نایب‌رئیس کمیسیون آموزش مجلس، با تأکید بر ضرورت علمی و کیفی بودن افزایش ظرفیت پزشکی، گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر شده بود؛ ظرفیت پزشکی هر سال حدود ۲۰ درصد افزایش یابد؛ این سیاست طی سه سال گذشته اجرا شد، اما امسال به دلیل کمبود جدی امکانات، ادامه آن متوقف شد.

فرصت سوزی نظام درمانی با رویکرد نادرست به فارغ التحصیلان پزشکی خارج از کشور

فرشاد ابراهیم‌پور نایب‌رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت درباره توقف مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی، گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر شده بود؛ ظرفیت پزشکی هر سال حدود ۲۰ درصد افزایش یابد. این سیاست طی سه سال گذشته اجرا شد، اما امسال به دلیل کمبود جدی امکانات از جمله تخت‌های بیمارستانی آموزشی، فضای بالینی و اعضای هیأت علمی متخصص، ادامه آن متوقف شد؛ اگر این زیرساخت‌ها فراهم نشود، افزایش ظرفیت صرفاً یک آمار روی کاغذ خواهد بود و نتیجه‌ای جز کاهش کیفیت آموزشی و تربیت پزشکانی پایین‌تر از استانداردهای جهانی نخواهد داشت.

نماینده مردم ایذه، دزپارت و صیدون در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تجمع اخیر فارغ‌التحصیلان و دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی خارج از کشور مقابل وزارت بهداشت، افزود: این گروه از جوانان ایرانی که با صرف هزینه و تلاش فراوان در دانشگاه‌های معتبر خارجی تحصیل کرده‌اند، خواستار ورود به عرصه درمان کشور هستند. راهکار منطقی و علمی برای پاسخ به این مطالبه و جبران کمبود پزشک در کشور، الگوبرداری از تجربه‌های جهانی است؛ به این معنا که ابتدا دوره‌های تطبیقی کوتاه‌مدت (۶ تا ۹ ماهه) در دانشگاه‌های علوم پزشکی معتبر ترجیحاً غیردولتی و بین‌الملل برگزار شود تا سطح علمی، مهارتی و آشنایی آنان با نظام سلامت ایران تقویت گردد. پس از این دوره، برگزاری آزمون‌های کتبی و عملی الزامی است و تنها افراد واجد صلاحیت می‌توانند وارد نظام آموزشی و درمانی کشور شوند. این مدل در کشورهایی مانند کانادا، آلمان و استرالیا نیز اجرا می‌شود و کیفیت آموزش پزشکی را تضمین می‌کند.

ضرورت تقویت بخش بین‌الملل دانشگاه‌ها به‌ویژه در حوزه غیردولتی/ برگزاری دوره‌های تطبیقی ویژه فارغ‌التحصیلان پزشکی خارج از کشور

به جای بستن درها بخش بین‌الملل دانشگاه‌ها به‌ویژه در حوزه غیردولتی را تقویت کنید

ابراهیم‌پور در ادامه با اشاره به سیاست تعطیلی یا محدود کردن بخش بین‌الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی، تأکید کرد: این رویکرد نادرست موجب خروج سرمایه‌های انسانی و مالی کشور شده است. به‌جای بستن درها باید بخش بین‌الملل دانشگاه‌ها به‌ویژه در حوزه غیردولتی تقویت شود تا هم ظرفیت پذیرش افزایش یابد و هم دانشجویان ایرانی فرصت ادامه تحصیل در داخل کشور را پیدا کنند.

رئیس فراکسیون دانشگاهیان، آموزش عالی و آینده‌پژوهی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: وظیفه مجلس صیانت از منافع ملی است. کمیسیون آموزش نیز موضوع افزایش ظرفیت پزشکی را از منظر علمی و عدالت آموزشی پیگیری خواهد کرد، افزایش ظرفیت باید مبتنی بر معیارهای واقعی، سرمایه‌گذاری پایدار و سیاست‌گذاری علمی باشد، نه تصمیم‌های مقطعی و شعاری. تنها در این صورت است که می‌توان به پیشرفت پایدار در حوزه سلامت و ارتقای جایگاه پزشکی ایران در تراز جهانی امید داشت./

پایان پیام

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha