عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: دستگاه‌های مرتبط با کنترل قیمت خودرو اعم از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در این حوزه نقش آفرینی ندارند و شورای رقابت هم نقش اثرگذار خود را از دست داده است.

شورای رقابت نقش اثرگذار بر بازارخودرو را از دست داده است/مصوبه مجلس؛ قفل واردات خودرو را شکست/اجرای کامل قانون پیگیری می شود

سیداحسان قاضی‌زاده هاشمی در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت، در واکنش به تلاش برخی خودروسازان برای ایجاد موانعی در مسیر آزادسازی تردد خودروهای مناطق آزاد در سطح استان‌ها، گفت: قانون مناطق آزاد مصوب سال ۱۳۷۲ که آیین نامه‌های اجرایی آن مراحل تطبیق را گذرانده و در کشور لازم الاجرا است، اختیارات در این حوزه را تعیین کرده است و کسی نمی‌تواند مانع اجرای آن شود.

مصوبه مجلس؛ قفل واردات خودرو را شکست

نماینده مردم فریمان، سرخس و بخش‌های احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: خودروسازانی که درصدد ممانعت از تردد خودروهای مناطق آزاد در سطح استان‌ها هستند باید به دنبال ارتقای کیفیت محصولات خود باشند و آنها را رقابت پذیر کنند.

وی با اشاره به اظهارنظر یکی از کارشناسان حوزه اقتصادی که گفته بود چرا نمایندگان بر واردات خودرو اصرار دارند، یادآور شد: هم اکنون یکی از مطالبات جدی آحاد مردم، عرضه خودروهای باکیفیت در کشور است و اگر مجلس به این مهم ورود نمی‌کرد، انحصار بازار و قفل واردات خودرو به هیچ عنوان شکسته نمی شد بنابراین مصوبه واردات خودرو را از افتخارات مجلس می‌دانیم که البته پیگیر اجرای کامل قانون هستیم. قطعا از تولید داخل حمایت می کنیم اما زمانی که به جای گرانفروشی در زمینه ارتقاء تولید و کاهش قیمت خودرو تلاش کند.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، اظهار کرد: نمایندگان مجلس به رغم اینکه مشکلاتی در وزارت صمت، سازمان توسعه تجارت، همچنین غول CKD کارها وجود داشت که به دنبال سهم عمده‌ای از تخصیص ارز برای تولید خودروهای بی‌کیفیت در کشور بودند و با تخصیص و تامین ارز برای واردات خودروهای CBU مقابله می‌کردند، واردات خودرو را به طور جدی پیگیری و تامین و تخصیص ارز لازم برای این بخش را در قوانین بودجه های سنواتی پیش بینی کردیم.

وی افزود: قطعا اجرای این مصوبه باید به تنظیم گری قیمت خودرو منتهی شود و نباید در شرایطی که نرخ ارز کاهش می‌یابد و شرایط بازار به سمت رکود یا تثبیت سهمیه بندی و نرخ سوخت می‌رود، قیمت خودروها روزانه افزایش پیدا کند.

قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: هم اکنون هیچ تناسبی بین اتفاقات و قواعد محاسباتی برای تعیین نرخ خودرو وجود ندارد مگر اینکه خودروسازان در تلاش باشند تا بازار خودرو را به عرصه سفته بازی و سوداگری برای کسب سود و منفعت بیشتر تبدیل کنند که تا یک سقفی دوام می‌یابد و اگر همچنان به این روند ادامه دهند و بازار را به گونه ای کنترل کنند که هیچ خودرویی وارد نشود و با سایر آیتم های اقتصادی تنها یک بازارسازی کنند قطعا از بعد وظیفه نظارتی که برعهده داریم به طور جدی به این حوزه ورود پیدا خواهیم کرد.

وی عنوان کرد: متاسفانه شواهد حاکی از این است که بخش‌های مرتبط با کنترل قیمت خودروها اعم از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در این حوزه نقشی ندارند و شورای رقابت هم نقش اثرگذار خود در این حوزه را از دست داده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: اقدامی که جهت ساماندهی این عرصه می‌توان انجام داد تقویت واردات خودرو است که کنترل بازار را به همراه داشته باشد تا خودروهای داخلی به هر قیمتی که خودروسازان اراده می کنند، عرضه نشود./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار