محمد امیر در گفت وگو با خبرنگار خانه ملت، با اشاره به افزایش آلایندهها در مناطق جنوبی استان خوزستان گفت: این معضل سلامت مردم مناطق جنوبی استان خوزستان بهویژه ساکنان دشت آزادگان، هویزه، اهواز، باوی، حمیدیه و کارون را با مخاطره مواجه کرده است، از این رو این موضوع با فوریت و جدیت در سطح ملی مورد پیگیری قرار گرفت.
نماینده مردم اهواز، باوی ، حمیدیه و کارون در مجلس ادامه داد: همچنین با مکاتبات و رایزنیهای رسمی با استاندار خوزستان، وزارتخانههای نیرو، جهاد کشاورزی، امور خارجه و سازمان حفاظت محیط زیست کشور، خواستار رهاسازی آب از سد سیمره به منظور تأمین حقابه پاییندست رودخانه کرخه و کمک به احیای پوشش گیاهی هورالعظیم شدیم. همچنین با همراهی جمعی از نمایندگان خوزستان در مجلس و در قالب مجمع نمایندگان استان، این مسئله به عنوان یک مطالبه عمومی مردم و یک ضرورت فوری زیستمحیطی و انسانی مطرح شد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نودم مجلس با اشاره به نقش اساسی تالاب هورالعظیم در تعادل اکولوژیکی و تأمین سلامت محیطی منطقه بیان کرد: خشک شدن تدریجی تالاب و نرسیدن آب کافی به این زیستبوم ارزشمند، منجر به بروز آتشسوزیهای مکرر، نابودی حیات وحش، انتشار گسترده دود و افزایش چشمگیر بیماریهای تنفسی در میان ساکنان مناطق اطراف شده است. متأسفانه دود ناشی از این آتشسوزیها تا مرکز استان، یعنی کلانشهر اهواز نیز رسیده و موجی از نگرانی را در میان شهروندان ایجاد کرده است.
امیر با تاکید بر اینکه حل این بحران نیازمند تصمیمگیری فوری در سطح ملی و بینالمللی با کشور عراق است، ادامه داد: در این راستا از دولت خواستاریم تا در راستای اجرای وظایف قانونی خود، با مدیریت صحیح منابع آبی، نسبت به تخصیص حقابه زیستمحیطی کرخه و تالاب هورالعظیم اقدام کند.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم بیان کرد: تأمین آب تنها برای کشاورزی یا صنعت کافی نیست؛ اگر حقابه زیستمحیطی تأمین نشود، خسارات بلندمدتی در انتظار استان خواهد بود که جبران آن هزینههای چندبرابری به کشور تحمیل میکند.
عضو هیأت رئیسه کمسیون اصل نودم مجلس با اشاره به اقدامات گسترده مجمع نمایندگان استان خوزستان برای رفع مشکلات زیرساختی و زیستمحیطی در مناطق پاییندست حوضه کرخه خبر داد و افزود: این مناطق در سالهای اخیر با چالشهای متعددی از جمله کمآبی، ریزگردها، آتشسوزی تالابها و مشکلات معیشتی دستوپنجه نرم میکنند.
وی گفت: احیای تالابها و تأمین حقابه آنها نهتنها یک مسئولیت زیستمحیطی، بلکه یک وظیفه ملی و انسانی است که بیتوجهی به آن میتواند تبعات جبرانناپذیری برای محیط زیست، سلامت و اقتصاد استان خوزستان به همراه داشته باشد./
پایان پیام
نظر شما