رئیس کمیسیون اصل نودم مجلس در جریان پیگیری‌های مستمر کمیسیون اصل نود از ابلاغ دستورالعمل ایجاد حساب امانی توسط بانک مرکزی به منظور ایجاد مسیر امن در معاملات خودرو و ملک خبر داد.

پژمانفر: برای امنیت معاملات، تا مرحله آخر اجرای قانون ایجاد حساب امانی را پیگیری می‌کنیم

حجت‌الاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر در گفت وگو با خبرنگار خانه ملت، در مورد مزیت‌های حساب امانی در معاملات خودرو گفت: یکی از اقدامات پرریسک در هنگام معاملات خودرو و ملک، انتقال وجه بین خریدار و فروشنده بود. چرا که به دلیل عدم وجود زیرساخت‌های امن مالی، امکان کلاهبرداری وجود داشت. از این رو ایجاد تحول در این حوزه ضروری بود. به همین منظور حساب امانی در آیین نامه بند (ت) ماده 114 قانون برنامه هفتم پیشرفت و همچنین قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول پیش‌بینی شد.

رئیس کمیسیون اصل نودم مجلس، حساب امانی را ابزار مهمی برای کاهش تخلفات مالی در معاملات خودرو و ملک دانست و ادامه داد: این حساب نقش واسطه ای در معاملات را برعهده دارد. به عنوان مثال در معامله خودرو، خریدار وجه معامله را در حساب امانی می‌ریزد و پس از تأیید اصالت خودرو، تأیید مالکیت فروشنده و پایان فرآیند ثبت رسمی، این وجه از حساب امانی به حساب فروشنده منتقل می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین ایجاد این حساب موجب می‌شود تا مراجعه حضوری به بانک و تخلفات ناشی از جعل رسید پرداخت، کاهش یابد، همچنین حساب امانی هماهنگی بین نهادهای بانک و انتظامی را فراهم می‌کند؛ ضمنا ساز و کار به نحوی در نظر گرفته شده که شهروندان بتوانند با هر حساب بانکی در هر بانک کشور از این خدمت بهره‌مند شوند.

نماینده مردم مشهد و کلات اضافه کرد: در این راستا به بانک مرکزی تکلیف شده بود که تا 16 مرداد ماه سال جاری اجرای پایلوت این حساب را با همکاری یک یا دو بانک عامل راه اندازی کند و تا 26 مرداد ماه نیز این امر به صورت کامل به مرحله اجرا برسد؛ همچنین فراجا نیز موظف بود با سرویس برخط معاملات تا پایان مرداد ماه در راستای ثبت امن وشفاف معاملات راه‌اندازی کند که در این راستا بانک مرکزی علی‌رغم وعده خود و تکلیف قانونی اما در راه‌اندازی آن تعلل داشت از این رو کمیسیون اصل نودم مجلس به صورت مستمر جلساتی را با حضور مدیران بانک مرکزی، سازمان ثبت اسناد و فراجا در راستای تسریع در انجام این فرآیند برگزار کرد و در پی آن جلسات بانک مرکزی «دستورالعمل ایجاد حساب امانی» را ابلاغ کرد.

وی بیان کرد: اگرچه ابلاغ دستورالعمل گام بزرگی برای راه اندازی حساب امانی بود اما هنوز حساب امانی به صورت کامل راه اندازی نشده است و کمیسیون اصل نود تا مرحله آخر از بانک مرکزی، سازمان ثبت و فراجا پیگیر راه اندازی این حساب خواهد بود؛ به امید آنکه امنیت معاملات هر چه سریعتر و به طور کامل تأمین شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha