رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: طبق ارزش افزوده اعمال ماده ۱۳ قانون شرح وظایف منطقه آزاد، هر کسی قبلا در منطقه آزاد فعالیت می‌کرد و مالیات بر ارزش افزوده پرداخت نمی‌کرد و مدیریتش با منطقه آزاد بود، با اصلاح قوانینی که در سال قبل انجام شد، باید مالیات پرداخت کند، یعنی این حق منطقه آزاد سلب و ورودی سرمایه‌گذاری منطقه آزاد کم شد؛ در نتیجه خیلی‌ها در منطقه آزاد خسارت دیدند و الان باید مجلس سریعا این را اصلاح کند و به همان قانون قبل بازگردد.

قانون مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد باید سریعا اصلاح شود

به گزارش خبرنگار خانه ملت، نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در دومین روز از سفر نظارتی خود به استان آذربایجان شرقی، ضمن حضور در منطقه آزاد ارس و شهرستان جلفا، در نشستی با حضور مدیرعامل منطقه آزاد ارس، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد کشور، ائمه جمعه شهرستان‌های هادیشهر و جلفا و نمایندگان حوزه‌های انتخابیه جلفا و خدآفرین، کلیبر و هوراند در مجلس؛ مسائل اجتماعی، اشتعال، تولید،  کارآفرینی و توانمندسازی اقشار آسیب‌پذیر و موانع قانونی توسعه منطقه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

علی بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت در تشریح این نشست گفت: منطقه‌ آزاد ارس با ۲۵۰ واحد تولیدی و صنعتی فعال و ۱۴۰ واحد تولیدی دردحال ساخت، صنعتی‌ترین منطقه آزاد کشور، یکی از قطب‌های کشاورزی گلخانه‌ای در شمال غرب کشور و به واسطه طبیعت بکر، آثار باستانی و تاریخی جزو مناطق منحصر به فرد گردشگری است، لذا نیازمند توجه و توسعه بیش از این است. در این نشست هم مسئولان منطقه آزاد ارس، هم نمایندگان این حوزه انتخابیه در مجلس و هم دیگر مسئولان موارد متعددی از مسائل پیش روی توسعه منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس و هم مسائل و مشکلات مردم منطقه بیان و بعضاً راهکار هم ارائه کردند، که چند مورد آن مستقیم مرتبط با فعالیت‌های کمیسیون اجتماعی  بود.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: یکی از این موارد بحث قانون مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد بود، که هرچند با رویکرد اقتصادی است اما طبیعتاً همه نماینده‌های مردم باید بدانند طبق ارزش افزوده اعمال ماده ۱۳ قانون شرح وظایف منطقه آزاد، هر کسی قبلا در منطقه آزاد فعالیت می‌کرد و مالیات بر ارزش افزوده پرداخت نمی‌کرد و مدیریتش با منطقه آزاد بود، با اصلاح قوانینی که در سال قبل انجام شد، باید مالیات پرداخت کند، یعنی این حق منطقه آزاد سلب و ورودی سرمایه‌گذاری منطقه آزاد کم شد؛ در نتیجه خیلی‌ها در منطقه آزاد خسارت دیدند و الان باید مجلس سریعا این را اصلاح کند و به همان قانون قبل بازگردد.

بابایی کارنامی تصریح کرد: ما به این دلیل که می‌خواهیم از اوضاع اقتصادی افراد مطلع شوین و به دهک‌های اقتصادی سرکشی کنیم، نمی‌توانیم این حق و حقوق منطقه آزاد را تضعیف کنیم.

وی ادامه داد: نکته دیگر مورد تأکید در این جلسه‌، مربوط به بحث‌های اجتماعی و فرهنگی منطقه آزاد و مطالبه مردم منطقه در ارتباط با موضوع اشتغال، بیمه‌های کارگری و درمانی مردم،  توانمندسازی بیمه‌شدگان و اقشار آسیب‌پذیر و حاشیه منطقه آزاد در شهرستان‌های منطقه آزاد ارس بود که می‌طلبد جلسه‌ای در استانداری تبریز  و در تهران برگزار کنیم و به نمایندگی از کل مناطق آزاد، شرح وظایف این منطقه آزاد را با رویکرد اجتماعی دوباره بررسی کنیم. مثلا تخصیص یک درصد مسئولیت اجتماعی منطقه آزاد در ارتباط با فعالیتهای اجتماعی منطقه، از جمله بحث‌هایی است که باید در این جلسه تصمیم‌گیری شود.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اضافه کرد: احداث درمانگاه شبانه‌روزی برای ۶۰ هزار بیمه شده تامین اجتماعی در منطقه آزاد و مناطق پیرامون آن، در این جلسه درخواست شد که باید در کمیسیون اجتماعی و وزارتخانه‌های مربوطه پیگیری شود. همچنین فعال شدن و توسعه بخش تعاون در شهرستانهای منطقه آزاد ارس و توانمندسازی افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی در این مناطق هم از جمله درخواست‌ها بود که با رویکردی که در کمیسیون اجتماعی در این بحث داریم،  به طور جدی آن را پیگیری خواهیم کرد./

پایان پیام

آخرین اخبار