دهه اخیر مورد غفلت قرار گرفت.
آغاز مالچ پاشی دشت خوزستان با دو دهه تاخیر
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی، گفت: باید به فکر راه علاج و درمان قطعی برای استان خوزستان باشیم، به این منظور میتوانیم با مالچ پاشی، نهال کاری و بوته کاری از پراکنده شدن ریزگردها جلوگیری کنیم. این فرآیند باید دو دهه قبل انجام میشد که متاسفانه این اقدامات با تاخیر بسیار زیادی همراه بود و امروز با سطح گستردهای از ریزگردها مواجه هستیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: تاثیر درخت کاریها و مالچ پاشی هایی که امسال آغاز شدند بدون تردید با گذشت زمان نمود پیدا خواهد کرد. البته همین کاری که امروزه در مسیر جلوگیری و مبارزه با ریزگردها انجام شده بسیار خوب است، اما امیدواریم از این به بعد قبل از بحرانی شدن پدیده ای اقدامات لازم را انجام دهیم.
عراق به دلیل نا توانی در تامین منابع مالی اقدام جدی در حوزه زیست محیطی انجام نداده است
پاپی زاده افزود: با توجه به مذکرات متعددی که با کشور عراق در خصوص مسائل زیست محیطی و مبارزه با ریز گرد ها انجام دادیم ، این کشور به دلیل مشکلات داخلی، امنیتی و ناتوانی در تامین اعتبارات اقدام جدی انجام نداده است. در صورتی که کشور همسایه توانایی تامین منابع مالی این پروژهها را نداشته باشد ، ایران باید با هزینه خودش اقدام کند، که البته این موضوع هم به دلیل نیمه کاره بودن مبارزه با کانونهای داخلی در حال حاضر منتفی خواهد بود.
کشورهای همسایه بدلیل مشکلات امنیتی و معیشتی، نمیتوانند مسائل زیست محیطی را در اولویت قرار بدهند. اما در شرایط طبیعی میتوانیم در چهار چوب تفاهم نامه های دوجانبه در برخی از مناطق بحرانی ورود کرده و مشکلات زیست محیطی را مدیریت کنیم
بیشتر بخوانید:
این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به تاثیر همکاری های بین المللی در حوزه زیست محیطی ادامه داد: ریزگردها در فصول پاییز و زمستان عاملی داخلی دارد و در فصول بهار و تابستان با عاملی خارجی از کشورهلای عراق و سوریه رو برو هستیم. متاسفانه این کشورهای همسایه بدلیل مشکلات امنیتی و معیشتی، نمیتوانند مسائل زیست محیطی را در اولویت قرار بدهند. اما در شرایط طبیعی میتوانیم در چهار چوب تفاهم نامه های دوجانبه در برخی از مناطق بحرانی ورود کرده و مشکلات زیست محیطی را مدیریت کنیم.
وزارت امور خارجه از طریق سازمانهای تخصصی بین المللی از منافع زیست محیطی کشور دفاع کند
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: برای علاج کامل ریزگردها ابتدا باید با کانون های داخلی مبارزه کنیم و سپس توسط وزارت امور خارجه منافع و حقوق زیست محیطی جمهوری اسلامی ایران را از طریق سازمانهای تخصصی بین المللی پیگیری کنیم. تجربه نشان داده است که با اعمال فشارهای بین المللی میتوانیم عراق را در راستای اصلاح امور و توجه به ریز گردها به حرکت در بیاوریم./
پایان پیام