رییس و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس صبح امروز در جریان نظارت میدانی خود از اراضی حاشیه رودخانه بمپور که سالانه به واسطه سیل‌های متعدد و عدم وجود سیل‌بند دچار خسارت می‌شوند بازدید کردند.

اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از اراضی حاشیه رودخانه بمپور بازدید کردند؛ نیاز فوری به تخصیص اعتبارات ملی برای احداث سیل‌بند

به گزارش خبرنگار خانه ملت، محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی که به دعوت رحمدل بامری نماینده مردم ایرانشهر، راسک، سرباز، دلگان، فنوج، بمپور و لاشار به همراه سایر اعضای کمیسیون به منظور نظارت میدانی به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده اند. در جریان نظارت میدانی خود، از اراضی کشاورزی حاشیه رودخانه بمپور بازدید کردند.

رودخانه بمپور با طول حدود ۳۰ کیلومتر، در برخی مناطق به‌ویژه روستاهای اطراف، بر اثر وقوع سیلاب‌ها موجب نابودی بخش زیادی از اراضی کشاورزی شده به‌طوری که تنها یک‌سوم اراضی و باغات در این مناطق باقی مانده است.

کار مطالعاتی احداث سیل‌بند در این منطقه انجام شده، اما اجرای آن نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است، چرا که اعتبارات منطقه‌ای و استانی پاسخگوی حجم بالای خسارت‌ها و نیازهای اجرایی پروژه نیست.

در حاشیه رودخانه بمپور حدود هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که بخش عمده‌ای از آن را باغات مرکبات تشکیل می‌دهد، متأسفانه به دلیل سوءمدیریت منابع آبی، این باغات در معرض نابودی قرار دارند و اگر اقدام فوری صورت نگیرد، این ظرفیت مهم کشاورزی از بین می‌رود.

در ایرانشهر بیش از ۳۰۰ رشته قنات وجود دارد که نقش کلیدی در تأمین آب کشاورزی دارند، اما به دلیل عدم تخصیص منابع مالی کافی، این قنوات نیز در حال خشک شدن و نابودی هستند. توجه ویژه دولت به تأمین اعتبار برای پروژه‌های زیرساختی در حوزه کشاورزی و منابع آبی استان سیستان و بلوچستان ضرورت دارد و اقدام عاجل در این زمینه باید انجام شود.

براساس این گزارش حامد یزدیان، رضا حاجی پور، هوشنگ هادیان پور، اسفندیار عبداللهی و محمد جلالی در این نظارت میدانی از بخش‌هایی از استان سیستان و بلوچستان حضور دارند و در قالب تیم‌های مختلفی از مناطق مختلف بازدید می‌کنند./

پایان پیام

آخرین اخبار