عباس پاپیزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ،ورود فاضلاب به رودخانه دز را یکی از چالشهای محیطزیستی دانست و گفت: یکی از مشکلات اساسی رودخانه دز، ورود فاضلابهای خانگی و شهری و روستایی به این رودخانه است که در مسیر گذر از شهرستان دزفول به آن میریزد.
نقص شبکه فاضلاب علت اصلی ورود فاضلاب به رودخانه دز
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهر دزفول یک شهر ساحلی است و حدود ۱۵ کیلومتر رودخانه دز از مسیر مناطق مسکونی عبور میکند، تصریح کرد: به دلیل ناقص بودن شبکه فاضلابی این شهر، فاضلاب شهرهای همجوار و کوی زیبا شهر به رودخانه دز وارد میشود.
![]() |
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسات مختلف مسئولان شهر دزفول با وزیر نیرو، تصریح کرد: احداث شبکه فاضلاب به عنوان مهمترین راهکار نجات دز در جلسات فوق مطرح شده و مقرر شد، شبکه فاضلاب در دو منطقه بافت قدیم شهر دزفول و کوی زیباشهر که در بالادست شهر و در حاشیه رودخانه دز قرار دارد، ایجاد شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه مناقصههای احداث فاضلاب شهری برای جلوگیری از ورود فاضلاب و آلودگی به رودخانه دز انجام شده است، تصریح کرد: امیدواریم تا دو هفته آینده پروژه انتقال فاضلاب زیباشهر عملیاتی شود.
گفتنی است که دز به عنوان سومین رودخانه پر آب کشور از رشته کوه زاگرس میانی درجنوب استان لرستان سرچشمه گرفته و با گذر از شهرستان دزفول مزارع کشاورزی و باغات نواحی همجوار را سیراب می کند، اما در سالهای اخیر فاضلاب بسیاری از مناطق دزفول از جمله زیباشهر، چم گلک، تیپ ۲۹۲ زرهی، کوی حافظ، پارک ساحلی ولیعصر، فاضلاب روستایی گاومیش آباد غربی، فاضلاب صنعتی کاغذ پارس هفت تپه و فاضلاب شهری از ایستگاه پمپاژ شرق به این رودخانه سرازیر می شود، این در حالی است که طی سالهای اخیر بارها بر احداث شبکه فاضلاب به عنوان مهمترین راهکار نجات دز تاکید شده است. /
پایان پیام