عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی کاهش ۷ درصدی داوطلبان کنکور در سال جاری را زنگ خطری جدی برای نظام آموزشی کشور دانست و گفت: گرایش روزافزون دانش‌آموزان به سمت مهارت‌آموزی و کسب تجربه‌های کارآفرینی است که گاهی از مسیر سنتی تحصیلات دانشگاهی فاصله گرفته‌اند؛ این موضوع، اگرچه می‌تواند نشانه‌ای مثبت از توسعه فرهنگ کار و مهارت باشد، اما در عین حال چالشی برای نظام آموزشی محسوب می‌شود.

صندلی دانشگاه‌ها به واسطه بی اعتمادی جوانان خالی می‌ماند/ مهارت‌ آموزی راه نجات نظام آموزش عالی کشور است

محمدرضا احمدی سنگر عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت در مورد کاهش شرکت کنندگان آزمون‌های سراسری، گفت: براساس آمارهای به‌دست آمده، در سال جاری شاهد کاهش حدود ۷ درصدی داوطلبان کنکور نسبت به سال‌های گذشته هستیم که این روند نیازمند بررسی دقیق‌تر و یافتن راهکارهای موثر است.

نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش چشمگیر حضور دختران نسبت به پسران در برخی رشته‌ها، به ویژه علوم پزشکی، افزود: این تغییرات نمایانگر تحولات اجتماعی و آموزشی است که باید با نگاهی واقع‌بینانه و علمی به آن پرداخته شود.

عضو کمیسیون آموزش، نحقیقات وفناوری مجلس کاهش ۷ درصدی داوطلبان کنکور در سال جاری را  زنگ خطری جدی برای نظام آموزشی کشور دانست و ادامه داد: یکی از نکات مهمی که در بررسی‌ها به آن رسیدیم، گرایش روزافزون دانش‌آموزان به سمت مهارت‌آموزی و کسب تجربه‌های کارآفرینی است که گاهی از مسیر سنتی تحصیلات دانشگاهی فاصله گرفته‌اند؛ این موضوع، اگرچه می‌تواند نشانه‌ای مثبت از توسعه فرهنگ کار و مهارت باشد، اما در عین حال چالشی برای نظام آموزشی محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه کاهش انگیزه برای شرکت در کنکور تا حدی به دلیل نگرانی‌های جوانان نسبت به آینده شغلی پس از دانشگاه است، ادامه داد: بسیاری از جوانان امروز، به جای صرفاً کسب مدرک دانشگاهی، به دنبال راه‌هایی هستند که بتوانند به سرعت وارد بازار کار شوند و درآمدزایی کنند؛ این مسئله بازتابی از ضعف تطبیق آموزش‌های دانشگاهی با نیازهای واقعی بازار کار است.

احمدی با اشاره به اهمیت تقویت علوم پایه به عنوان رشته‌های کم مخاطب، یادآور شد: متاسفانه ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌ها با فرصت‌های شغلی پس از فارغ‌التحصیلی همخوانی ندارد و این امر باعث افزایش نگرانی‌ها درباره بیکاری فارغ‌التحصیلان شده است که در مورد رشته‌های علوم پایه بیشتر صادق است.

وی در ادامه به ضرورت اصلاح ساختار دانشگاه‌ها پرداخت و گفت: برای پاسخگویی به این نیازها، باید آموزش‌های مهارت‌محور و کاربردی در دانشگاه‌ها تقویت شود و ارتباط بیشتری میان مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها و بخش‌های اقتصادی برقرار شود تا دانشجویان ضمن تحصیل، فرصت کسب تجربه و مهارت‌های لازم را داشته باشند./
پایان پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار