شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۰
کد مطلب: ۲۹۷٬۴۸۴

عضو کمیسیون قضایی مجلس با انتقاد از عدم تطابق برخی مجازات های حبس با موضوع جرم، گفت: حبس زدایی نیاز به قانون دارد و در این رابطه اقدامات خوبی در مجلس دهم انجام شد اما باید تداوم یابد و مجلس یازدهم هم به این مهم توجه ویژه داشته باشد.

کاهش 15درصدی پرونده‌های قضایی با حبس‌زدایی

ابوالفضل ابوترابی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت، با تاکید بر اینکه مجازات حبس، راه حل نهایی برای مقابله با جرائم نیست و باید برای حبس‌زدایی و کاهش پرونده‌های قضایی قوانین اصلاح شود، گفت: حبس راه حل نهایی نبوده و به طور قطع آثار مخرب زیادی را به دنبال دارد بنابراین باید به مجازات‌های جایگزین حبس توجه بیشتری داشته باشیم و قضات به جای تعیین مجازات زندان که آسیب‌های زیادی را در پی دارد مجازات‌های جایگزین برای بازگرداندن مجرم به جامعه در را نظر بگیرند.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید بسترهای لازم برای کاهش جمعیت کیفری و مجازات‌های جایگزین حبس فراهم شود، افزود: در مجلس دهم گام‌های موثری برای تقلیل و کاهش مجازات‌ها برداشته شد؛ ممنوعیت زندانی کردن بدهکاران مهریه یکی از اقدامات موثر برای کاهش تقلیل حبس است زیرا محکومان مهریه برخلاف بسیاری از محکومان نیات مجرمانه نداشته و حذف حبس مجازات کاهش پرونده‌های قضایی را در پی دارد و از سویی هزینه زیادی باید صرف نگهداری آنها شود.

وی با تاکید بر اینکه با اجرای قانون جدید چک ورودی پرونده‌ها به قوه قضائیه 20 درصد کاهش می‌یابد، گفت: کسی که توانایی صدور چک ندارد نباید دسته چک داشته باشد که به دلیل عدم پرداخت راهی زندان شده و باعث پر شدن زندان‌ها شود.

در رابطه با قضازدایی و جرم‌زدایی خلاء قانونی وجود دارد و هر چند لایحه قضازدایی سال ها است به مجلس ارائه شده اما متاسفانه طی سه دوره هنوز به سرانجام نرسیده است و در بلاتکلیفی به سر می‌برد

ابوترابی بر ضرورت برداشته شدن جنبه کیفری بسیاری از جرائم تاکید کرد و با انتقاد از اینکه برخی به دلیل بوته‌کنی و چرای غیرمجاز دام در زندان هستند، افزود: به عنوان مثال بوته‌کنی در حال حاضر جریمه نقدی، حبس و شلاق داشته و به صورت جدی نیاز است از جرائمی مانند چرای غیرمجاز دام، حفر چاه و بوته‌کنی قضا‌زدایی شود.

نماینده مردم نجف آباد، تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه با قضازدایی 15 درصد پرونده‌ها کاهش می‌یابد، گفت: بهتر است بسیاری از جرائمی که مجرم برای بار نخست مرتکب می‌شود را تعلیق کرد یعنی مجرم آزاد و طی 6 تا 7 سال حبسش را معلق کرد و چنانچه طی این مدت خلافی مرتکب نشد حبس بخشوده شود و می‌توان با این کار مجرم را تنبیه کرد بدون اینکه مجازات شود.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی استفاده از پابند و دست‌بند الکترونیک را در کاهش زندانیان جرائم غیرعمد موثر دانست و افزود: بهتر است با استفاده از سیاست های مناسب و توجه به حبس زدایی از ورود افراد به زندان جلوگیری کرد تا مجبور نباشیم با جمع‌آوری پول و گلریزان بخواهیم آنها را از زندان آزاد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه قضازدایی و حبس زدایی نیاز به قانون دارد، گفت: در این رابطه اقدامات خوبی در مجلس دهم انجام شد اما باید تداوم یابد و مجلس یازدهم هم به این مهم توجه ویژه داشته باشد.

این نماینده مردم در مجلس دهم یادآور شد: مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی قضایی به موضوع حبس زدایی و مجازات های جایگزین تاکید زیادی داشتند بنابراین می طلبد حبس بسیاری از جرائم سبک را حذف کرد و قوه قضائیه هم با اجرای مجازات های جایگزین حبس برای زندانیان، آسیب‌ها و تبعات منفی جرائم بر خانواده‌ها را کاهش دهد./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار