حجت اله صیدی در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت، به وضعیت این روزهای بورس و آینده آن اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در مراحل عبور از بحران بورس هستیم و در حقیقت اکنون در مرحله عبور از بحران سوم به چهارم هستیم و مرحله چهارم هم تثبیت تعادل بازار است که بازار به نوعی به این مهم رسیده و در این دو الی سه هفته اخیر هم بازار بورس خود را نشان داده؛ یعنی به تعداد روزهایی که ما افت شاخص داشتیم به همان تعداد هم در هفته های اخیر افزایش شاخص وجود داشته، ضمن اینکه حجم معاملات هم بالا رفته و این موضوع نشان می دهد که بازار دارد به تعادل می رسد؛ لذا این سوال وجود دارد که تثبیت تعادل و رونق بازار بورس چه زمانی اتفاق می افتد؛ دقیقا زمانی این مهم شکل می گیرد که شرکت های پذیرفته شده در بورس گزارش مناسب خود را ارائه دهند.سازمان بورس در طول هفته دو جلسه برگزار می کند که یکی مربوط به صنایع مختلف است و دیگری هم با شرکت های مهم بورسی بوده، چرا که می خواهیم از عملکرد و میزان شفافیت خودشان مطلع شوند و هم اینکه تمهیدات لازم را برای آخر سال مثل مدیریت ناترازی ها و درآمدهای پیش بینی شده و امثالهم داشته باشند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار عنوان کرد: در آینده نزدیک بحث مراحل تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ مطرح می شود؛ بنابراین منافع سهامداران خرد را باید بتوانیم در لایحه بودجه حفاظت کنیم و همچنین مشوق هایی برای افزایش سود شرکت های بورسی و ... وجود دارد که داریم از طریق نمایندگان مجلس آنها را پیگیری می کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که بازار بورس چه میزان تحت تاثیر تحولات بین المللی قرار دارد، گفت: بخش مهمی از ریسک سیستماتیک بورس، یعنی مواردی که در دست بازار سرمایه نبوده و خارج از بازار سرمایه اثر می گذارد، یکی مسائل بین المللی بوده و دیگری هم مسائل اقتصاد کلان داخلی است؛ بالاخره تاثیر مسائل بین المللی مخصوصا در زمینه محدودیت های تجاری، صادرات نفت و نقل و انتقالات پول روی بازار اثرگذار خواهد بود و درصد خاصی هم نمی شود برای آن بیان کرد؛ بنابراین شرکتهایی که صادر کننده هستند برای مبادله کالای خود و برگشت وجوه شان هزینههایی را متحمل می شوند که البته بازار روی اینها حساب می کند؛ لذا این امیدواری وجود دارد که مسائل سیاسی بین المللی با تحرکاتی که وزارت خارجه دارد انجام می دهد برطرف شود.
صیدی به آینده بازار بورس اشاره و اظهار کرد: بازار هم امیدوار به این است که اثر مسائل بین المللی روی اقتصاد کاهش پیدا کند و ما هم امیدواریم که آینده بازار بورس کشور روبه بهبود باشد و گزارش شرکت ها هم نشان می دهد که مسائل بنیادی نگران کننده وجود ندارد./
پایان پیام
نظر شما