عضوکمیسیون انرژی مجلس گفت:فعال‌سازی و توسعه کریدور های ریلی و زمینی می‌تواند وابستگی ایران به یک مسیر دریایی را کاهش داده و عمق راهبردی اقتصاد کشور را افزایش دهد؛به‌گونه‌ای که اختلال در یک مسیر مشخص، به‌تنهایی نتواند کل تجارت خارجی ایران را با بحران مواجه کند.

تکمیل زیرساخت‌های حمل و نقل به تقویت سرمایه‌گذاری منتهی می شود

حمیدرضا عزیزی‌فارسانی در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت ،با اشاره به جنگ رمضان،محاصره دریایی توسط آمریکا ،تحولات اخیر منطقه و تأثیر آن بر تجارت خارجی کشور، گفت: محاصره دریایی ایران اگرچه تجارت کشور را با چالش‌هایی مواجه کرده است،اما همزمان ضرورت توسعه کریدورهای زمینی و تنوع‌بخشی به مبادی و مسیرهای تجاری را بیش از گذشته آشکار کرده و می‌تواند در صورت مدیریت صحیح، به فرصتی راهبردی برای تبدیل ایران به هاب ترانزیتی شرق و غرب و شمال و جنوب تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه تحولات منطقه و افزایش اهمیت مسیرهای تجاری بار دیگر نقش حمل‌ونقل و لجستیک را در اقتصاد ایران پررنگ کرده است،افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند بازسازی و توسعه شبکه حمل‌ونقل، کاهش هزینه‌های لجستیکی، جذب سرمایه‌گذاری و بازنگری در نقشه راه ترانزیتی کشور هستیم. تحقق این اهداف نیز بدون شکل‌گیری همگرایی میان دولت و بخش خصوصی امکان‌پذیر نیست.

نماینده مردم اردل، فارسان،کیار و کوهرنگ درمجلس  ادامه داد: جنگ اقتصادی آمریکا و محاصره و محدودیت‌های ایجادشده در مسیرهای دریایی، وابستگی اقتصاد ایران به تجارت از طریق دریا را به چالش کشیده است و برخی هزینه‌ها را به کشور تحمیل می‌کند،اما همزمان نشان می‌دهد اتکا به یک مسیر تجاری، به‌ویژه در شرایط حساس سیاسی و امنیتی، می‌تواند یکی از مهم‌ترین آسیب‌پذیری‌های راهبردی هر اقتصادی باشد.

عزیزی‌فارسانی با بیان اینکه اقتصاد ایران نباید تنها به یک مسیر دریایی وابسته باشد، تصریح کرد: کشور باید مسیرهای تجارت کالا را تا حد امکان متنوع کند. ایران با برخورداری از مرز زمینی با چند کشور و قرارگرفتن در مرکز اتصال مسیرهای شرق و غرب و شمال و جنوب،ظرفیت قابل‌توجهی برای توسعه تجارت از طریق کریدورهای ریلی و جاده‌ای دارد و می‌تواند بخش مهمی از واردات و صادرات خود را از این مسیرها انجام دهد.

وی گفت: مسیرهای زمینی اکنون به خط مقدم اقتصاد کشور تبدیل شده‌اند.فعال‌سازی و توسعه این کریدورها می‌تواند وابستگی ایران به یک مسیر دریایی آسیب‌پذیر را کاهش دهد و عمق راهبردی اقتصاد کشور را افزایش دهد؛ به‌گونه‌ای که اختلال در یک مسیر مشخص، به‌تنهایی نتواند کل تجارت خارجی ایران را با بحران مواجه کند.

نماینده مردم اردل و فارسان در مجلس با تأکید بر ضرورت توسعه همکاری‌های منطقه‌ای اظهار کرد: توسعه کریدورهای ریلی و جاده‌ای با کشورهای همسایه، علاوه بر کاهش آسیب‌پذیری تجارت خارجی، ایران را بیش از گذشته در متن مبادلات اقتصادی منطقه و جهان قرار می‌دهد.از سوی دیگر، تکمیل زیرساخت‌های حمل‌ونقل می‌تواند زمینه حضور و سرمایه‌گذاری قدرت‌های اقتصادی مانند چین، هند و روسیه را در پروژه‌های زیربنایی کشور فراهم کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اهمیت حضور ایران در اجلاس سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس،عنوان کرد: عضویت و حضور فعال ایران در این سازوکارها، فرصت‌های مهمی برای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری در حوزه‌های مختلف، به‌ویژه انرژی، فراهم می‌کند. حضور رئیس‌جمهور در اجلاس شانگهای در کنار سران چین، روسیه و هند و انجام دیدارهای دوجانبه با مقامات این کشورها و طرح پیشنهادهایی همچون استفاده از ارزهای ملی در مبادلات، نشان‌دهنده تلاش ایران اسلامی برای بهره‌گیری عملی از ظرفیت‌های این سازمان‌هاست.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد زیرساخت‌های پایدار، انعقاد توافق‌های منطقه‌ای و شکل‌دهی به شبکه‌های جدید حمل‌ونقل،ظرفیتی ایجاد می‌کند که با فشار سیاسی، یا حتی تغییرات مقطعی امنیتی به‌سادگی قابل بازپس‌گیری نخواهد بود و می‌تواند برای سال‌ها تجارت و ترانزیت ایران را تقویت کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد:محاصره دریایی و محدودیت‌های تجاری بویژه در حوزه انرژی، آزمون بزرگی برای اقتصاد ایران است؛ اما اگر کشور بتواند از این فشار برای اصلاح ساختار حمل‌ونقل، توسعه کریدورهای زمینی، تقویت همکاری با همسایگان همچنین بهره‌گیری از ظرفیت شانگهای و بریکس استفاده کند، تهدید موجود می‌تواند به یک فرصت تاریخی و مزیت پایدار برای تجارت، ترانزیت و امنیت اقتصادی ایران تبدیل شود./

پایان پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار