محسن زنگنه، در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت، در تشریح ابعاد خسارات واردشده به زیرساخت های اقتصادی رژیم صهیونیستی در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، گفت: اتفاقی که در این جنگ افتاد، سه حوزه مهم از زیرساختهای رژیم صهیونیستی را تحت تاثیر قرار داد؛ نخست، حوزه نظامی است که اذعان کردهاند روزانه بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیون دلار هزینه جنگی داشتهاند.
نماینده مردم تربت حیدریه و مه ولات در مجلس شورای اسلامی افزود: علاوه بر نابودی برخی زیرساختهای نظامی و انهدام آن توسط جمهوری اسلامی، هزینههای مستقیمی نیز بر رژیم صهیونیستی تحمیل شد. بهطور مشخص، حملات جمهوری اسلامی ایران به زیرساختهای اقتصادی دشمن، بهویژه بندر حیفا، خسارات قابل توجهی را به این رژیم وارد کرد.
وی با بیان اینکه حیفا یکی از بنادر استراتژیک رژیم صهیونیستی است و اسرائیلی ها بیش از 10 سال است که روی طرح «آیمک» کار می کنند تا از طریق ترانزیت هند، بندر جفیره، عربستان و اردن و نهایتا حیفا به اهداف اقتصادی خود دست پیدا کنند، متذکر شد: برنامه کلان این رژیم این بود که حیفا را به استراتژیک ترین و مهمترین بندرتجاری بین آسیا، جنوب شرق آسیا، اروپا و شاخ آفریقا تبدیل کند که پیرو حملات موشکی ایران، این بندر با خسارات جدی در حوزه پالایشگاهی، نیروگاهی و زیر ساختی مواجه شد.
زنگنه با اشاره به ضربات واردشده به بخش انرژی رژیم صهیونیستی اظهار داشت: پیرو این حملات پالایشگاه های رژیم صهیونیستی از مدار خارج شدند. همچنین حدود ۵ تا ۶ هزار مگاوات از ظرفیت ۲۴ هزار مگاواتی تولید برق اسرائیل از مدار خارج شده و این مسئله علاوه بر آسیب فوری، هزینههای سنگینی برای بازسازی به رژیم تحمیل میکند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به تخمیل اسرائیلی ها از هزینه های مستقیم حملات ایران بر زیر ساخت های آنها گفت: اسرائیلی ها ابتدا هزینه 20 میلیارد دلاری را مطرح کردند و پس از آن رسانه های این رژیم حرف از هزینه های 40 میلیارد دلاری زدند که البته بنده فکر می کنم خسارات حداقل دوبرابر این رقم است، یعنی رژیم بر اثر حملات ایران، حداقل 60 الی 80 میلیارد دلار هزینه مستقیم دید.
سرمایه گذاری خارجی در سرزمین های اشغالی ۵ میلیارد دلار کاهش یافت
وی با بیان اینکه در کنار این آسیبها، هزینههای غیرمستقیمی نیز به اقتصاد رژیم صهیونیستی وارد شد که بعضاً حتی از خسارات مستقیم نیز سنگینتر است، ادامه داد: یکی از مهمترین این موارد، کاهش سرمایهگذاری خارجی است. اسرائیل اقتصادی متکی بر سرمایهگذاری خارجی دارد و در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۲۴ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کرده بود، اما تنها بهدلیل جنگ غزه، این عدد به حدود ۱۵ میلیارد دلار کاهش یافت. برآورد کارشناسان اقتصادی بر این اساس است که جنگ اخیر نیز سرمایهگذاری خارجی را تا حدود ۵ میلیارد دلار دیگر کاهش دهد. بنابراین این موضوع یک ضربه غیر مستقیمی است که اقتصاد رژیم صهیونیستی را تحت شعاع قرار می دهد.
وی همچنین به تأثیرات امنیتی این جنگ بر حوزه گردشگری و افکار عمومی داخلی رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: از دست رفتن امنیت در سرزمینهای اشغالی باعث کاهش ورود گردشگر، افت تولید ناخالص داخلی و افزایش تقاضا برای مهاجرت از اسرائیل شده است. این پدیده در آیندهای نزدیک تبعات جدی برای اقتصاد و ساختار اجتماعی رژیم خواهد داشت.
رژیم صهیونیستی با بحران عمیقی در ابعاد اقتصادی، نظامی و روانی مواجه شده است
زنگنه افزود: در هر صورت، به نظر می رسد در کنار تمام هزینههای مستقیم و غیرمستقیم، نباید از فشارهای نظامی واردشده به رژیم صهیونیستی غافل شد. تولید ناخالص داخلی اسرائیل حدود ۵۰۰ میلیارد دلار در سال است که نزدیک به ۱۰ درصد آن، یعنی رقمی حدود ۵۰ میلیارد دلار در سال، صرف هزینههای نظامی میشود؛ آن هم عمدتاً با اتکا به کمکهای مالی ایالات متحده. با توجه به حجم خسارات واردشده در جنگ ۱۲ روزه، زیرساختهای دفاعی و تسلیحاتی رژیم اسرائیل دچار آسیبهای قابل توجهی شده و طبیعی است که برای بازسازی و تقویت ناوگان نظامی خود، ناچار به صرف بودجهای بسیار بیشتر از سالهای گذشته باشد؛ بهطوری که این رقم میتواند تا دو برابر هزینههای فعلی نیز افزایش یابد. بنابراین، جمعبندی آنچه در این جنگ رخ داد، بهخوبی نشان میدهد که رژیم صهیونیستی با بحران عمیقی در ابعاد اقتصادی، نظامی و روانی مواجه شده است.
ضربات اقتصادی جنگ، آینده سیاسی نتانیاهو تحت تاثیر تحت تاثیر قرار داده است
وی در پایان با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «ما اسرائیل را زیر پا له کردیم»، تصریح کرد: این جمله دقیقاً عمق ضربات واردشده به رژیم صهیونیستی را بازتاب میدهد. اگرچه آنها تلاش دارند اخبار مربوط به شکستهایشان را سانسور کنند، اما از لابلای اظهارات مقامات و گزارشهای درز کرده، میتوان فهمید که ضربات اقتصادی این جنگ، رژیم را در موقعیت دشواری قرار داده و بسیار قابل توجه است و حتی میتواند آینده سیاسی شخص بنیامین نتانیاهو و ساختار کابینه اش را بهشدت تحت تاثیر قرار دهد./
پایان پیام
نظر شما