عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت تفکیک میان نخبگان علمی و افراد غیر متخصص مهاجر، گفت: نباید موضوع مهاجرت به ابزاری برای ناامن‌سازی محیط‌های علمی کشور تبدیل شود؛ شناسایی دقیق و طبقه‌بندی‌ شده مهاجران، از وظایف دستگاه‌های مسئول است و هیچ فرد یا دستگاهی با حضور نخبگان مهاجر مخالف نیست.

هیچ فرد یا سازمانی با حضور نخبگان مهاجر خارجی در کشور مخالف نیست/ تصویر ارائه شده در فضای مجازی در خصوص مهاجران درست نیست

رمضان رحیمی دشتلویی عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت با اشاره به انتشار برخی ویدئوها در فضای مجازی درباره اخراج مهاجران افغانستانی از کشور، گفت: جمهوری اسلامی ایران در چهار دهه گذشته یکی از بزرگ‌ترین کشورهای مهاجر پذیر در منطقه بوده و امروز زمان آن فرا رسیده است که حضور اتباع خارجی، بر پایه قانون و در چارچوبی منظم ساماندهی شود.

مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی، افزود: قوه مقننه به دنبال تدوین قوانینی است که ضمن حفظ کرامت مهاجرانی که دارای مدارک معتبر علمی و مهارتی هستند از این افراد حمایت کرده و در عین حال امنیت ملی کشور را نیز حفظ کند.

وی با اشاره به بررسی لایحه‌ تشکیل سازمان ملی مهاجرت در مجلس، تاکید کرد: در این لایحه، وضعیت اقامت، تحصیل، اشتغال و حضور اجتماعی اتباع خارجی با دقت تعیین شده و بر اساس آن، میان مهاجران قانونی و غیرقانونی تفکیک صورت می‌گیرد؛ افرادی که دارای مدارک معتبر بوده، می‌توانند در ایران به تحصیل یا اشتغال ادامه دهند؛ اما کسانی که فاقد مدارک رسمی‌ هستند، ناگزیر باید خاک کشور را ترک کنند؛ البته این روند با رعایت احترام و شأن انسانی افراد انجام خواهد شد.

رحیمی دشتلویی با اشاره به سیاست‌های حمایتی جمهوری اسلامی نسبت به حضور نخبگان خارجی در کشورمان، تصریح کرد: ایران همواره نسبت به استعدادهای علمی مهاجر خارجی نگاهی حمایتی داشته و اکنون نیز هدف ما این است که نخبگان مهاجر از کشورهایی نظیر افغانستان که خواهان ادامه فعالیت علمی در ایران هستند، از حمایت قانونی برخوردار شوند.

تهیه طرحی برای اقامت نخبگان مهاجر خارجی به‌ صورت مشروط با هدف ایجاد مسیری شفاف برای تحصیل، پژوهش و اشتغال این افراد در ایران

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی همچنین از تهیه طرحی برای اقامت نخبگان مهاجر در کشورمان به‌ صورت مشروط خبر داد و گفت: این طرح با هدف ایجاد مسیری شفاف برای تحصیل، پژوهش و اشتغال نخبگان خارجی تدوین می‌شود تا در کنار حمایت، نظارت لازم نیز اعمال گردد.

وی با تاکید بر ضرورت تفکیک میان نخبگان علمی و افراد مشکوک، افزود: نباید موضوع مهاجرت به ابزاری برای ناامن‌سازی محیط‌های علمی کشور تبدیل شود؛ شناسایی دقیق و طبقه‌بندی‌ شده مهاجران، از وظایف دستگاه‌های مسئول است و هیچ فرد یا دستگاهی با حضور نخبگان خارجی در کشور مخالف نیست، اما باید در برابر تهدیدهای احتمالی نیز هوشیار بود.

رحیمی در ادامه با اشاره به برخی فضاسازی‌های رسانه‌های بیگانه علیه ایران، اظهار داشت: ویدئوهایی که در فضای مجازی با هدف تخریب چهره جمهوری اسلامی منتشر می‌شوند، تصویر نادرستی از رفتار مردم ایران با مهاجران افغان ارائه می‌دهند؛ در حالی که این مهاجران سال‌هاست در مدارس و دانشگاه‌های کشور تحصیل می‌کنند، فرزندان آنان از خدمات آموزشی رایگان نیز بهره‌مند شده‌اند.

بازگشت داوطلبانه بسیاری از مهاجران افغانی به کشورشان/ تصویر ارائه شده توسط برخی از رسانه‌ها با واقعیت‌ فاصله دارد

وی تصریح کرد: اگر ایران کشوری بی‌رحم نسبت به مهاجران بود، میلیون‌ها افغانستانی طی این سال‌ها به کشور ما پناه نمی‌آوردند، بسیاری از مهاجران امروز نیز با رضایت از خدمات ارائه‌ شده، داوطلبانه در حال بازگشت به کشور خود هستند؛ تصویری که برخی رسانه‌ها در فضای مجازی از رفتار ایرانیان با مهاجران ارائه می‌دهند، با واقعیت‌های موجود فاصله دارد.

 تاکید وزارت علوم بر حفظ جان نخبگان مهاجر خارجی  در شرایط جنگی

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس از عملکرد وزارت علوم در این حوزه دفاع کرد و گفت: وزارت علوم در موارد خاص، رفتاری مسئولانه داشته و حتی در برخی موضوعات، دانشجویان خارجی را با احترام کامل تا مرز کشور همراهی کرده است، تاکید این وزارتخانه بر حفظ جان نخبگان مهاجر در شرایط جنگی، نشان‌دهنده مسئولیت‌پذیری جمهوری اسلامی ایران به‌ عنوان کشور میزبان است.

رحیمی در پایان با بیان اینکه نخبگان خارجی سفیران علمی و فرهنگی ایران در دنیا هستند، خاطرنشان کرد: نگاه ایران به مهاجران، به‌ویژه نخبگان علمی، نگاهی انسانی و تمدنی است؛ مجلس به دنبال تدوین طرحی جامع است تا مهاجران، به‌ ویژه افغان‌های مقیم ایران، بتوانند به‌ عنوان سفیران علمی و فرهنگی ایران در جهان ایفای نقش کنند؛ این نیروهای متخصص سرمایه‌ای برای کشور و منطقه به شمار می‌روند و جایگاه آنان در کشور باید در چارچوب مهمان‌نوازی تاریخی ما محفوظ بماند./

پایان پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار