اعتماد مهمترین سرمایه اجتماعی هر کشوری است و یکی از ابزارهای افزایش این سرمایه، ایجاد شفافیت در ابعاد مختلف از جمله فعالیت های اقتصادی و سیاسی محسوب می شود.مجلس شورای اسلامی نیز اقدام مهمی با بررسی و تصویب برخی از مواد طرح شفافیت انجام داده است.

ایجاد اتاق شیشه‌ای توسط وکلای ملت برای پیشگیری از بروز فساد/ تقویت سرمایه اجتماعی با قانون شفافیت

به گزارش خبرگزاری خانه ملت،، یکی از شعارهای اصلی مجلس یازدهم، ایجاد شفافیت در عملکرد قوه مقننه و نمایندگان بود از این رو از ابتدای شکل گیری این دوره از قانونگذاری، نمایندگان به روش های مختلف تلاش کردند میزان شفافیت را در کارهای خود افزایش دهند. از ارائه گزارش های مردمی در صفحات اجتماعی تا تدوین طرح شفافیت آرای نمایندگان. اخیرا نیز طرح دو فوریتی شفافیت قوای سه گانه را در صحن علنی آورده اند تا ضمن شفاف شدن دستگاه قانون گذاری کشور، بخش‌هایی از سایر قوا را نیز در اتاق شیشه ای بگذارند تا مردم از جزییات تصمیم گیری ها و اقدامات مطلع باشند.

 

زاهدی: قانون شفافیت منجر به مستحکم‌ شدن پایه های نظام می شود

محمدمهدی زاهدی

محمدمهدی زاهدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درباره تأثیر شفافیت عملکرد دستگاه‌‌های مختلف بر جلب اعتماد عمومی، گفت: این شفافیت اعتمادی در دل مردم و جامعه نسبت به دولت، حاکمیت و مجموعه نظام ایجاد می کند که بسیار ارزشمند بوده و به صورت غیرمستقیم بر اقتصاد نیز تأثیرگذار است.

نماینده مردم کرمان و وارو و عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر شفافیتی که منجر به افزایش اعتماد مردم شود، در حوزه سیاسی نیز منجر به افزایش مشارکت مردم در سرنوشت خود خواهد شد که در زمان انتخابات تبلور می یابد و این حضور فعال باعث مستحکم شدن پایه های نظام می شود.

 

یوسفی: ایجاد شفافیت از شکل‌گیری حیات خلوت‌ها و سوءاستفاده‌ها جلوگیری می‌کند

مجتبی یوسفی

از سوی دیگر فراگیر بودن شفافیت است که راه توسعه کشور را فراهم می کند اما در عین حال نیازمند فرهنگ سازی است در این باره مجتبی یوسفی  به خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، گفت: شفافیت باید امری فراگیر باشد و به غیر از موارد قانونی ذکر شده، همه مسائل باید برای مردم شفاف باشد.  در واقع قوه مقننه و دیگر قوا بر اساس شفافیتی که صورت می گیرد در معرض قضاوت مردم قرار می گیرند.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این میان باید یادآور شد اجرای شفافیت نیازمند فرهنگ سازی است زیرا گاهی بروز آثار برخی تصمیم ها در درازمدت مشخص می شود و جامعه باید به نخبگان خود اعتماد داشته باشد.

 

کریمی فیروزجائی: تخلفات و رانت‌ها با شفاف‌سازی از بین می‌روند

علی کریمی فیروزجائی

در عین اینکه اجرای شفافیت نیازمند فرهنگسازی است، باید تاکید کرد که شفاف سازی موجب اصلاح سیستم های اداری و رفع فساد می شود از این رو علی کریمی فیروزجائی  به  خبرگزاری خانه ملت، گفت: امروزه سیستم های نظارتی اقداماتی انجام می دهند که جنبه درمانی دارد در صورتی که شفافیت نقش پیشگیری از بروز برخی مسائل مانند تخلفات و رانت ها را ایفا می کند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اعتقاد دارد ایجاد شفافیت در قوای سه گانه می تواند در تصمیم سازی و تصمیم گیری از سوی مسئولان تاثیر بسزایی داشته باشد که این مهم موجب توجه بیشتر به نظرات مردمی می شود.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بدون شک در آینده شاهد بروز برکات اجرای شفاف سازی در بخش های مختلف کشور خواهیم بود.

 

صفری ملک میان: تصویب قانون شفافیت منجر به افزایش اعتماد عمومی می‌شود

محمد صفری ملک میان

 شفافیت تنها از نگاه خبرگانی، سیاسی و اقتصادی دارای اهمیت نیست، اسلام تاکید دارد که کارگزاران نظام اسلامی باید برای ارتقای سطح رشد جامعه به صورت کمی و کیفی، مشارکت اجتماعی را صورت دهند که این مشارکت با شفاف سازی ممکن می شود. محمدصفر ملک میان به خانه ملت توضیح داد: این مشارکت نیز زمانی اتفاق می افتد که مردم نسبت به کارگزاران خود اعتماد داشته باشند و این اعتماد نیز زمانی به وجود می آید که کارگزاران نسبت به مردم از قاعده شفافیت استفاده کنند از این رو شفافیت روی ارتقای اعتماد جامعه تأثیر مستقیم دارد.

 

رفیعی: تصمیم‌گیری در شرایط آکواریومی جایی برای بروز فساد باقی نمی‌گذارد

سمیه رفیعی

همچنین شفافیت اصولی راهکار قطعی جلوگیری از بروز فساد است چرا که تصمیمات درباره همه مسائل در شرایط آکواریومی و شیشه ای گرفته می شود و دیگر جایی برای فساد باقی نمی ماند. در این باره سمیه رفیعی ضمن هوشمندانه خواندن طرح مجلس برای شفافیت قوای سه گانه، گفت: در حال حاضر مذاکرات صحن مجلس به صورت شفاف منتشر می شود اما لازم بود مجراهایی در کشور که تصمیم گیری اقتصادی در آنها صورت می گیرد و مستقیما با کف جامعه در ارتباط است نیز شفاف شود.

بر این اساس نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در تلاش هستند شفافیت قوای سه گانه را درابعاد مختلف به پیش ببرند تا بعد از تصویب و تایید آن، همه ملزم به انجام اقدامات خود در اتاق شیشه ای باشند تا خروجی آن منجر به افزایش اعتماد مردم به نظام باشد./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار