رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده طبیعی و انسانی این استان، از آغاز اجرای طرح‌های زیرساختی چون آب‌شیرین‌کن دریای خزر، احیای خلیج گرگان و توسعه بندر چوب خبر داد و بر ضرورت تسریع در اجرای پروژه‌های عمرانی و هماهنگی بیشتر دستگاه‌های اجرایی با نمایندگان مردم تأکید کرد.

گلستان گنجی پنهان از ظرفیت‌های ملی / توسعه استان در گرو هم‌افزایی دولت و مجلس

به گزارش خبرنگار خانه ملت، محمدرضا رضایی‌کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ظهر امروز (چهارشنبه ۲۱ آبان‌ماه) در جریان سفر نظارتی اعضای کمیسیون عمران مجلس به استان گلستان و در نشست مشترک با استاندار، مجمع نمایندگان و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان در محل استانداری گلستان، ضمن قدردانی از تلاش مسئولان استانی، بر لزوم شتاب در اجرای طرح‌های عمرانی و زیربنایی تأکید کرد.

گلستان؛ استانی با ظرفیت‌های کم‌نظیر طبیعی و انسانی

رضایی‌کوچی با بیان اینکه استان گلستان از استان‌های دارای ظرفیت بالا در کشور است، گفت: استان گلستان هم کویر دارد، هم جنگل، هم ساحل و هم مرز خشکی با ترکمنستان و مرز آبی با چهار کشور دیگر. برخورداری از منابع گاز، زمین‌های حاصل‌خیز و نیروی انسانی توانمند از جمله ویژگی‌های منحصربه‌فرد این استان است.

وی افزود: نمایندگان مردم گلستان در مجلس شورای اسلامی از پرتلاش‌ترین و دلسوزترین نمایندگان هستند و با جدیت و غیرت مسائل استان و کشور را پیگیری می‌کنند.

بررسی مصوبات ملی مرتبط با گلستان
رضایی‌کوچی با اشاره به نشست اخیر رئیس مجلس شورای اسلامی و وزرای دولت گفت: در این نشست، مصوبات بسیار مهمی برای توسعه استان‌ها به‌ویژه گلستان تصویب شد که بخشی از آن‌ها در پیگیری‌های گذشته کمیسیون عمران نیز مطرح شده بود. برخی از این مصوبات اجرایی شده و نتایج خوبی داشته، اما تعدادی دیگر هنوز آغاز نشده و نیازمند تسریع در روند اجراست.

اجرای پروژه آب‌شیرین‌کن دریای خزر و تأمین منابع مالی

رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به دغدغه جدی استان در زمینه تأمین آب، اظهار کرد: پروژه آب‌شیرین‌کن دریای خزر از طرح‌های مهم و حیاتی استان گلستان است که عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

وی افزود: طبق توافق انجام‌شده، منابع مالی اجرای این پروژه به‌صورت سه‌جانبه از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور، شرکت آب و فاضلاب کشور و منابع استانی تأمین خواهد شد. طراحی این پروژه انجام شده و از قابلیت اجرایی بالایی برخوردار است که با همراهی استاندار و دستگاه‌های مرتبط باید با سرعت بیشتری پیش برود.

لزوم تسریع در اجرای پروژه بندر چوب و ایجاد پایانه مرزی با ترکمنستان

رضایی‌کوچی در ادامه با اشاره به جایگاه بندر چوب به عنوان یکی از محورهای توسعه‌ای استان گفت: با سازمان بنادر و دریانوردی برای فعال‌سازی بندر چوب توافق‌هایی صورت گرفته، اما هنوز این پروژه وارد فاز اجرایی نشده است.

وی افزود: با توجه به مرز خشکی استان گلستان با ترکمنستان، ایجاد پایانه مرزی جدید جهت تسهیل تبادلات تجاری، حمل کالا و تردد مسافر میان دو کشور ضروری است. وزارتخانه‌های مربوطه آمادگی خود را برای پیگیری این پروژه اعلام کرده‌اند و انتظار می‌رود در کوتاه‌ترین زمان ممکن عملیات اجرایی آن آغاز شود.

رئیس کمیسیون عمران با بیان اینکه استان گلستان جزو معدود استان‌هایی است که هنوز فاقد آزادراه است، افزود: نبود آزادراه موجب سنگینی ترافیک و کندی حمل‌ونقل در استان شده و به همین دلیل کمیسیون عمران احداث آزادراه در این منطقه را در اولویت قرار داده است.

وی تأکید کرد: برای ساخت آزادراه باید از ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بهره گرفت، زیرا منابع دولتی به‌تنهایی پاسخگوی نیازهای عمرانی کشور نیست.

پیگیری احیای خلیج گرگان و تکمیل عملیات پمپاژ آب

رئیس کمیسیون عمران مجلس در بخش دیگری از سخنان خود از لزوم پیگیری جدی برای احیای خلیج گرگان خبر داد و گفت: عملیات پمپاژ آب در بخشی از مسیر انجام شده اما هنوز کامل نشده است. این پروژه اهمیت زیست‌محیطی و اقتصادی زیادی برای استان دارد و باید با همکاری دستگاه‌های مرتبط با جدیت بیشتری دنبال شود تا آثار ملموس آن در زندگی مردم دیده شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha