سیدمحمدجواد ابطحی درگفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانهملت، با اشاره به پیشنهاد دوحه به بغداد برای استفاده از بانک های قطر جهت انجام مراودات بانکی با ایران در زمان تحریمهای آمریکا، گفت: با توجه به اینکه عراق از سوی آمریکا از تحریم ها مستثنا شده و امکان واردات گاز از ایران را دارد، به نظر می رسد پیشنهاد قطر فرصت طلبانه است.
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی برهمین اساس یادآور شد: زمانی که قطر از سوی عربستان مورد تحریم واقع شده بود، جمهوری اسلامی ایران به حمایت از این کشور پرداخت و اکنون آنها می خواهند در زمان سختی با ایران همکاری کنند.
همکاری با قطر در زمان فشار تاکتیکی دشمنان به ایران همراه با هوشیاری باشد
وی ادامه داد: قطر همواره نشان داده است که تمایل دارد خود را به ایران نزدیک کند اما در عین حال نخستین کشوری بوده که در حمایت از اسرائیلی ها برخاسته و اولین مراوده تجاری خود را با این رژیم آغاز کرد از این رو نمی توان صد در صد به مواضع قطر خوشبین بود.
ابطحی در ادامه با بیان اینکه در هر صورت پیشنهاد قطر می تواند در فشار تاکتیکی دشمنان نظام به ما کمک کند، اظهار داشت: دیپلماسی ما باید فعالانه درباره این موضوع وارد شود و ضمن استقبال از این پیشنهاد، هوشیارانه رفتار کند تا بتواند کشورهای دیگری همچون کویت را نیز به این سو بکشاند
این نماینده مردم در مجلس دهم اضافه کرد: اگر مثلث کویت، قطر و عراق در همراهی با ایران شکل بگیرد معضلات اقتصادی کشورمان نیز تا حدود زیادی حل می شود.
شماتت قطر از سوی عربستان به دلیل همکاری برای دور زدن تحریمهای آمریکایی علیه ایران
وی ادامه داد: قطعا قطر در این خصوص از سوی عربستان مورد شماتت قرار گرفته است اما بعید هم نیست که آمریکایی ها به آنها چراغ سبز نشان داده باشند.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه مشکلی میان همکاری ایران و قطر در حوزه بانکی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: لازم است با کشورهایی که مشکل بانکی نداریم هرچه سریع تر روابط خود را بسیار فعال کنیم به خصوص که این کشورها در حوزه همسایگان باشند که در آینده می تواند به توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بیانجامد./
پایان پیام