نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با اشاره به کمبود منابع آبی در مشهد، حفر چاه برای تأمین آب را منجر به فرونشست زمین و شور شدن آب دانست و گفت: مقرر شد در کمیسیون اصل 90 جلسه‌ای با رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر نیرو برگزار و در زمینه تخصیص اعتبار برای تأمین آب از سوی شرکت آب و فاضلاب و آب منطقه‌ای تصمیم گیری شود تا هرچه سریعتر مشکل کمبود آب در شهر مشهد برای سال جاری مرتفع شود.

بررسی وضعیت بحران آب مشهد در کمیسیون اصل نود/ جلسه‌ای با مسئولان دولتی به منظور چاره‌اندیشی برای تخصیص اعتبار به پروژه‌های اضطراری آب منطقه‌ای برگزار می‌شود

حجت الاسلام و المسلمین نصرالله پژمانفر در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت، با اشاره به بررسی وضعیت بحرانی آب در شهر مشهد در کمیسیون اصل نود مجلس گفت: خشکسالی‌های 4 سال اخیر موجب بحرانی شدن وضعیت آب در شهر مشهد شده است،‌ از سوی دیگر احداث سدهایی مانند سلما از سوی کشور افغانستان مانع از رسیدن آب به سد دوستی به عنوان بزرگترین منبع تأمین کننده آب شهر مشهد شده و عملا این سد در حال خارج شدن از مدار بهره‌برداری است.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس ادامه داد: سال‌های گذشته حجم قابل زیادی از آب شرب مشهد از طریق آب سطحی و سد دوستی تأمین می‌شد اما متأسفانه امروز در وضعیتی قرار گرفتیم که عمده نیاز مشهد با حفر چاه صورت گیرد که این امر در نهایت منجر به فرونشست زمین بر اثر برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی در دشت مشهد و شور شدن آب شده است از این رو باید هرچه سریعتر اقداماتی در این زمینه انجام شود.

وی بیان کرد: برای خروج از بحران در شرایط فعلی راهکارهای مختلف از جمله برنامه‌های بلندمدت مانند خرید آب از کشورهای همسایه و همچنین انتقال آب از دریای عمان نیاز است، همچنان که با صرفه‌جویی و اقدامات از این قبیل می‌توان از هدررفت آب جلوگیری کرد.

 نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس بر ضرورت اقدامات عاجل برای عبور از تنش آبی در سال جاری تأکید کرد و افزود: در ارتباط با این مسئله 25 حلقه چاه در غرب مشهد وجود دارد که باید تجهیز و برق رسانی شود، 8 حلقه چاه نیز در داخل مشهد قرار گرفته که باید آماده‌سازی شود تا در مدار قرار گیرد، 17 حلقه چاه دیگر نیز باید در مزرعه نمونه حفر شود و در مدار آب شرب مشهد قرار گیرد و همچنین اقداماتی در راستای 50 حلقه چاه دیگر نیز انجام شود.

پژمانفر اضافه کرد: شرکت آب و فاضلاب پروژه‌ای در راستای حفر چاه برعهده دارد که با این اقدام حدود دو هزار و 320 لیتر آب بر ثانیه تأمین می‌شود که تقریبا معادل آبی است که از سد دوستی وارد شهر مشد می‌شد؛ همچنین شرکت توزیع برق مشهد نیز باید اقدامات لازم را در راستای برقرسانی چاه‌ها را انجام دهد که این امر نیز نیازمند اقدامات لازم از سوی وزارت نیرو است.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با اشاره به لزوم تخصیص اعتبار 500 میلیارد تومانی برای پروژه‌های اضطراری آب منطقه‌ای افزود: از این رو مقرر شد تا در جلسه‌ای با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر نیرو در خصوص تخصیص اعتبار برای تأمین آب از سوی شرکت آب و فاضلاب و آب منطقه‌ای تصمیم گیری شود تا هرچه سریعتر مشکل کمبود آب در شهر مشهد برای سال جاری مرتفع شود.

رئیس کمیسیون اصل نودم مجلس با اشاره به همراهی مردم مشهد در صرفه‌جویی آب اضافه کرد: در گذشته کمترین میزان مصرف آب شرب خانگی متعلق به شهر یزد بود اما در حال حاضر با حمایت و صرفه‌جویی مردم، میانگین مصرف آب خانگی در شهر مشهد از کل کشور پایین‌تر قرار گرفته است.

وی بیان کرد: منابع آب زیرزمینی پایدار نیست که به صورت همیشگی نیاز آبی را برطرف کند لذا سال جاری به ناچار به این سمت حرکت کردیم از این رو امیدواریم دولت و وزارت نیرو در سال آینده به صورت جدی و با برنامه مشخص برای حل مشکل آب شرب در مشهد چاره‌اندیشی کنند./

پایان پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار