عضو کمیسیون بهداشت مجلس، مدیران نالایق را علت اصلی ناکامی قوانین جمعیتی دانست و با تاکید بر اینکه اقناع‌سازی در مورد جمعیت باید از مسئولان شروع شود نه مردم، گفت: مردم همواره در همه حوزه‌ها پای کار بوده‌اند اما اینکه در برخی مسائل به نتیجه نمی‌رسیم، ناشی از حضور مدیرانی است که اعتقادی به این مسیر ندارند و صرفاً منافع فردی خود را دنبال می‌کنند و تفکر فردگرایانه و تصمیم‌گیری‌هایی که حول محور منافع شخصی می‌چرخد، کشور را با بحران‌های متعددی مواجه کرده که یکی از مهم‌ترین آن‌ها بحران جمعیت است.

مدیران نالایق؛ علت اصلی ناکامی قوانین جمعیتی/ اقناع‌سازی در مورد جمعیت باید از مسئولان شروع شود نه مردم

مهدی فلاح در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت، با اشاره به هشدارها درباره رسیدن نرخ باروری در استان‌های گیلان و مازندران به کمترین میزان در تاریخ کشور از عملکرد دستگاه‌ها در اجرای قوانین جمعیتی از جمله قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده انتقاد کرد و گفت: زنگ خطری که در این استان‌ها به صدا درآمده، بسیار جدی و نگران‌کننده است و یکی از دلایل اصلی آن، عدم همکاری و همراهی مدیران نالایق در اجرای سیاست‌های جمعیتی است.

وی با بیان اینکه رصد چند سال اخیر نشان می‌دهد در عمل تحرک مؤثری از سوی مسئولان برای حل مسئله جمعیت مشاهده نمی‌شود، گفت: متأسفانه آنچه بیشتر دیده می‌شود، حرف، شعار، تعریف و تمجید است در حالی که در میدان عمل اقدام جدی و اثربخش وجود ندارد و کشور به سمت شرایط نگران‌کننده جمعیتی سوق داده شده و یکی از عوامل اصلی این وضعیت، مدیران ارشد و اجرایی هستند که به دلیل ضعف مدیریتی و نداشتن باور واقعی به این موضوع راهبردی، نقش مستقیمی در تعمیق بحران دارند.

بدنه مدیریتی کشور با سیاست های جمعیتی همراه نیست

نماینده مردم رشت و خمام در مجلس دوازهم با تأکید بر اینکه مسئله جمعیت در آینده می‌تواند به یک موضوع امنیتی تبدیل شود، افزود: این مسئله مهم از سوی برخی مدیرانی که شایستگی لازم را ندارند و در جایگاه‌های تصمیم‌گیری قرار گرفته‌اند، به‌درستی درک نشده است و تا زمانی که بدنه مدیریتی کشور با سیاست‌های جمعیتی همراه نباشد، نمی‌توان انتظار داشت اجرای قوانین جمعیتی از جمله جوانی جمعیت به نتیجه برسد.

فلاح با اشاره به نقش مردم در مقاطع مختلف کشور تصریح کرد: مردم همواره در همه حوزه‌ها پای کار بوده‌اند اما اینکه در برخی مسائل به نتیجه نمی‌رسیم، ناشی از حضور مدیرانی است که اعتقادی به این مسیر ندارند و صرفاً منافع فردی خود را دنبال می‌کنند و تفکر فردگرایانه و تصمیم‌گیری‌هایی که حول محور منافع شخصی می‌چرخد، کشور را با بحران‌های متعددی مواجه کرده که یکی از مهم‌ترین آن‌ها بحران جمعیت است.

اقناع سازی در مورد جوانی جمعیت باید از مسولان شروع شود نه مردم

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه ایران با سرعت به سوی جامعه سالمند حرکت می‌کند و جمعیت موضوعی کاملاً راهبردی برای آینده کشور است، یادآور شد: برای مدیریت این حوزه نیازمند مدیرانی هستیم که به اهمیت جمعیت باور واقعی داشته باشند و در واقع اقناع سازی در مورد جوانی جمعیت باید از مسولان شروع شود نه مردم تا بدانند اگر امروز برای این مسئله اقدامی نشود، ۲۰ سال بعد خود آن‌ها نیز به عنوان سالمند، از تبعات نبود نیروی جوان و فعال آسیب خواهند دید؛ متاسفانه بی‌توجهی مدیران به این موضوع، کشور را در مسیری پرخطر قرار داده است.

وی در ادامه به برخی مصادیق سیاست‌گذاری‌های نادرست اشاره کرد و افزود: بخش قابل توجهی از جمعیت کارمندی کشور در سنین جوانی قرار دارند و نیازمند حمایت هستند و به عنوان نمونه، دو نخبه که هر دو دانشجوی دستیاری هستند، با یکدیگر ازدواج کرده‌اند اما یکی در شهری و دیگری در شهر دیگری پذیرفته می‌شود و سال ها از هم جدا زندگی می‌کنند و در این شرایط، سن باروری افزایش می‌یابد و وقتی تمامی تمرکز آن‌ها بر تحصیل و کشیک‌های سنگین است عملاً فرصتی برای فرزندآوری باقی نمی‌ماند و این روند ناشی از سیاست‌های غلطی است که همچنان اصلاح نشده است.

این نماینده مردم در مجلس با تأکید بر اینکه اجرای قانون جوانی جمعیت نباید صرفاً متوجه مردم باشد، ادامه داد: در شرایطی که ۵۰ تا ۶۰ درصد هزینه‌های زندگی صرف مسکن می‌شود و هزینه‌های معیشت و فرزندآوری به شدت بالاست، باید پرسید که علیرغم وجود قوانین متعدد، چه اقدام مؤثری برای رفع این مشکلات انجام شده است؟

هیچ دستگاهی به وظایف خود در قبال قوانین جمعیتی عمل نکرده است

فلاح با انتقاد از نبود حمایت‌های عملی از زوجین، تصریح کرد: چه اقدام مشخصی برای حمایت از زنان باردار و چه برنامه های حمایتی برای بعد از زایمان آنها صورت گرفته و تدبیر شده است؟ هیچ وزارتخانه یا دستگاهی به وظایف خود در قبال قوانین جمعیتی از جمله قانون جوانی جمعیت عمل نکرده و امروز همه دستگاه‌ها گزارش می‌دهند، اما در عمل، چیزی جز شعار درباره جمعیت دیده نمی‌شود. /

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha