محمدمهدی زاهدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به تصویب ماده یک طرح تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در صحن علنی مجلس، گفت: اگرچه این مصوبه در بودجه سالهای 95، 96 و 97 نیز وجود داشت اما با موافقت نمایندگان به قانون دائمی تبدیل شد؛ برداشت یک درصد از درآمد بانکها و شرکتهای دولتی منبع قابل اعتمادی برای رفع مشکلات آموزش و پرورش است؛ براساس این مصوبه مقرر شد یک درصد از درآمد سنواتی شرکتها برداشته و در اختیار آموزش و پرورش به منظور جبران برخی هزینهها قرار گیرد.
با اختصاص یک درصد از درآمد بانکها و شرکتهای دولتی به آموزش و پرورش حدود 4 هزار میلیارد تومان به بودجه سالانه این وزارتخانه افزوده میشود
بودجه آموزش و پرورش 4 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا میکند
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با اختصاص یک درصد از درآمد بانکها و شرکتهای دولتی به آموزش و پرورش حدود 4 هزار میلیارد تومان به بودجه سالانه این وزارتخانه افزوده میشود، بیان کرد: این اعتبار میتواند بسیاری از مشکلات آموزش و پرورش مانند پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستهها، حقوق حقالتدریسان، معوقات و... را برطرف کند.
سهم یک درصدی نظام آموزشی از درآمد شرکتهای دولتی؛ کاغذی یا عملیاتی؟
وی در پاسخ به اینکه اعتبارت این مصوبه در سالهای گذشته عملیاتی شد یا روی کاغذ باقی ماند، توضیح داد: اگرچه ممکن است اعتبارات این مصوبه کامل تخصیص پیدا نکرده باشد اما مبالغی که پرداخت شده بسیاری از مشکل معلمان و آموزش وپرورش در جهت توسعه عدالت آموزشی، بهبود معیشت فرهنگیان و... را حل کرده است.
نمیتوان با مُسکنهایی مانند اختصاص یک درصد از درآمد شرکتها دردهای آموزش و پرورش را درمان کرد
عضو فراکسیون فرهنگیان مجلس با بیان اینکه درصورتی که این اعتبارات تخصیص پیدا کند میتواند بخش بزرگی از نیازهای این وزارتخانه به ویژه کمبود تجهیزات را تامین کند، اظهار کرد: اگرچه با تصویب این قوانین به آموزش و پرورش کمکهای بسیاری میشود اما باید برای حل معضلات و مشکلات این وزارتخانه فکر اساسی شود نمیتوان با مُسکن درد را درمان کرد.
وی با بیان اینکه برای افزایش بودجه آموزش و پرورش باید راهکارهای اساسی و عملیاتی در نظر گرفته شود، ادامه داد: از آنجا که دولتمردان توجهی به مشکلات آموزش و پرورش ندارند اعتبارت موردنیاز برای بودجه این وزارتخانه را پیشبینی نمیکنند به همین دلیل آموزش و پرورش ناچار است با این راهکارهایی مانند این مصوبه به دنبال ساماندهی وضع موجود باشد.
ساختار اداری آموزش و پرورش نیازمند تغییر کند
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه کمبود بودجه نظام آموزشی مشکل تاریخی آموزش و پرورش است ، عنوان کرد: ساختار اداری آموزش و پرورش باید تغییر کند./
پایان پیام