نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس با تشریح تصمیمات حمایتی برای جبران خسارات خانه‌های آسیب‌دیده از جنگ رمضان، از پرداخت ودیعه مسکن تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان در شهرها، کمک بلاعوض تا متری ۲۸ میلیون تومان برای ساخت واحدهای تخریب‌شده و کمک ۹ تا ۱۸ میلیون تومانی برای تعمیرات خبر داد.

جزئیات بسته حمایتی بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده جنگ رمضان؛ ودیعه تا ۷۰۰ میلیون و کمک بلاعوض برای ساخت خانه‌ها

عباس صوفی، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت با اشاره به پیگیری‌های این کمیسیون از وزیر راه و شهرسازی درباره رسیدگی به وضعیت خانه‌های آسیب‌دیده از جنگ رمضان، گفت: بر اساس تقسیم کار انجام شده، در تهران و هشت کلان‌شهر مسئولیت برآورد و جبران خسارات بر عهده شهرداری‌هاست، اما در سایر مناطق کشور از جمله ۱۵۱ شهر و تمامی روستاهای آسیب‌دیده، اسکان اضطراری بر عهده استانداری‌ها و تأمین خسارات بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.

پرداخت ودیعه مسکن برای اسکان موقت آسیب‌دیدگان

وی افزود: در بخش حمایت‌های مالی برای اسکان موقت، ودیعه مسکن برای روستاها تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان و در شهرها تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود. البته این حمایت‌ها شامل تهران و کلان‌شهرها نمی‌شود و سازوکار جبران خسارت در این شهرها از سوی شهرداری‌ها تعیین خواهد شد.

کمک بلاعوض برای ساخت واحدهای تخریب‌شده

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: برای ساخت واحدهای مسکونی تخریب‌شده نیز کمک‌های بلاعوض در نظر گرفته شده است؛ به این ترتیب برای ساختمان‌های تا دو الی ۳ طبقه به ازای هر متر مربع ۲۶ میلیون تومان و برای ساختمان‌های بلند مرتبه تر به ازای هر متر مربع ۲۸ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت می‌شود که این مبلغ بر اساس متراژ واحد مسکونی محاسبه خواهد شد.

صوفی تصریح کرد: در صورتی که مالک قصد افزایش متراژ یا ساخت واحد جدید داشته باشد، علاوه بر کمک بلاعوض، تسهیلات بانکی نیز برای تکمیل ساخت در نظر گرفته می‌شود.

حمایت از تعمیر خانه‌های آسیب‌دیده

وی درباره واحدهایی که آسیب جزئی دیده‌اند نیز گفت: برای تعمیرات جزئی نیز بسته حمایتی پیش‌بینی شده و بر اساس نظر کارشناسان، کمک‌هایی بین ۹ تا ۱۸ میلیون تومان برای انجام تعمیرات پرداخت خواهد شد.

تسهیل روند ساخت‌وساز و همکاری دستگاه‌ها

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به تسهیل روند بازسازی افزود: شهرداری‌ها در زمینه صدور پروانه ساخت و سازمان نظام مهندسی در حوزه خدمات فنی نیز تسهیلات و همکاری‌های لازم را برای تسریع در روند ساخت‌وساز در نظر خواهند گرفت.

تأکید بر تداوم پروژه‌های عمرانی کشور

صوفی در ادامه به وضعیت پروژه‌های عمرانی کشور اشاره کرد و گفت: در جلسات برگزار شده تأکید شد که هیچ پروژه عمرانی در کشور تعطیل نشود و روند اجرای پروژه‌ها طبق روال گذشته ادامه یابد. حتی در هفته آینده نیز وزیر راه و شهرسازی چند پروژه عمرانی را افتتاح خواهد کرد.

وی اضافه کرد: همچنین مقرر شد روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن نیز با تأمین منابع مالی لازم ادامه پیدا کند تا اجرای این طرح‌ها با وقفه مواجه نشود.

بررسی تأمین مصالح ساختمانی و تأمین مالی پروژه‌ها

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به آسیب‌هایی که به برخی زیرساخت‌های صنعتی از جمله مجتمع‌های بزرگ فولادی وارد شده است، گفت: برای بررسی تأمین مصالح ساختمانی و جلوگیری از ایجاد مشکل در روند ساخت‌وساز، قرار شد جلسات مشترکی با وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شود.

وی ادامه داد: علاوه بر این، جلسات مشترکی نیز با کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، کمیسیون اقتصادی و سازمان برنامه و بودجه برای بررسی موضوع تأمین مالی پروژه‌های عمرانی برگزار خواهد شد تا روند اجرای پروژه‌ها با قدرت ادامه پیدا کند.

برنامه برای آسفالت معابر و تأمین قیر

صوفی در پایان به موضوع بهسازی معابر شهری اشاره کرد و گفت: در این نشست بر آغاز و تقویت عملیات اجرایی آسفالت معابر اصلی شهرها تأکید شد و همچنین قرار شد جلسه‌ای با وزارت نفت برای تأمین قیر مورد نیاز برگزار شود تا این موضوع نیز با سرعت بیشتری پیگیری شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار