عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، طرح تحقیق و تفحص از بنیاد شهید را ناظر بر۳ دوره مدیریتی اخیر دانست که حدود ۵ تا ۶ سال گذشته را در برمی‌گیرد و گفت: هدف این اقدام نه برخورد جناحی، بلکه بازگرداندن آرامش و اعتماد به خانواده‌های شهدا و ایثارگران و اصلاح روندهای مدیریتی بنیاد است و مجلس اجازه نمی‌دهد هیچ کوتاهی، سوء‌مدیریت یا تضییع حق در این حوزه رخ دهد.

حقوق ایثارگران خط قرمز نظام است/ مجلس اجازه نمی‌دهد هیچ کوتاهی، سوء‌مدیریت یا تضییع حق در این حوزه رخ دهد

مجتبی رحماندوست در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت در مورد جزئیات تحقیق و تفحص از بنیاد شهید و امور ایثارگران و بازه زمانی آن، گفت: طرح تحقیق و تفحص ناظر بر۳ دوره مدیریتی اخیر بنیاد شهید بوده و در واقع حدود ۵ تا ۶ سال گذشته را دربر می‌گیرد؛ دوره‌ای که در برخی بخش‌ها شاهد اوج‌گیری مشکلات بوده‌ایم و در برخی دوره‌ها نیز وضعیت بهتر و قابل قبول‌تر گزارش شده است و هدف ما بررسی منصفانه این فراز و فرودهاست تا مشخص شود در حق جامعه ایثارگری که جمعیتی حدود ۴ میلیون نفر از شریف‌ترین اقشار کشور هستند کوتاهی، اجحاف یا ترک فعلی صورت گرفته است یا خیر.

 وی در مورد اهمیت این تحقیق و تفحص برای جامعه ایثارگری، افزود: این تحقیق و تفحص نشانه توجه ویژه نظام به جایگاه رفیع ایثارگران است و بنیاد شهید مجموعه‌ای بسیار گسترده با تنوع عظیم خدمات از درمان ومعیشت گرفته تا اشتغال، مسکن، آموزش، فرهنگی، اجتماعی و سایر حوزه‌ها است و قصور یا فساد حتی کوچک در چنین مجموعه‌ای ممکن است زندگی هزاران خانواده را تحت تاثیر قرار دهد و ما موظفیم این پیام را بدهیم که هیچ کوتاهی، سوء‌مدیریت، ترک فعل یا حیف‌ومیل در قبال این جامعه قابل پذیرش نیست.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس دوازدهم، در مورد محورهای اصلی بررسی در تحقیق و تفحص، گفت: ۳۳ محور تخصصی تعیین شده است که شامل ترک فعل‌ها، عدم اجرای قوانین و تصویب یا تنظیم آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های قانونی در مهلت مقرر، نحوه اجرای سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری، عدم انجام تکالیف قانونی بنیاد در زمان های تعیین‌شده، حیف و میل اموال، فساد مالی و انحراف در تخصیص منابع، ضعف در مدیریت کلان، برنامه‌ریزی و پایش عملکرد، عدم رعایت عدالت در ارائه خدمات معیشتی، درمانی، اشتغال و مسکن، عملکرد کمیسیون‌های احراز و کمیسیون‌های پزشکی و میزان صحت، دقت و شفافیت در تصمیم‌های آنان، عملکرد شوراهای قانونی بنیاد مانند شورای مشاوران وزرا در امور ایثارگران و ‌عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، عدم استفاده بهینه از ظرفیت شوراهای مصوب و ترک وظایف نظارتی آنان، بررسی وضعیت سامانه‌ها، شفافیت اطلاعات و دسترسی ایثارگران به حقوق قانونی خود، نقش نهادهای نظارتی داخلی بنیاد و کارآمدی آن‌ها  و بررسی وضعیت انتصابات، شایسته‌سالاری و سلامت اداری است.

رحماندوست یادآور شد: برای بررسی هر محور گروه‌های تخصصی «متعهد، مطلع و مطمئن» انتخاب خواهند شد تا نتایج بی طرفانه، مستند و دقیق باشد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در مورد تفاوت عملکرد دوره‌های مدیریتی مختلف، تصریح کرد: ما نگاهمان سیاسی یا شخصی نیست بلکه فنی و مستند است و اگر در یک دوره عملکرد بهتر بوده، صادقانه اعلام می‌کنیم و اگر در دوره‌ای ضعف یا انحراف بوده، با همان صراحت مطرح خواهد شد و معیار مستندات، قانون و عدالت است، نه نام افراد یا دولت‌ها.

وی در مورد پیام این تحقیق و تفحص برای جامعه ایثارگری، گفت: حقوق ایثارگران خط قرمز نظام بوده و مجلس موظف است اجازه ندهد حتی یک مورد تضییع حق، بی‌عدالتی، فساد، ترک فعل یا سوء‌مدیریت در این حوزه رخ دهد و هدف برخورد جناحی نیست بلکه احقاق حق، اصلاح ساختارها و بازگرداندن آرامش و اعتماد به خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران است. /

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha