رئیس فراکسیون کشاورزی پویا و امور عشایر مجلس شورای اسلامی در نشست با پیشکسوتان جهادسازندگی استان خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت نهادینه‌سازی و انتقال تجربه جهاد سازندگی به نسل‌های آینده، فرهنگ و روحیه جهادی را کلید حل بسیاری از مشکلات کشور دانست و با اشاره به اهمیت مردمی‌سازی اقتصاد، خواستار کاهش تصدی‌گری دولت، استفاده از ظرفیت‌های مردمی و تقویت بخش کشاورزی و امنیت غذایی از طریق اجرای طرح‌های جهادی شد.

دولت نقش تصدی‌گری خود را محدود کند/ضرورت تقویت فرهنگ جهادی و مردمی‌سازی اقتصاد

به گزارش خانه ملت، پیمان فلسفی نماینده مردم تهران و رئیس فراکسیون کشاورزی پویا و امور عشایر مجلس شورای اسلامی، در نشستی با پیشکسوتان و فعالان جهادسازندگی در استان خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت نهادینه‌سازی و انتقال تجربه جهاد سازندگی به نسل‌های آینده گفت: فرهنگ و روحیه جهادی، با الگویی متناسب با شرایط امروز، کلید حل بسیاری از مشکلات کشور است.

رئیس فراکسیون کشاورزی پویا و امور عشایر مجلس اقدام صورت‌گرفته برای حفظ آثار جهاد سازندگی را گامی مؤثر و ارزشمند دانست و با قدردانی از دست‌اندرکاران، تأکید کرد: این مجموعه باید به محل رجوع جوانان، مدیران و حتی بازدیدکنندگان خارجی تبدیل شود تا رویکرد جهاد سازندگی در ایجاد تحول به‌درستی معرفی و تبیین شود.

فلسفی با تأکید بر لزوم تدوین و مستندسازی تجربیات علمی و اجرایی جهاد سازندگی افزود: این تجربیات در حوزه‌های دفاع مقدس، سازندگی، محرومیت‌زدایی و آبادانی روستاها باید جمع‌آوری و در قالب مرکز حفظ آثار جهاد سازندگی سامان‌دهی شود.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به برخی تلاش‌های انجام‌شده از سوی کانون‌های مرتبط و سنگرسازان، خواستار فعال‌سازی ظرفیت‌های بلااستفاده و عملیاتی شدن این طرح‌ها شد.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در ردیف‌های بودجه جاری کشور اعتبارات قابل‌توجهی برای نهادها و مؤسسات فرهنگی و حدود چندین همت در ردیف‌های متفرقه بودجه پیش‌بینی شده است، بر ضرورت اختصاص ردیف بودجه مشخص برای حفظ آثار و ارزش‌های جهاد سازندگی تأکید کرد.

فلسفی تصریح کرد: حل مشکلات کشور مستلزم رویکرد جهادی و اجرای طرح‌های پایلوت، قابل اجرا و منطبق با قانون هفتم پیشرفت و سپس تعمیم آن‌ها در سطح ملی است.

وی ارائه پیشنهادهای فعالان جهاد سازندگی را گامی مؤثر در جهت رفع مشکلات مردم و گره‌های مزمن روستاها دانست و خواستار تمرکز بر پروژه‌های مسکن معیشتی، توسعه روستایی و بازنگری در عملکرد بنیاد مسکن و طرح هادی شد.

رئیس فراکسیون کشاورزی پویا با تأکید بر ضرورت تبدیل ایده‌ها به پروژه‌های عملیاتی بدون اتکا به منابع دولتی گفت: اجرای این پروژه‌ها به‌صورت پایلوت در خراسان رضوی، با توجه به سابقه این استان در پیشگامی امور جهادی، می‌تواند به الگویی برای گسترش در سراسر کشور تبدیل شود.

فلسفی با تأکید بر ضرورت مردمی‌سازی اقتصاد تصریح کرد: دولت برای حل مشکلات کشور باید از تصدی‌گری و مداخله مستقیم در امور مردم فاصله بگیرد و نقش خود را به تسهیل‌گری و رفع موانع اجرایی محدود کند.

این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه بسیاری از ابتکارات مردمی به دلیل موانع اداری، بروکراسی و دوگانگی در تصمیم‌گیری‌ها به نتیجه نمی‌رسد، افزود: حل مسائل کشور نیازمند اعتماد به مردم، جلب سرمایه‌های مردمی و اجرای پروژه‌های عملیاتی بدون اتکا به منابع دولتی است.

وی تأکید کرد: با ایجاد اعتمادسازی و فراهم کردن بستر قانونی، می‌توان از ظرفیت عظیم سرمایه‌های مردمی برای پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای و حل مشکلات اقتصادی کشور بهره گرفت.

فلسفی در پایان این بخش از سخنان خود، تاکید کرد، با مردمی‌سازی اقتصاد می‌توان بخش مهمی از مشکلات ارزی کشور را حل کرد.

وی با اشاره به تجربه موفق چین در استفاده از ارز دیجیتال ملی اظهار داشت: توکنایز کردن سرمایه‌های مردمی و بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی می‌تواند راهکاری مؤثر برای کاهش وابستگی به دلار و مدیریت سرمایه‌های راکد در کشور باشد.

فلسفی در ادامه با اشاره به بحران آب کشور و ظرفیت‌های مغفول‌مانده اظهار کرد: با وجود ۳۱ ایستگاه تحقیقات آبخیزداری و آبخوان‌داری، از این ظرفیت‌ها استفاده مؤثر نمی‌شود و طرح‌های آبخوان‌داری و پخش سیلاب به‌درستی اجرا نشده است.

وی با انتقاد از محدودیت سوخت در بخش کشاورزی به بهانه قاچاق گفت: سوخت باید به‌عنوان اولویت تولید و امنیت غذایی دیده شود.

رئیس فراکسیون کشاورزی مجلس  از دیدگاه‌هایی که تعطیلی کشاورزی به دلیل کمبود آب و انرژی را مطرح می‌کنند انتقاد کرد و گفت: کشاورزی قابل تعطیل شدن نیست و بی‌توجهی به این بخش، امنیت غذایی کشور را با خطر جدی مواجه می‌کند.

عضو مجمع نمایندگان استان تهران همچنین با ناچیز خواندن سهم کشاورزی در بودجه عمومی کشور گفت: سهم این بخش حدود سه درصد و در بودجه سال جاری حتی کمتر از دو درصد است و با وجود وعده‌ها، اصلاح این روند هنوز به‌صورت عملی در دستور کار دولت قرار نگرفته است.

فلسفی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر توجه ویژه به کالاهای اساسی و مدیریت ذخایر راهبردی تصریح کرد: کاهش سطح ذخایر از یک سال به شش ماه و گزارش‌های موجود از افت شدید ذخایر برخی نهاده‌ها، زنگ خطری جدی برای امنیت غذایی کشور بود که آثار آن در ماه‌های اخیر نمایان شد.

فلسفی با بیان اینکه تناقض میان گزارش‌های رسمی و واقعیت‌های میدانی در بخش کشاورزی وجود دارد افزود: در حالی که آمارهای مثبتی از رشد تولید برخی محصولات ارائه می‌شود، رشد منفی پنج درصدی بخش کشاورزی در نیمه نخست سال نشان‌دهنده مشکلات ساختاری این حوزه است.

وی افزود: به‌دنبال اتفاقات اخیر کشور، اهمیت امنیت غذایی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است، اما پیش‌تر نیز بارها بر نقش کلیدی کشاورزی در حل مشکلات اقتصادی کشور تأکید شده بود.

نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه اگرچه با چابک سازی دولت در چارچوب قانون موافق است اما با هشدار نسبت به رویکردهای که به تضعیف ساختارهای اساسی بخش کشاورزی منجر می‌شود، تأکید کرد: این نگاه که واردات را جایگزین تولید داخلی می‌کند یا به کاهش نقش کشاورزی می‌انجامد، نگاهی خطرناک و مغایر با امنیت غذایی کشور است./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار