عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نودم تشکیل شورای هماهنگی امنیتی ایران، عراق و عربستان را کلید زوال نفوذ آمریکا و بازگشت ثبات به منطقه دانست و گفت: این هم‌گرایی، نقطه عطفی در ایجاد آرامش منطقه‌ای و شکست تلاش‌های استکباری برای تصاحب آب‌های آزاد خواهد بود.

شورای هماهنگی امنیتی ایران، عراق و عربستان؛ اتحادی برای ثبات در منطقه

حبیب قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت، پیشنهاد عراق برای تشکیل «شورای هماهنگی امنیتی میان ایران، عراق و عربستان» را فرصتی استراتژیک برای بازتعریف معادلات منطقه دانست و با انتقاد از سیاست‌های ایالات متحده در منطقه غرب آسیا، گفت: کشورهایی که با شعار برقراری امنیت وارد منطقه شدند، در واقع عامل اصلی بی‌ثباتی بودند و اکنون باید تلاش شود تا رژیم صهیونیستی به عنوان کانون ناامنی، را محدود کرد تا هدف اصلی نابودی آن محقق شود.

ضرورت انعقاد تفاهم‌نامه‌های دفاعی میان ایران و کشورهای عربی برای پایان نفوذ ایالات متحده از منطقه

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی تأکید کرد: در شرایط کنونی، بهینه‌ترین تدبیر برای کشورهای عربی نظیر عربستان، قطر، مصر و اردن، شکل‌دهی تشکل‌های مشترک و انعقاد تفاهم‌نامه‌های دفاعی و امنیتی با ایران مقتدر است.

وی افزود: این معاهدات باید بر پایه احترام متقابل به حریم ملی و سیاست‌های داخلی هر کشور منعقد شود تا هدف نهایی، یعنی زوال نفوذ و خروج آمریکا از منطقه، محقق شود.

نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس در ادامه تصریح کرد: هم‌گرایی کشورهای رده اول تأمین‌کننده نفت و گاز دنیا در قالب یک شورای هماهنگ، نقش تعیین‌کننده‌ای در کنترل بازار جهانی، سیاست‌های قیمت‌گذاری و تنظیم‌گری انرژی خواهد داشت؛ این هم‌افزایی، ابزاری قدرتمند برای مقابله با تهدیدات جمعی و فشارهای اقتصادی قدرت‌های خارجی است.

قاسمی در پایان تأکید کرد: اگر این کمیته هماهنگی با درکی واحد از منافع مشترک و با احترام به دیدگاه‌های کشورهای اهل سنت پیش برود، می‌تواند نقطه عطفی در ایجاد آرامش و ثبات منطقه‌ای و توسعه داخلی کشورهای مسلمان باشد تا تلاش‌های استکباری برای تصاحب آب‌های آزاد و تنگه هرمز با شکست مواجه شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار