وزیر امور خارجه در بدو ورود به مسکو گفت: حمله آمریکا به تأسیسات اتمی ایران، به شدت ان‌پی‌تی را زیر سؤال برده و نظام عدم اشاعه را متزلزل کرده است.

حمله آمریکا به تأسیسات اتمی ایران،NPT را زیر سؤال برده و نظام عدم اشاعه را متزلزل کرده است

به گزارش خانه ملت؛ سید عباس عراقچی وزیر امورخارجه کشورمان با هدف رایزنی با رئیس جمهور و دیگر مقامات ارشد روسیه درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی وارد فرودگاه مسکو شد.

وزیر امور خارجه در بدو ورود به مسکو گفت: مشورت های بین ایران و روسیه همیشه وجود داشته و ما در هر موضوعی با هم کار و مشورت کرده و مواضع خود را هماهنگ کردیم. الان هم شرایط خاصی بر منطقه حاکم است که اقتضا می کند مواضع ما دقیق تر، جدی تر و نزدیک تر باشد.

وی ادامه داد: سفر به مسکو از قبل تنظیم شده بود و اینکه بعد از استانبول، به مسکو بیایم و با جناب آقای پوتین رئیس‌جمهوری روسیه درباره تهاجم رژیم صهیونیستی و مسائلی که منطقه را تهدید می‌کند، دیداری داشته باشم.  که الان با حمله امریکا نیز مواجه شده که طبیعی است بحث های ما ابعاد گسترده تری را در بر می‌گیرد .

عراقچی افزود: حمله آمریکا حمله و تجاوزی است که قطعا باید محکوم شود، ما از موضع روسیه که روز یکشنبه با شدیدترین شکل ممکن این تهاجم را محکوم کرد، قدردانی می‌کنیم که امیدواریم با گام‌های عملی در شورای امنیت و دیگر مجامع بین‌المللی نیز همراه شود.

وزیر امورخارجه کشورمان بیان کرد: حمله آمریکا به ایران، اول حمله به منشور ملل متحد است، همچنین حمله به قوانین و حقوق بین‌المللی و  از همه مهمتر، حمله به ان‌پی‌تی‌ و نظام عدم اشاعه محسوب می‌شود. به هرحال، نظام عدم اشاعه که نقش مهمی در امنیت بین‌الملل دارد، یک نظام منسجم و بسیار جدی است که کشورهایی که از سلاح هسته‌ای صرف‌نظر می‌کنند، مورد حمایت قرار می‌گیرند.

وی اضافه کرد: وقتی اینگونه حمله به تأسیسات هسته‌ای کشوری صورت می‌گیرد و با افتخار ازش یاد می‌شود و شورای امنیت و نهادهای بین‌المللی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نه تنها در پیشگیری عاجز هستند حتی نمی توانند حداقل محکوم کنند، طبیعی است که این سؤال بزرگ را ایجاد می‌کند که اصولا ان‌پی‌تی چه نقشی در حفاظت از منافع کشورهایی که علاقه‌مند هستند وارد حوزه انرژی  صلح آمیز هسته‌ای شوند، ایفا می کند.

عراقچی افزود: از این لحاظ، حمله آمریکا به تأسیسات اتمی ایران، به شدت ان‌پی‌تی را زیر سؤال برده و نظام عدم اشاعه را متزلزل کرده است و و تبعات سوء بر امنیت بین‌المللی خواهد داشت و این نگرانی است که الان خیلی از کشورها پیدا کرده اند.

وزیر امورخارجه کشورمان اظهار کرد: حمله رژیم صهیونیستی و  آمریکا به تأسیسات اتمی ایران در حالی صورت گرفت که هیچ رخدادی اتفاق نیافتاده بود که اقتضا کند آنها مثلاً دفاعی از خود انجام دهند. این حمله کاملاً جدی آمریکا، عنوانی جز تهاجم ندارد و البته در مقابلش، کاری که ما انجام می‌دهیم دفاع از خود است؛ دفاعی کاملا مشروع است در مقابل یک تجاوز نامشروع. پیامدهای این اقدامات، تنها برای ایران نیست، بلکه برای منطقه، جامعه بین الملل، قوانین و حقوق بین الملل نیز پیامدها و چالش های بزرگی را ایجاد کرده است که تبعات و نتایج خود را در آینده نشان خواهد داد.

وی گفت: ما و روسیه همیشه نگرانی‌های مشترک، دغدغه‌های مشترک و دشمنان مشترک داریم و همواره با همدیگر همفکری، همراهی و رایزنی‌های نزدیک برای مقابله با چالش‌ها و تهدیدهای مشترک و این کاری است که روز دوشنبه در دیدار با رئیس‌جمهوری روسیه انجام خواهد شد.

عراقچی خاطرنشان کرد: در این شرایط خطیر جدید که نظام بین‌الملل در حقیقت دارد تهدید می‌شود، حتما مشورت‌های ما و روسیه می‌تواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد و ما تلاش می‌کنیم که مواضع یکدیگر را هماهنگ کنیم./

پایان پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار