الهام آزاد در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت، با اشاره به اهمیت حفظ انسجام ملی پس از جنگ ۱۲ روزه، بر ضرورت اصلاحات ساختاری در اقتصاد کشور تأکید کرد و گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای این جنگ نابرابر، انسجام مردم عزیزمان بود؛ انسجامی که در کنار تدابیر هوشمندانه مقام معظم رهبری و اقتدار نیروهای مسلح، سرمایهای بزرگ برای عبور از بحرانهاست. باید این انسجام ملی را حفظ کنیم و با تکیه بر آن، در جهت رضایتمندی مردمی که پای نظام ایستادهاند، حرکت کنیم.
نماینده مردم نائین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایط فعلی کشور، جدا از مسائل امنیتی، مسئله اصلی ما اقتصاد است. بنابراین اصلاح ساختار بودجهای و بازنگری در اهداف اقتصادی، ضرورتی اجتنابناپذیر است. باید بپذیریم که ریلگذاریهای گذشته در اقتصاد موفق نبودهاند و اکنون باید تجربیات گذشته را مبنای اصلاح قرار دهیم.
آزاد با بیان اینکه بخش اقتصادی نیازمند جراحی دقیق و شفاف است، بیان کرد: این اتفاق باید به درستی صورت گیرد و اصلاحات اقتصادی باید به نفع مردم تمام شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعار سال ۱۴۰۴ مبنی بر «سرمایه گذاری برای تولید» افزود: یکی از محورهای مهم تحقق رشد اقتصادی، مشارکت دادن مردم در فرآیند تولید و اقتصاد است. مجلس در این زمینه با قانونگذاری و سیاستگذاری فعال بوده و قوه مجریه نیز باید در مسیر اجرای صحیح این سیاستها گام بردارد. همچنین سال اول اجرای برنامه هفتم توسعه با شروع مجلس همزمان بود لذا اکنون زمان آن است که همه ظرفیتها برای تحقق اهداف برنامه به کار گرفته شود.
وی با تأکید بر هدفگذاری رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه گفت: رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در نطق پیش از دستور هفته گذشته خود تأکید کرد که همه مصوبات مجلس بهویژه در حوزه تأمین کالاهای اساسی و کنترل گرانیها باید در راستای تحقق همین هدف باشد؛ بنابراین این موارد می توانند مسیری موثر در تحقق رشد 8 درصدی اقتصاد باشند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه همچنین با بیان اینکه تجربه موفق خصوصیسازی در برخی مناطق کشور نشاندهنده نقش کلیدی مردم در اقتصاد است، افزود: متاسفانه دولت تنها صحنه گردان اقتصادی است، در صورتی که دولت باید امور اقتصادی را به مردم واگذار کند. به عنوان مثال در شهرستان خور و بیابانک، مجتمع تولید پتاس پس از واگذاری به بخش خصوصی، تولید سالانهاش از ۱۶ هزار تن به ۱۰۰ هزار تن رسیده است و به امنیت غذایی کشور کمک کرده. اینها نمونههایی از موفقیت واگذاری به مردم است، البته به شرط اجرای صحیح قانون و نظارت دقیق بر فرآیند واگذاری.
الهام آزاد در ادامه بر نظارت صحیح نسبت به اجرای برنامه هفتم توسعه و قانون بودجه سال 1404 تاکید کرد و گفت: نظارت بر اجرای قانون بودجه باید تقویت شود. نباید بگذاریم در پایان سال با عدد و رقمهایی مواجه شویم که نشاندهنده اجرای ناقص برنامهها باشد. مجلس باید از همین حالا نظارت مؤثر را در تبصرههای بودجهای و نیز اجرای برنامه هفتم اعمال کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همه باید تمام توان خود را برای رسیدن به اهداف اقتصادی کشور به میدان بیاوریم. مردم، دولت، مجلس، همه ارکان نظام باید همصدا برای تحقق رشد اقتصادی پایدار و رضایتمندی عمومی تلاش کنند./
پایان پیام
نظر شما